Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mgła  (Przeczytany 1990 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harryangel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mgła
    « dnia: Marca 08, 2009, 21:02:52 »
    Przepraszam że pisze o tym problemie tutaj ale niestety ,,prosty sposób na wyłączenie mgły,, w poście Fazza niewiele pomaga...zamieniłem cyferki ale niestety niewiele to pomogło. Mam mgłe zarówno w modzie jak i nativie..poprostu grać się nie da, próbowalem reinstalować , kombinuje z grafiką ..karte mam dobra..moze format^^. I co najdziwniejsze w M&B gram juz 2 miesiac i nie mialem tego typu problemów jakie sie pojawiły 3-4 dni temu..wersja M&B 1.011.Może jakieś sugestie z waszej strony??Pzdr.
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Danaios

• Użytkownik
    Odp: Mgła
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 08, 2009, 21:25:12 »
    Co rozumiesz przez mgłę?
    Jak grałem na modzie "The Eagle and The Radiant Cross" to facetki z pistoletami ( zapomniałem jak się nazywali ^^) ogólnie wszyscy co mieli pistolety, w większych ilościach gdy wystrzelili pojawiała się mgła.

Spróbój pokombinować z brightness ( naświetlenie , czyli ciemniej/jaśniej).

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 08, 2009, 21:50:41 »
    Tutaj nie chodzi o dymek z broni palnej, mgła jest zarówno na mapie podrózy jak i podczas walki..to samo w turniejach poprostu nic nie widać..swoich żołnierzy rozpoznaje po zielonych nazwach..^^ i co najgorsze nie widać skad strzały lecą..)).poczytaj forum Talewolrd tam tez ludzie z tym problem mają..słyszałem ze w wersji 1033 nie ma tego..ale niestety sejvy nie są kompatybilne
    « Ostatnia zmiana: Marca 08, 2009, 21:53:48 wysłana przez harryangel »
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 08, 2009, 22:56:48 »
    Ja u siebie też zaobserowałem taką mgłę - przy wchodzenieu do niektórych gospod to nawet karczmarza nie było widać od drzwi;) Turnieje to była jedna wielka loteria, o bitwach nie wspominając. A mapa strategczna w maksymalnym oddaleniu stawała się jedną białą plamą. Jednak po jakichś 2 tygodniach w grze mgła się przejaśniłą (rozwiałą? cieplej się zrobiło czy co?;) ) a po kolejnym tygodniu - zniknęła całkowicie. Może zaszyj się w jakimś zamku i spróbuj przeczekać?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 08, 2009, 23:27:53 »
    Też tak mam..I to czy jest mgła zapewne jest uzależnione od..miesiąca :>

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 09, 2009, 11:17:30 »

Dokładnie. Może pewnym przegięciem jest w grze, że mgła ta pojawia się również w pomieszczeniach zamkowych i karczmie, ale cóż...

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 09, 2009, 13:03:39 »
    No ale przy małej widoczności bitwy stają się ciekawsze nigdy nie wiadomo co gdzie i jak adrenalinka skacze ale na mapie głównej faktycznie bardzo przeszkadza

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 09, 2009, 13:53:52 »
    Ja mam również czasami taki problem. Rozwiązuję go w sposób dość nietypowy. Gdy widzę mgłę to poprostu schodzę niżej (domyślnie w dolinę ,a jeśli już jesteś w dolinie to kieruję się na północ) ,parę chwili i mgły nie ma.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 09, 2009, 14:59:36 »
    ..i co jest najciekawsze ..przeciwnikowi mgła podczas walki nie przeszkadza, zarówno łucznicy jak i kusznicy walą pięknymi hitami do bohatera^^...tutaj już autorzy dali ciała..

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 09, 2009, 20:01:32 »

Tylko jak wyjaśnić to, że u mnie mgła byłą w maju i czerwcu?;) Może Calradia ma jakiś klimat monsunowy czy co?;)

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 09, 2009, 20:21:18 »
    Calradia ma bardzo skrajne klimaty..od europejskich lasów przez północne śniegi aż po azjatyckie stepy xD

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 09, 2009, 21:24:33 »
    No właśnie, wszystko kojarzące się z półkulą północną;) W tym wszystkim mgła to kojarzy mi się tylko i wyłącznie z Wyspami Brytyjskimi i terenami nadatlantyckimi, ale to i tak bardziej jesienią a nie wiosną i latem.

Offline Nomad1000

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 10, 2009, 14:37:25 »
    rypana ta mgla