Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Gdybanie na temat multi w M&B - dyskusja  (Przeczytany 5500 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Guardb

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Gdybanie na temat multi w M&B - dyskusja
    « dnia: Grudnia 22, 2006, 18:46:44 »
    Czy w wersji finalnej M&B będzie multiplayer? oraz czy powstaje jakiś mod który to umożliwi? za odpowiedź z góry dziękuje i pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2007, 14:22:37 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Pytanie...
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 22, 2006, 19:20:55 »
    Tego nie wiedza nawet najstarsi indianie. Ale mysle ze bedzie w pelnej wersji.

Offline Guardb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 23, 2006, 00:14:36 »
    Thx a żeby nie zakładać nowego tematu ,skąd pobrać moda Rome Total war? szukałem w googlach ale nic nie znalazłem :(

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 23, 2006, 07:56:52 »

Offline Thorian Khell

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 07, 2007, 13:59:30 »
    Uważam ze ta gra traci cześć uroku przez brak multi, ale to tylko moje zdanie, mimo to mam nadzieje ze keidys bedzie mozna zmierzyc sie z zywym przeciwnikiem

Offline Moltar_Porywczy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 20, 2007, 18:34:41 »
    Aż się romażyłem. Walka z inteligętnym przeciwnikiem..... ach!!!
    Fajnie by było w ogule jakby to był MORPG

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 31, 2007, 20:27:11 »
    MMORPG był by zrombany jedna walka trwała by pare godzin załużmy 500 typa któży mają armie po 30 żąnierzy. A ustawienia z ilością przeciwników ktoś sobie ustawi 2 i pokona armie gigantyczną a ktoś ma super kompa i tyle luda że inne sie zawieszają (komputery). A w lanie to można ustawić w serwie i nie będzie takiego tłoku. WEDŁUG MNIE MMORPG nie pasuje do M&B.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 31, 2007, 21:21:11 »
    Hmm mam nadzieje ze jednak conieco zrozumialem z poprzedniego posta-.-

No wiec tak - wersja M&B w stylu MMORPG (zaluzmy, bo to oczywiscie nierealne) na pewno nie powielala by zasad z singla, przeciez to bylo by troche bez sensu - nie ma dobrej gry multi, w ktorej nie ma rownowagi, kazdy musi miec jakies szanse na przezycie, nikt nie wystawial by nie wiadomo jakich armii. Dlatego nie da sie teraz okreslic czy MMORPG byly fajny... na pewno bylby inny.

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 31, 2007, 22:22:55 »
    Hmm mam nadzieje ze jednak conieco zrozumialem z poprzedniego posta-.-

No wiec tak - wersja M&B w stylu MMORPG (zaluzmy, bo to oczywiscie nierealne) na pewno nie powielala by zasad z singla, przeciez to bylo by troche bez sensu - nie ma dobrej gry multi, w ktorej nie ma rownowagi, kazdy musi miec jakies szanse na przezycie, nikt nie wystawial by nie wiadomo jakich armii. Dlatego nie da sie teraz okreslic czy MMORPG byly fajny... na pewno bylby inny.

Ehhh... Inny... Popieprzony czarnym pieprzem }:-D. A tak na serio to napewno by sie w nim armi niewerbowało z enpeców.
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 11, 2007, 14:20:40 »
    A tak na serio to napewno by sie w nim armi niewerbowało z enpeców.

Hmm tu bym sie nie zgodzil... stawialbym raczej na to ze "zywi" gracze byli by tylko takimi herosami, a zolnierzyki sterowane przez komputer byli by statystami czy inaczej mowiac miesem armatnim, wygladaly by mniej wiecej tak, ze jest 1-3 kumpli, ktorzy jako herosi prowadza jeden "party" i leja sie z innymi kolesiami "herosami" wszyscy maja dodatkowe armie werbowane z tawern.

Nie wiem tylko, jak by to bylo rozwiazane kiedy jeden z takich herosow nie mogl jednoczesnie z innymi grac, ale pewnie po prostu nie bralby udzialu w walce.

wszystko to oczywiscie fantazja... ja tak widze zasady panujace w M&B multi

PS: zmienilem nazwe tematu na bardziej adekwatna, teraz mozemy sobie pogdybac.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2007, 14:23:05 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Bartek94

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Gdybanie na temat multi w M&B - dyskusja
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 11, 2007, 17:00:05 »
    wiem że nie na temat ale też chciałem sobie rome pobrać ale nie moge to samo mam na www. mountblade.info.pl dlaczego??

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 11, 2007, 17:39:44 »
    www.mountblade.info.pl ?
    minuta szukania:
    http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/viewcat.php?list=R
    Czasem mnie zastanawia jak nie mozecie sami sie doszukac takich prostych rzeczy. Przeciez wystarczy glowa ruszyc i masz wszystko...
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Ivar the Boneless

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 13, 2007, 15:31:00 »
    *UWAGA* skrajne narzekanie do którego multiplayer w M&B to tylko usprawiedliwienie

Ostatnio sobie rozmyślałem nad moim brakiem zainteresowania nowymi grami i doszedłem do wniosku który mnie samego zaskoczył a mianowicie... Nowe technologie i multiplayer zabijają gry, takie tytuły jak Myth, Baldur's Gate, Fallout, Daggerfall czy Morrowind będzie się pamiętać jeszcze dłuugo, tego pierwszego za tajemniczość. Najbardziej kluczowych dla fabuły postaci w ogóle się nie spotyka w grze a 99% wojny rozgrywa się na kartach dziennika na który nie mamy żadnego wpływu ale i tak sramy w pory jak się dowiadujemy że oto stoimy pod Rhi'annon który dotąd znaliśmy jedynie z opisów albo gdy dowiadujemy się że Deciever przekroczył Cloudspine (nawet jeśli nie wiemy jak on w ogóle wygląda ani co to jest to cholerne cloudspine). Teraz wszystko musi być podane na tacy i to najlepiej z multiplayerem, nawet więcej, teraz brak multiplayera brzmi jak głupi żart albo inna herezja, no i wytworzyła nam sie moda na MMORPG które mogły by się na dobrą sprawę nazywać MMO bo z RPG nie mają nic wspólnego, ludzie w to ciupią tylko żeby nabić największy level, po zabijać pare początkujących postaci a potem jak się nam znudzi to sprzedać postać na allegro. Skutecznie mi się odechciewa grać w grę w której na screenach z zapowiedzi widzimy natłok elfów imieniem 5t33f4n, orków dżonnych czy innych adrianqów, w sumie to w ogóle na sam widok elfów i orków mnie zbiera na wymioty ale to inna sprawa. Także jestem przeciwny multiplayerowi w M&B, no najwyżej gra po Lanie z kumplem wchodzi w rachubę bo z debilami którzy grożą ci swoimi 14 letnimi kumplami po zabiciu ich postaci nie mam ochoty grać.
    Sku mod himlen Halvdane, vi vil fylde luften med spyd sa
    Denne kristne sol blivert sort - Ragnar Lodbrok

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 13, 2007, 19:19:28 »
    bo z debilami którzy grożą ci swoimi 14 letnimi kumplami po zabiciu ich postaci nie mam ochoty grać.
    haha i to sa wlasnie uroki grania w multi... dla mnie to raczej zaleta (rozrywka) byle by taki ktos nie przeszkadzal w graniu... granie na "obcych" serverach moze sie przerodzic w ciekawa mieszanke zolci;) a gra u swoich doprowadza czasem do fajnych dyskusji.

Hmm wydaje mi sie ze to raczej dzieki multi i modderom gry sa pamietane przez baaardzo dlugi czas (przyklad - Operation Flashpoint, premiera 2001 r a do dzisiaj powstaja na niego genialne mody, dzieki czemu mozna brac chyba w kazdym wiekszym konflikcie naszych czasow i nie tylko.)  oczywiscie sa takie, ktore same sie bronia - te o ktorych wspomniales. Gorzej, jesli przez multi developerzy zaniedbuja glowny tryb - single, najlepszy przypadek to taki, w ktorym kto inny zajmuje sie singlem a kto inny multi.

A sprawa kiepszczenia sie gier wg mnie jest spowodowana wieloma czynnikami, na pewno spora przyczyna jest nastawienie sie na bardziej masowego odbiorce niz np. 10 lat temu. Inna przyczyna jest monopolizowanie rynku przez kogos takiego jak EA czy Ubisoft, niszowi developrzy nie maja wiekszych szans na wybicie bo nie maja ukladow...

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 13, 2007, 20:16:38 »
    Co do multi w M&B to zgadzam sie z Ivarem ale gdyby można założyć prywatny serwer gra nabrała by nieco ciekawszej, zaskakującej rozgrywki. grało by się w gronie kumpli.. a nie z "noobami" którzy wyskakują z tekstami "leave or die".. Lub zrobić oficjalny serwer ale wtedy twórcy gry musieli by dbać o grę żeby nie rozsiewali się tam 8 latki tak jak w tibi