Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Valkiria FILM  (Przeczytany 2527 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jack

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Valkiria FILM
    « dnia: Lutego 28, 2009, 15:02:28 »
    Siemka słyszeliście coś o tym filmie ciekawego ?

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    Odp: Valkiria FILM
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 28, 2009, 15:11:01 »
    Jak każdy film o hitlerze jak zwyke przesadzony.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 01, 2009, 07:54:49 »
    Jeszcze nie oglądałem, ale podobno nie jest tak całkiem przesadzony i obejrzeć go się da.

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 01, 2009, 19:17:37 »
    A mnie się bardzo podobał :)

Offline Vampire

• Użytkownik
      • CullenFamillyTeam
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 13, 2009, 16:02:42 »
    Film stworzony z okazji 60 rocznicy zamachu na Hitlera. Efektowny, sfilmowany z rozmachem dramat wojenny. Opowieść o losach człowieka, który bez względu na cenę postanowił obalić nazistowski porządek, skupiając wokół siebie grupę spiskowców, którzy również pragnęli końca hitlerowskiej władzy.
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2009, 11:35:57 wysłana przez PrisonBreak »

Offline Niebieskooki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 14, 2009, 14:54:24 »
    Film o Niemcach Hitlerowskich.  Oficerowie III Rzeszy planują zakończyć trwająca wiele lat męke i poddać kraj aliantom. W tym celu planują zamach na Furera i Hitlera.Niestety ich plany zostają pokrzyżowane a spiskowcy (raczej prawdziwi patrioci giną). Film ten pokazuje że nie wszyscy obywatele III Rzeszy popierali Hitlera, a nie sprzeciwiali się dlatego że chodziło o ich życie.

Tak.. Fuhrera(ew. Fjurera jak wolisz ;]) to po pierwsze, a po drugie to była ta sama osoba... Ja nie rozumiem jaki jest sens iść na taki film, nie rozumiejąc tak prostej rzeczy...

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 26, 2009, 18:18:34 »
    Film o Niemcach Hitlerowskich.  Oficerowie III Rzeszy planują zakończyć trwająca wiele lat męke i poddać kraj aliantom. W tym celu planują zamach na Furera i Hitlera.Niestety ich plany zostają pokrzyżowane a spiskowcy (raczej prawdziwi patrioci giną). Film ten pokazuje że nie wszyscy obywatele III Rzeszy popierali Hitlera, a nie sprzeciwiali się dlatego że chodziło o ich życie.

Fuhrer (czy tam Furer) to Hitler ;) ale spoko,każdy ma prawo się pomylić.

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 26, 2009, 19:16:04 »
    No nie wiem za takie posty to admini mogą Ci nie dać szansy się pomylić;)
    koniec offtopu

Film obejże najprawdopodobniej jak wyjdzie na DVD, ale słyszałem o nim całkiem pozytywne opinie więc myślę, że nie będzie to jakaś porażka.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 27, 2009, 15:22:12 »
    Proud... ja podobnie jak Ty. Bo zamiast iść na Valkirie byłem na "Włatcach Much"

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 27, 2009, 18:21:09 »
    Ja o władcach móch nawet nie myślałem bo niezawidzę tej marnej podróbki South Park, ani to śmieszne, ani pouczające...

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 28, 2009, 13:08:00 »
    Ja o władcach móch nawet nie myślałem bo niezawidzę tej marnej podróbki South Park, ani to śmieszne, ani pouczające...

Poszedłem z kuzynem... też tego nie lubię,kiedyś było fajne,a teraz...

Ok kończmy z offtopem... nie chce mieć kolejnego ostrzeżenia.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 28, 2009, 15:28:18 »
    Bo jedno widzę, że złapałeś i myślę widząc co ostatnio na forum robiłeś, że jest ono za nekroposting, tak?

Wie ktoś kiedy film zejdzie z kin i jakieś plany wydania na DVD, albo czy jest jeszcze w kinach w koninie lub łodzi?

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 28, 2009, 20:02:08 »
    Bo jedno widzę, że złapałeś i myślę widząc co ostatnio na forum robiłeś, że jest ono za nekroposting, tak?

Wie ktoś kiedy film zejdzie z kin i jakieś plany wydania na DVD, albo czy jest jeszcze w kinach w koninie lub łodzi?

Masz rację... kończę zabawę w "archeologa" xD

Offline fnc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 23, 2009, 18:07:08 »
    Wracając do tematu to ten film ma parę niezgodności historycznych. Choćby to że, Plany i rozkazy zawarte w dokumencie Walkiria nie zostały zmienione jedynie przez Stauffenberga ale współ autorem był Henning von Tresckow. No i największy bug w filmie, który mnie osobiście najbardziej drażni a wręcz wkurza. Wolfsschanze (Wilczy Szaniec) znajduje się w Polsce w woj. Warmińsko-Mazurskim, a nie jak twierdzą autorzy filmu w ZSRR czy na Ukrainie.
    Przepraszam za odgrzewanie starego tematu, ale czułem potrzebę wyrażenia swojego zdania na ten temat.   

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 24, 2009, 03:58:45 »
    Przepraszam za odgrzewanie starego tematu, ale czułem potrzebę wyrażenia swojego zdania na ten temat.  
    Zaraz admin będzie czuć potrzebę dania komuś ostrzeżenia... I kolejny użytkownik, który wejdzie, podkopuje stare tematy i najprawdopodobniej wyjdzie.