Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak dołączyc do armii?  (Przeczytany 4947 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Boemund

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak dołączyc do armii?
    « dnia: Lutego 21, 2009, 17:06:55 »
    Witojcie!

Mógłby ktoś w przystępny sposób wyjaśnic jak się dołączyc do armii sojuszniczej? Walczę ze Swadią z Rhokodokami.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: Jak dołączyc do armii?
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 21, 2009, 18:20:05 »
    Znaczy ze razem ze Swadią walczysz przeciwko Rhodokom czy na odwrót -.-
    I wyjaśnij pytanie bo jakoś nie czaję o co ci tak w ogóle chodzi, jaka znowu "armia sojusznicza"?

Offline Boemund

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 21, 2009, 18:25:27 »
    Walczę przeciwko Swadii. Przymierze mam z Rhodokami. W gazecie komputer świat gry było napisane, że dołączenie do armii daje szansę zdobycia łupów. Ja z moimi 41 wojownikami na zdobycie zamku nie mam szans, toteż chciałem przyłączyć się do armii Rhodoków i wspólnie z nimi jakieś zdobyć.

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 21, 2009, 18:48:48 »
    Wyszukujesz bitwy która już trwa i do niej dołączasz.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Boemund

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 21, 2009, 19:03:47 »
    A nie można dołączyc się do armii i byc pod ich kontrolą?

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 21, 2009, 19:06:10 »
    Też tak fantazjowałem.. bo fajnie by byc w armi, dostawać kase, nie martwić się o żarcie, o polityke, tylko siekac wroga.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 22, 2009, 09:18:49 »
    Witojcie!
    Też "witom" i chcę powiedzieć, że jeśli chcesz się dołączyć do armii sojusznika musisz być wasalem u króla, a potem jakiś lord każe ci jechać na "KAMPANIĘ WOJENNĄ" i tam będziesz za nim łazić aż każe ci coś zrobić, np. podbić zamek, zdobyć bydło dla wojska lub pojechać na banalnie prosty zwiad.
    pozdro

Offline Boemund

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 22, 2009, 11:17:00 »
    A w jaki sposób mogę zostac wasalem?

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 22, 2009, 11:22:00 »
    Ehh. Jeśli składałeś przysięgę królowi Swadii, to znaczy, że jesteś jego wasalem. Co jakiś czas marszałek będzie wzywał na WYPRAWĘ WOJENNĄ lordów i może i Ciebie. Czasem jadą sami, a czasem z Tobą. Co trzeba zrobić, żeby złożyć przysięgę? A no, wieśniaka na lorda nie weźmie. Musisz mieć ok. 120 renomy. Qtedy na 99,999% Cię weźmie.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 22, 2009, 12:18:32 »
    Ku sprecyzowaniu. Jeśli jesteś tylko najemnikiem u Rhodoków tzn. poszedłeś do lorda i on powiedział coś w stylu "jak zapewne wiesz obiecałem królowi Gravehowi że będę bla bla bla" to znaczy że tylko ich wspomagasz a nie jesteś dla nich jakoś szczególnie ważny czyli jak zdobędziesz zamek to go nie dostaniesz. Jeśli poszedłeś do króla i powiedziałeś ze chcesz złożyć przysięgę a on powiedział coś w stylu "jesteś dobrym dowódca a twoi ludzie to bla bla bl" to znaczy ze jesteś wasalem króla. Dzięki czemu jak zdobędziesz zamek to jest szansa że go dostaniesz. Ale w obu przypadkach możesz pomagać lordom Rhodoków podczas bitew ze Swadią, tzn. jeśli widzisz lorda Rhodockiego walczącego z lordem Swadii to możesz pojechać na pole bitwy i wyświetli się coś w stylu "wspomóż lorda --- w walce z lordem ---" I wtedy jest jak to napisałeś - dołączyłeś się do jego armii w bitwie ale dowodzisz swoimi ludźmi sam.

Offline Hallbjorn Ulfson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 22, 2009, 19:06:26 »
    Jeszcze a propos zamków, zauważyłem że jeżeli król nie oddał ci zamku, który sam podbiłeś, możesz wczytać grę (jeżeli grasz "nierealistycznie") i poczekać jeszcze raz, aż do skutku. Gdy grałem pierwszy raz z możliwością wyjścia z gry bez zapisu udawało mi się za każdym razem :)

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 23, 2009, 14:08:09 »
    Ja osobiście nie lubię mieć wielu zamków. Bardziej cenię 1 ,góra 2 zamki z dobrą obstawą niż 4 lub 5 ,w których jest tylko po 80 obrońców. Podział na armię pościgową a oblężniczą też ma swoje plusy. Moja grupa pościgowa to 40 rycerzy i 30 lansjerów khregackich (uratowanych ludzi innego rodzaju niż te odstawiam poprostu do zamku lub szkolę do wyższych poziomów). Obronna to zwykle sierżanci swadiańscy lub rhodoccy.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Nomad1000

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 24, 2009, 14:52:34 »
    tak dobrze gadasz; ja mam kurde  3 zamki i 2 miasta i 4 wiochy chyba to cięzko z tym (żołd 8000) dałoby go sie jakos znizyc?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 24, 2009, 15:59:23 »
    zostaw zamki w spokoju i skup się na miastach :P Jak najwięcej jednostek składuj w tych miastach bo jak są w garnizonie to koszt jest o 50% mniejszy.

Offline Boemund

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 24, 2009, 20:36:49 »
    Wszystko fajnie, pięknie, jestem wasalem Rodoków, zdobyłem zamek, wysyłam wici do króla że zdobyłem zamek, czekam sobie, wraca posłaniec i dowiaduję się że ten tępy ch*j daje mi 900 denarów a zamek daje komuś innemu. Co robic?