Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: więźienie  (Przeczytany 6188 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nestor2

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    więźienie
    « dnia: Lutego 15, 2009, 10:30:52 »
    Da się cos zrobic zeby podczasz odwiedzin w miescie wchodzac do lochu mozna bylo zobaczyc wiezniow? mam ich w miescie ok 50, a wlochu nikogo nie ma.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    Odp: więźienie
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 15, 2009, 11:43:27 »
    W więzieniu przetrzymujesz tylko lordów. Nie ma mozliwości ich zobaczyć i porozmawiać w zamku.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Grzesiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 17, 2009, 08:34:29 »
    Więźniów-nie lordów to sprzedawaj Wykupicielowi, którego możesz znależć w niektórych gospodach. NIe sprzedawaj handlarzowi niewolników ,bo to się nie opłaca. Lordów pakuj do więzienia i czekaj na propozycję okupu.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 17, 2009, 15:05:26 »
    Kolega podał Ci właśnie najgorszą rzecz jaką możesz zrobić z lordem. Nigdy nie bierz okupu za lorda ,chyba że jesteś już nad przepaścią finansową ale to tylko wtedy i za porządne pieniądze (osobiście proponowali mi za Lorda Etrouq, czy jakoś tak ,niewiele ponad 6000. Poza tym lordów nie da się sprzedać wykupicielowi.
    J.Słowacki Testament mój

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 17, 2009, 15:28:36 »
    Co do lordów to zależy w jakiej sytuacji jest królestwo jeśli np: Królestwo Swadii ma 1 miasto 2 zamki i 6 wsi ta za jakiegoś lorda dostaniesz ponad 1000 denarów, a jeżeli lord z jakieś frakcji która jest w kwiecie rozwoju to mogą ci dać za niego około 7000 denarów

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 17, 2009, 19:08:16 »
    Tutaj trochę pokolorowałeś, bo te różnice nie mogą wynosić aż 6000, max. 4000 i to tylko w przypadku króla. Poza tym wątpię, żeby jakiś kraj był w takim wielkim "kwiecie rozwoju", aby  dawać za lorda 7000 denarów, chyba, że lord jest jakiś super ważny.
    pozdro

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 18, 2009, 13:07:33 »
    Naprawdę Królestwo Rhodoków dawało mi ponad 6000 za swojego lorda. A w odniesieniu za króla to mam dziwną sytuację ,że za króla nie wysuneli narazie żadnego okupu (przetrzymuje Króla Rangara i paru jego popleczników). Osobiście będąc na ich miejscu ,pierwsze co bym zrobił to uwolnił króla a resztę później.
    J.Słowacki Testament mój

Offline Redo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 18, 2009, 16:13:51 »
    Tutaj trochę pokolorowałeś, bo te różnice nie mogą wynosić aż 6000, manx. 4000 i to tylko w przypadku króla. Poza tym wątpię, żeby jakiś kraj był w takim wielkim "kwiecie rozwoju", aby  dawać za lorda 7000 denarów, chyba, że lord jest jakiś super ważny.
    pozdrów
    ]

co ty pitolisz mi za Króla Garvet ha rodokowie chcieli dać 12455 denarów

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 18, 2009, 16:30:55 »
    co ty pitolisz mi za Króla Garvet ha rodokowie chcieli dać 12455 denarów
    Nie zrozumiałeś mnie- chodziło o to, że RÓŻNICA może wynosić 4000, tzn. raz na początku za króla dawali mi 14 000 denarów, a jak ich pomęczyłem z miesiąc wojny, to dawali tylko 10 000, a ostatnio dawali mi tylko 8 000 za króla, co znaczy, że jednak różnica może wynieść aż 6 000 denarów, zależy jak Cię lubią i jak są bogaci.
    pozdro

Offline Boldgrim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 21, 2009, 11:06:23 »
    Mi za króla  Nordów także niezłą sumke proponowali, 10 000... widać zdesperowani byli po tym jak siałem spustoszenie jako marszałek Rhodokow ;P

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 21, 2009, 12:20:48 »
    Tutaj trochę pokolorowałeś, bo te różnice nie mogą wynosić aż 6000, max. 4000 i to tylko w przypadku króla. Poza tym wątpię, żeby jakiś kraj był w takim wielkim "kwiecie rozwoju", aby  dawać za lorda 7000 denarów, chyba, że lord jest jakiś super ważny.
    pozdro

Oj dają, dają.
    Wczoraj byłem w lekkim szoku, gdy Nordowie zaproponowali mi za zwykłego lorda 6400 denarów, gdy do tej pory największą kwotę za lorda miałem poniżej 3000.

Zaś co do sprzedaży lordów.
    Wypuszczenie lorda zaraz po wygranej bitwie daje "punkty honoru", które globalnie wpływają na nastawienie u wszystkich lordów we wszystkich królestwach, o ile podstawowy wyznacznik nastawienia danego lorda jest wyższy od 0.

Nie wypuszczenie lorda przy zaoferowanym okupie daje nam karę do honoru, ale mamy w zamian jednego przeciwnika na planszy mniej.

Czy warto sprzedawać lordów?! Moim zdaniem nie, albo decydujemy się na wypuszczenie go zaraz po bitwie, albo puszkujemy go do końca wojny, żeby mieć mniej armii do pokonania.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 21, 2009, 13:33:03 »
    Ja tam teraz Gram w SoD i wypuszczam każdego pokonanego lorda dzięki czemu mam znacznie "cieplejsze" kontakty z innymi królestwami i mojego malutkiego państewka Grunwaldian nie atakują :D(Zgadnijcie, dlaczego zacząłem akurat id Podbicia Zamku Grunwalder i wybrałem bannera z Białym orzełkiem z koroną na czerwonym tle i z białymi pasami po bokach? :D)

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 21, 2009, 21:36:18 »
    Może i było takie pytanie ,ale czy ma wpływ uwięzienie lorda jakiejś frakcji jak najdalej od ich posiadłości na ucieczkę tego lorda?  Dajmy na to takiego Króla Rangara uwiężę w zamku Uhmmun (nie pamiętam jak się pisze ,ale jest niedaleko Tulgi) to czy jego szanse ucieczki są takie same jak zwykle (wliczam już wybudowanie wieży więziennej)?
    J.Słowacki Testament mój

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 22, 2009, 09:11:44 »
    Wpływ na to, czy lord ucieknie mają takie rzeczy, jak:
    - wieża więzienna
    - to, czy twój zamek/miasto, w którym więzisz lorda jest dobrze bronione (miałem 11 lordów (i ok 200 zwykłych żołnierzy) w zamku z 50 ludźmi i wieżą, a uciekło aż 5)
    - szczęście
    jeżeli spełniasz wszystkie warunki NIE MOGĄ uciekać z twojego zamku/miasta.
    pozdro

Offline Nomad1000

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 22, 2009, 21:01:48 »
    ja najwiecej mialem ze 25 lordow - i da sie ich przeciez odwidzic! co wy piszecie ze nie