Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Hmmm moi wasalowie  (Przeczytany 5030 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Redo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Hmmm moi wasalowie
    « dnia: Lutego 11, 2009, 22:09:40 »
    No to tak  mam swoje Rebelianckie Królestwo Rodoków no i jestem king tam wiec jest lux podbilem Dhirim i 3 zamki wokol niej
    no ale jak wiece bylem z Rodokami no strasznie mnie dojezdzaja i ciezko mi bronic zamknow a gdy patrze w to okienko z questami pisze tam ze np Król Harlus ma tam ilustam wasali i tam gdzie sa wszystkie krolestwa wiedze tez moje i pisze ze tam Król Diego jest suzerem czy jakos tak i mam masto Dhirim i te zamkni i nie posiadam wasali

A wiec takie pytanko czy moge miec wasali i lordow co mi beda sluzyc ?? mam najetego bohatera Rolfa i probowalem go jakos wasalem zrobic ale nie wyszlo wiec help me plisss :P

PS : Jak juz robilem moje nowe panstewko to podbilem Zamek Jeribe i krol przyslal mi list ten a ja odmowilem i wziolem zamek eee i tak sie  to zaczelo to dobze ?? :D

Było o tym, wystarczyło poszukać. Zamykam.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2009, 09:04:01 wysłana przez Daedalus »

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    Odp: Hmmm moi wasalowie
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 11, 2009, 22:25:23 »
    Jedna sprawa- wiesz co to interpunkcja? Wiesz, kropki, przecinki... Używaj jej, bo twoje pismo ciężko się czyta (ja przeczytałem tylko 1 i ostatnią linijkę). Poza tym ortografia też nie ma się za dobrze. A wracając do tematu, to idź do lordów Rhodoków, i pogadaj z nimi na temat tego króla (jak będzie do wybrania jakaś tam opcja, to wybierz zawsze pierwszą), a będą twoimi lordami, aż wygrasz rebelię.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2009, 22:43:09 wysłana przez przybor »

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 11, 2009, 23:10:53 »
    Rozwijając wypowiedź poprzednika. Musisz podchodzić do Rhodockich lordów aby ich przekonać by złamali przysięgę daną królowi i przyłączyli się do ciebie. Powiem ci też ze możesz tak zrobić tylko gdy to ty gonisz lordów a nie oni ciebie. Równie ważne jest to że na różnych lordów działają różne sposoby przekonywania. Jeden będzie chciał usłyszeć że będzie miał korzyści, a zaś drugi że tak będzie najsprawiedliwiej. Ale, nie powinieneś kazdemu mówić co innego bo to obniży twoje szanse na przekonanie ich.A to co chcą usłyszeć lordowie można wywnioskować z ich gadki jak do nich podejdziesz.

Offline Domis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 12, 2009, 21:20:11 »
    Hmmm... Nie da sie zrobic tak, ze ktos do ciebie przyjdzie i zechce byc twoim wasalem? bo ja podbilem zamek Chanatu, jestem suzerenem rebelianckiego panstewka i wogle. Jak poszedlem do zamku i wszedlem w @komnaty Pana@, zagadalem do sierzanta, i tam byla opcja by mnie informowal jak ktos przyjdzie. a kto moze mnie odwiezdzic jak nie kandydat na wasala??? Pls help .

PS sory za ortografie i interpunkcje ;)

EDIT:sory ze pisze post pod postem. Chcialem jeszcze dodac ze probowalem zrobic tak jak to napisal przedmowca. Podszedlem do lorda i tam byla tylko opcja by zawrzec pokoj. A i tak pokoju nie chcial bo mowil ze jestem lordem bez krola. Jak zdobyc wasala?? A i gram bez pretendenta do tronu. Co sie stanie jak podbije cale panstwo bez niego. Prosze o pomoc

Nie przepraszaj tylko korzystaj z możliwości edycji postów
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2009, 17:30:49 wysłana przez Arcylisz »

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 13, 2009, 16:31:30 »
    Bez Pretendenta sie chyba nie da mieć wasali w Native. I nie pisz posta pod postem, niezależnie od okoliczności!

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 13, 2009, 21:42:30 »
    Chcesz być na jakiś czas "Niby Królem"?
    1. Znajdź pretendenta
    2. Umów się z nim (na współpracę)
    3. Podbij kilka zamków i miast
    4. Przekabać na swoją stronę kilka lordów
    5. Zawsze zostaw jakiś zamek/miasto danej frakcji, bo inaczej po wygranej wojnie zostaniesz zdegradowany do lorda
    Teraz jesteś "Niby Królem",  i robisz se co chcesz.

Offline Domis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 14, 2009, 11:56:51 »
    Ta, ale co sie stanie jsk zdobedziesz caly kraj bez pretendenta ;P

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 14, 2009, 21:51:28 »
    A co może się stać?
    Będzie tak jakbyś w normalnej nacji wygrał.
    :)
    pozdro