Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mod "Rus 13-century"  (Przeczytany 130736 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krzysioo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mod "Rus 13-century"
    « Odpowiedź #420 dnia: Maja 09, 2010, 14:22:43 »
    Jeśli wklejasz folder z modyfikacją do katalogu "Modules" to na pewno dobrze to robisz.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #421 dnia: Maja 10, 2010, 15:43:09 »
    Ile ten mod zajmuje po wypakowaniu?
    « Ostatnia zmiana: Maja 10, 2010, 18:24:47 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #422 dnia: Maja 10, 2010, 15:44:56 »
    O ludzie... Już nie było jak zaspamować?

661 274 624 bajtów...

Kalash, co do Twojej prośby. Zapewne każdy byłby (no prawie) chętny do pomocy, gdyby nie fakt, że nie każdy posiada odpowiedni ku temu sprzęt czy warunki. Chętnie bym pomógł, ale niestety mój mikrofonik za 30 zł jest słabiutki...
    « Ostatnia zmiana: Maja 10, 2010, 19:38:30 wysłana przez Roland hr. Bretanii »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #423 dnia: Maja 13, 2010, 18:48:17 »
    Wkleiłem tego moda do modules i nie mam go na liście wyboru...
    Czemu?

Dziwne.W folderze moda mam kolejny folder modules a w nim znow RC XIII.A w tym 2 RC XIII sa pliki z tekstami itp.Po wklejeniu tych wszystkich plików do gry/MB/Modules/RCXIII  mod wczytuje się ale dziwne napisy mam.Jak by zrąbana czcionka.Wklejam spolszczenie i to samo.Jakiś pomysł?
    « Ostatnia zmiana: Maja 13, 2010, 19:56:57 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #424 dnia: Maja 13, 2010, 20:26:06 »
    Zapewne nie patrzyłeś co zaznaczasz przy instalacji. Odinstaluj moda i zainstaluj jeszcze raz odznaczając New Font czy coś w tym stylu.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #425 dnia: Maja 14, 2010, 20:21:40 »
    MMD dzięki za info.Mam jeszcze jedno pyt.Gdzie sprzedaje się jeńców?Bo coś nie mogę złapać kupca w karczmach...

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #426 dnia: Maja 14, 2010, 21:18:29 »
    Zależy jakich jeńców, ponieważ w tej modyfikacji występują nieformalnie dwa rodzaje, a wręcz trzy rodzaje czy grupy jeńców. Znani nam lordowie, których możemy sprzedać lordom lub uwolnić za odpowiedni okup, "pospolici" jeńcy, których możesz podarować lordowi lub sprzedać ich wyłącznie w specjalnych miejscach jak np. Kopalnia Soli i ostatnia grupa jeńców. Trudno nazwać tą grupę. Są to rodowite jednostki państwa (hmm?), które możemy sprzedać lordom lub właśnie w tych "ekstra" miejscach. Nie wiem jak teraz wygląda sprawa z wykupicielami, ale osobiście spotkałem tylko starego, dobrego Ramuna w korsuńskiej gospodzie...

EDIT:
    buduję strażnicę --> po ukończeniu budowy, pojawia się ona na ekranie przy najbliższej wizycie w osadzie

hihihi... dobrze, że tego im się nie udało skopiować :D
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2010, 13:14:59 wysłana przez Roland hr. Bretanii »

Offline Cadd

• Użytkownik
    • "There must be some way out of here..."
    « Odpowiedź #427 dnia: Maja 15, 2010, 01:08:47 »
    Powiem szczerze, że po przejrzeniu materiałów na tym forum i Youtube jestem pod wrażeniem moda. Zapowiada się rewelacyjnie. Czekam na wersję finalną. Gdy chodzi o moje odczucia, to jednej rzeczy mi brakuje, podobnie jak w klasycznym M&B - wizualnych zmian w osadach/zamkach/miastach po wprowadzeniu ulepszeń lub wybudowania nowych budynków (a przynajmniej nie znalazłem o takiej opcji wzmianki) - na zasadzie: buduję strażnicę --> po ukończeniu budowy, pojawia się ona na ekranie przy najbliższej wizycie w osadzie.

Offline cezarian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #428 dnia: Maja 15, 2010, 13:11:01 »
    Czy ktoś też spotkał się z zasadzką w lesie ?? Jak gram w tego moda już jakiś czas to dopiero teraz mi się to przytrafiło. Około 550 bandytów zaatakowało mnie w puszczy. Nie ma szans na takie coś, nawet żelazną jazdą krzyżacką. Dodam że miałem przy sobie tylko 50 ludzi. :/

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #429 dnia: Maja 15, 2010, 13:13:36 »
    Powiem szczerze, że po przejrzeniu materiałów na tym forum i Youtube jestem pod wrażeniem moda. Zapowiada się rewelacyjnie. Czekam na wersję finalną. Gdy chodzi o moje odczucia, to jednej rzeczy mi brakuje, podobnie jak w klasycznym M&B - wizualnych zmian w osadach/zamkach/miastach po wprowadzeniu ulepszeń lub wybudowania nowych budynków (a przynajmniej nie znalazłem o takiej opcji wzmianki) - na zasadzie: buduję strażnicę --> po ukończeniu budowy, pojawia się ona na ekranie przy najbliższej wizycie w osadzie.
    No to musisz z cierpliwością czekać na Rządy Miecza, tam będą się te budynki po wybudowaniu pojawiać. A jeśli bardzo chcesz mieć młyn w swojej wiosce to go sobie dobuduj w Edit Mode.
    Wie ktoś czy można dołączyć do Litwy i pomóc im w zdobywaniu posiadłości?

/EDIT\: Ja się z zasadzką nie spotkałem nigdy, chociaż długo nie grałem.
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2010, 13:17:36 wysłana przez krzysioo »

Offline j120

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #430 dnia: Maja 15, 2010, 16:38:58 »
    Ja się z zasadzką spotkałem. Na pewno zaatakowali Cię po tym jak zgodziłeś się pomóc w walce z bandytami rolnikowi w gospodzie. Otóż gra chyba losowo to wybiera i czasem zdarz się że ów rolnik okazuje się zdrajcą i atakuje z wielkim oddziałem. Osobiście miałem tak już kilka razy.

Offline cezarian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #431 dnia: Maja 16, 2010, 12:41:30 »
    Możliwe. Trochę irytujące jest natomiast to że przejeżdżając przez kilka wiosek, któraś z nich jest zawsze opanowana przez rozbójników, zdarza się, że kilka pod rząd. To  denerwujące, bo chcąc splądrować jakąś wioskę, czasem trzeba jeździć, szukać i krążyć po okolicy a wróg pilnuje.

Offline Vaniol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #432 dnia: Maja 22, 2010, 13:39:57 »
    mam problem gdy stworze swoją postać przy pierwszej bitwie wyskakuje mi error i wywala mnie do windowsa zainstalowałem patcha ale to nie pomogło

za każdą pomoc z góry dziekuję

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #433 dnia: Maja 22, 2010, 14:05:54 »
    Moze komputer nie daje rady udzwignac detali jakie masz ustawione.Zmniejsz detale na maxa i sprawdź.

Offline Vaniol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #434 dnia: Maja 22, 2010, 14:35:12 »
    Pomogło dzięki ;p