Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chromecast 3.0  (Przeczytany 1091 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Chromecast 3.0
    « dnia: Marca 06, 2020, 13:48:40 »
    Cześć !
    Kupiłem 2 dni temu Google Chromecast 3.0, aby przesyłać sobie obraz ze smartfona na komputer, który nie ma dostępu do Internetu celem oglądania Netflixa.
    Jedyne co w tym wszystkim (mam nadzieję póki co) przebiegło sprawnie, to pójście do Media Expert i zakupienie sprzętu. Potem to już siermięga, której nie mogę rozwiązać.
    Aby nic nie zepsuć, zacząłem to podłączać razem z poradnikiem na youtube. Wszystko okej, pobrałem na smartfona google home, utworzyłem i skonfigurowałem klienta. Chcę sparować urządzenia - na ekranie telefonu mam czterocyfrowy kod, natomiast na ekranie monitora (tutaj zaznaczę, że testowałem to na trzech różnych) już nie. Za chwilę magiczny komunikat, że "to urządzenie google chromecast jest przeznaczone do użycia w innym kraju". No nie wiem czy w innym kraju, bo czytam opinie ludzi, którzy kupili w tym samym sklepie - i śmiga (opinie ze sklepu, to nie napiszę pw jak to naprawić). Wiecie jak to naprawić ? Proszę o pomoc. :)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    Odp: Chromecast 3.0
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 06, 2020, 13:59:22 »
    Jak naprawić, niestety nie. Ale mam jedno rozwiązanie, możesz kupić za kilkanaście złotych przekaźnik wi-fi na usb, i podpiąć do komputera, następnie udostępniać sobie internet z telefonu. Byłoby chyba szybciej taniej i prościej.
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.