Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 271 razy)

Opis tematu: Problem

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamillo233

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Steam ID: Mój status Steam
    Floris Expanded Mod Pack
    « dnia: Stycznia 24, 2020, 14:43:47 »
    Witajcie, korzystam z modyfikacji Floris Expanded Mod Pack i mam problem, mianowicie będąc królem, chcę podarować jednemu z wasali lenno. Problemem jest to, że przy wyborze lenna tj. miasto, zamek czy wioska, widzę wszystkie dostępne, wolne lenna, a natomiast później nie widzę nazw lordów, którzy mogą owe lenno dostać. Jedyne, co widzę, to czy lord w ogóle posiada jakiekolwiek lenno i moją relację z nim. Dołączę zrzut ekranu dla lepszego obrazu tego problemu. Jednocześnie chcę zapytać czy istnieje jakiś tip czy może jakieś małe oszustwo, które usunęłoby utratę relacji z moimi lordami w momencie gdy któryś z nich dostaje lenno, a reszcie się to nie podoba. Jest to troszkę denerwujące w momencie gdy moi lordowie, którzy dołączyli do mojego królestwa jako pierwsi, zaczynają mieć ze mną ujemne relacje z tego tytułu, że aktualni lordowie dostają ziemię.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 25, 2020, 08:18:27 »
    Niestety też się z tym problemem spotkałem. Jeśli grasz bez autozapisu to nie ma problemu - utwórz jeden plik na próby, i przed każdym rozdaniem zobacz jakie lord ma usposobienie i jakie ma lenna, to wtedy będziesz miał pewność że nic nie stracisz.
    Z drugiej strony, nie jestem pewien czy Oni nie są w tej samej kolejności zawsze ustawieni - mógłbyś spróbować raz dodawać lenna po kolei i zrobić sobie listę na kartce czy gdzie tam chcesz.

P.S. Tutaj znajdziesz temat związany z Florisem - i lepiej tam zadawać pytania z nim zwiazane :)
    https://forum.mountblade.info/index.php?topic=6807.msg390848#msg390848
    Jak już przeczytasz te odpowiedź to przeniosę temat tam.