Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ludzie mają do mnie problem, na każdym forum...  (Przeczytany 692 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SkuBBi

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Steam ID: Mój status Steam
    Ludzie mają do mnie problem, na każdym forum...
    « dnia: Października 01, 2019, 14:36:50 »
    Na poprzednim forum też do mnie czepiali o pisownię i że za często zakładam nowe tematy tutaj to samo, chyba nie jestem aż tak irytujący że na każdym forum każdy ma do mnie problem, to już śmieszne nie jest próbuje poprawić pisownię i pisać mniej tematów ale jakoś mi to nie wychodzi(ale dostałem blokadę na IP za coś innego na forum "GryOnline" mogę nawet wam to opisać ale nie wiem czy ktoś by to czytał)

Nie wiem czy to co piszę ma sens jeśli nie ma to znajdzie się zawsze jakiś człowiek który znajdzie w tym problem...
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2019, 09:58:35 wysłana przez SkuBBi »
    Nie wiem czy to co piszę ma sens jeśli nie ma to znajdzie się zawsze jakiś człowiek który znajdzie w tym problem...

Tekst autorstwa :
    Skubi (a na imię mi Tomek)

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    Odp: Ludzie mają do mnie problem, na każdym forum...
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 01, 2019, 16:38:57 »
    chyba nie jestem aż tak irytujący
    Jesteś

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 01, 2019, 16:55:38 »
    Po 1. to forum jest prawie martwe, więc prawie nikomu sobą nie szkodzisz
    Po 2. z doświadczenia, jak ci się wydaje, że jesteś dla innych irytujący, to znaczy że jesteś. Jak ci to przeszkadza to się zamknij i pomyśl 5 razy zanim się odezwiesz, jak ci to nie przeszkadza to nie twój problem

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 01, 2019, 16:57:48 »
    Możesz napisać co stało się na forum GryOnline, chętnie wszyscy poczytamy. Chyba, że to coś pod paragraf, to lepiej nie, bo mamy na forum prokuratora Marcina, który zaraz ci postawi zarzuty.

Offline SkuBBi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 01, 2019, 18:49:49 »
    Chcieliście to macie, a wiec tak ostrzeżeń za pisownie i zakładanie paru tematów dziennie nie dostawałem ale niektórym użytkownikom to się nie podobało i niektóry przestali nawet odpisywać na moje pytania a teraz o blokadach (po każdej blokadzie zakładałem nowe konto) a za co jest dostawałem to już pisze :
    -1-blokadę dostałem bo pytałem się czy ktoś pożyczy 20 zł ;
    -2-dostałem za obrażanie osób innej orientacji (napisałem ze orientacja homo to choroba psychiczna) ;
    -3-za multikonta ;
    -4-za tekst "A kiedy dodacie ?" (chodziło o kiedy dodadzą powiadomienia)
    i jeszcze parę nie wiem za co, razem wszystkich było z tymi co wypisałem ok.8 ta ostatnia była na IP, i nie wiem czy mogę coś więcej napisać, ogólnie całą sprawą jestem zbulwersowany...

A teraz o innej tematyce nie na temat pytanie jak zmienić w wersji Warband (+Floris) armie u wasala bo wolałbym by każdy wasal miał te same wojska bo ja mam wojska Nordow a np. Firentis ma Swadie (a przebrałem go za Norda)i mam już własną frakcje jak coś, albo jak stworzyć własne jednostki...(za dużo tematów źle, dałem to pytanie tutaj żeby nie śmieć tematami)

« Ostatnia zmiana: Października 02, 2019, 09:58:08 wysłana przez SkuBBi »

Tekst autorstwa :

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 01, 2019, 20:06:03 »
    Nie no za łamanie podstawowych zasad netykiety wcale się nie wylatuje z forów. Logiczne, że dostajesz blokady :D

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 01, 2019, 21:33:26 »
    Chcieliście to macie, a wiec tak ostrzeżeń za pisownie i zakładanie paru tematów dziennie nie dostawałem ale niektórym użytkownikom to się nie podobało i niektóry przestali nawet odpisywać na moje pytania a teraz o blokadach (po każdej blokadzie zakładałem nowe konto) a za co jest dostawałem to już pisze :
    -2-dostałem za obrażanie osób innej orientacji (napisałem ze orientacja homo to choroba psychiczna) ;
    -3-za multikonta ;
    i jeszcze parę nie wiem za co, razem wszystkich było z tymi co wypisałem ok.8 ta ostatnia była na IP, i nie wiem czy mogę coś więcej napisać, ogólnie całą sprawą jestem zbulwersowany...

A teraz pytanie jak zmienić w wersji Warband (+Floris) armie u wasala bo wolałbym by każdy wasal miał te same wojska bo ja mam wojska Nordow a np. Firentis ma Swadie (a przebrałem go za Norda)i mam już własną frakcje jak coś, albo jak stworzyć własne jednostki...

Ten plot twist mnie zniszczył.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 01, 2019, 22:29:20 »
    Jako "mający problem" moderator, który kilka razy w ciągu ostatnich dni Cię upominał, czuję się wywołany do odpowiedzi w tym temacie.

Rejestrując się na forum, zaakceptowałeś panujący na nim regulamin i zobowiązałeś się go przestrzegać. Jest w nim mowa m.in. o:
    • zaniżaniu poziomu (uogólniając - ostrzeżenie w ramach tej pozycji można dostać za wybitne osiągnięcia w zakresie kaleczenia języka polskiego. Upraszczając jeszcze bardziej - muszą być na tak złym poziomie, żeby zostały uznane za coś, co zaniża poziom całego forum)
    • nadużywaniu funkcjonalności forum do irytowania innych (np. pisanie każdego zdania innym formatowaniem. Takie coś jest niedozwolone)
    • pisaniu kilku postów pod rząd w krótkich odstępach czasu

Kiedy upomniałem Cię za to ostatnie, odpowiedziałeś "kto czyta edytowane posty?" co świadczy o tym, że świadomie w odstępie kilkunastu minut piszesz kilka postów jeden pod drugim. Odpowiadając na to pytanie; każdy z nas, od czasu do czasu trafiając na jeden z nich.

Kwestia wielokropków, o które również Cię upominałem, to już moja subiektywna opinia. Całkowicie sprzeczny z pierwotnym zastosowaniem sposób, w jaki ich używasz, niemiłosiernie kłuje po oczach. Miałbym jednak problem z przyznaniem Ci ostrzeżenia tylko za to (fakt, że moje oczy błagają o litość patrząc na to nie oznacza, że inni też odbierają to tak źle). Ostrzeżenie dostałeś za niestosowanie się do trzech wymienionych wyżej aspektów, o których wspomina regulamin. Wspomnę jeszcze, że przed jego przyznaniem krótko omówiliśmy ten temat w gronie osób funkcyjnych, nie była to tylko moja decyzja.

A teraz pytanie jak zmienić w wersji Warband (+Floris) armie u wasala bo wolałbym by każdy wasal miał te same wojska bo ja mam wojska Nordow a np. Firentis ma Swadie (a przebrałem go za Norda)i mam już własną frakcje jak coś, albo jak stworzyć własne jednostki...

Tworzysz wątek o swoich spostrzeżeniach odnośnie "czepiania się", po czym wrzucasz tu pytania o gameplay? Tak nie działają fora dyskusyjne, nie zakładasz wątku skoncentrowanego na jednym temacie, żeby chwilę później zacząć pisać o czymś kompletnie innym. Miejsce na takie pytania (swoją drogą, pytania w języku polskim kończymy znakiem zapytania, nie wielokropkiem) jest tutaj, w temacie florisa.

to forum jest prawie martwe

Który już rok słyszymy tę formułkę? xD

[...]

Nie wiem, co Cię niby w tej sytuacji bulwersuje. Każda z wymienionych sytuacji łamie nawet najbardziej szablonowy, podstawowy regulamin forum dyskusyjnego. Zakładam, że regulamin tamtego (dość sporego) serwisu jest bardziej rozbudowany od "prostej szablonówki". Czytasz w ogóle regulaminy miejsc, w których przebywasz, czy robisz sobie co chcesz, a potem się bulwersujesz, jak ludzie Cię wypraszają bo swoim zachowaniem irytujesz wszystkich dookoła? Bo jeśli nie zmienisz swojego postępowania, na naszym forum też raczej długo już nie zabawisz.
    « Ostatnia zmiana: Października 01, 2019, 22:30:51 wysłana przez Eltarek »
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 02, 2019, 06:47:32 »
    Jeszcze oprócz tego co napisał Eltarek -- Zasady interpunkcji w języku nie są po to, żeby utrudniać życie jego użytkownikom, ale po prostu są praktyczne. Ja rozumiem że można nie znać zasad stawiania przecinków, sam nawet tych zasad nie przestrzegam i stawiam przecinki tam gdzie mi pasują, a nie tam gdzie "powinny być". Ale stawianie kropek to już absolutny mus. Jak czytam Twoje posty to są napisane jednym ciągiem, jednym zdaniem i bardzo niewygodnie i nieprzyjemnie się to czyta. Spróbuj po napisaniu danego posta chociaż raz go przeczytać z perspektywy innego użytkownika forum i zobacz o czym mówię :V Po prostu stawiaj kropkę jak kończysz jedną myśl, a potem zacznij nowe zdanie.

Aha, i nigdy nie wyśrodkowuj treści posta. Naprawdę, wyśrodkowany tekst się bardzo ale to bardzo niewygodnie czyta - ta opcja jest do tytułów i nagłówków, a nie do tekstu. Po prostu zostawiaj domyślne wyrównanie do lewej, tak jest o wiele lepiej.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 02, 2019, 07:19:47 »
    Nie ma co mówić, ziomek rozjebal

(click to show/hide)

Offline SkuBBi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 02, 2019, 10:04:29 »
    Tworzysz wątek o swoich spostrzeżeniach odnośnie "czepiania się", po czym wrzucasz tu pytania o gameplay? Tak nie działają fora dyskusyjne, nie zakładasz wątku skoncentrowanego na jednym temacie, żeby chwilę później zacząć pisać o czymś kompletnie innym. Miejsce na takie pytania (swoją drogą, pytania w języku polskim kończymy znakiem zapytania, nie wielokropkiem) jest tutaj, w temacie florisa.
    Nie chciałem śmiecić forum bo podobno piszę za dużo tematów i postów.

Tekst autorstwa :