Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [MPNW19]Sword gf po bitwie cav?  (Przeczytany 688 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alexander de la Valette

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 29
    • //A.K.A Husarion
    • Steam ID: Mój status Steam
    [MPNW19]Sword gf po bitwie cav?
    « dnia: Września 30, 2019, 22:13:21 »
    Panowie/Panie, został tutaj podany pomysł sword gf-a po standardowej bitwie cav, co jest nietypowym zjawiskiem rzecz jasna. Zamiast robić zwykłą ankietę gdzie tylko klikamy, wraz z resztą adminów postanowiliśmy otworzyć temat i rozpocząć małą dyskusję nad tym. Zapraszam to wypowiadania się i wyrażania własnych opinii.
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2019, 22:15:01 wysłana przez Husarion »
    (click to show/hide)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    Odp: [MPNW19]Sword gf po bitwie cav?
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 30, 2019, 22:20:29 »
    Sword GF na kawalerii i zwykły GF na piechocie i będzie dobrze lmao.
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Hawriił

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 30, 2019, 22:21:06 »
    Popieram w pełni. Zdrowa odskocznia od domyślnych koników. By nie wyłaniać tego nad pełnoprawną bitwą - punktacja za wygranego sword gf'a może być mniejsza. Powiedzmy nawet, że 0,5 punkta - za wygranie meczu.
    (click to show/hide)

• Moderator
    • Użytkownik
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 30, 2019, 22:25:23 »
    Popieram w pełni. Zdrowa odskocznia od domyślnych koników. By nie wyłaniać tego nad pełnoprawną bitwą - punktacja za wygranego sword gf'a może być mniejsza. Powiedzmy nawet, że 0,5 punkta - za wygranie meczu.
    [Luźna sugestia] Albo 0.5 pkt za rundę
    (click to show/hide)

Offline Hawriił

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 30, 2019, 22:27:15 »
    [Luźna sugestia] Albo 0.5 pkt za rundę

Thats it !
    (click to show/hide)

Offline Moontoor

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 30, 2019, 23:21:30 »
    W zeszłym roku walczyłem z resztą organizatorów o to aby wprowadzić do gry sword gfy, niestety nie udało mi się tego pomysłu przeforsować. W ubiegłym roku w ramach eksperymentu zorganizowałem mały turniej sword gf i okazał się on bardziej udany niż się spodziewałem. Wielokrotnie też spotkałem się z opinią, że to była bardzo fajna inicjatywa (co prawda głównie od ludzi z native czy deluge ale jednak). Bardzo mnie cieszy, że teraz jest więcej chętnych do gry na szablach i myślę, że każdy gracz konny byłby zadowolony z możliwości rozgrywania takich meczy. Aby nie przedłużać za mocno całego meczu sugeruję zmniejszyć liczbę rund kawaleryjskich ze standardowych 10 do 8 a zamiast tych 2 konnych dodać z 10 rund na szable. co o tym sądzicie?
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2019, 23:23:46 wysłana przez Moontoor »
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

• Moderator
    • Użytkownik
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 30, 2019, 23:32:56 »
    W zeszłym roku walczyłem z resztą organizatorów o to aby wprowadzić do gry sword gfy, niestety nie udało mi się tego pomysłu przeforsować. W ubiegłym roku w ramach eksperymentu zorganizowałem mały turniej sword gf i okazał się on bardziej udany niż się spodziewałem. Wielokrotnie też spotkałem się z opinią, że to była bardzo fajna inicjatywa (co prawda głównie od ludzi z native czy deluge ale jednak). Bardzo mnie cieszy, że teraz jest więcej chętnych do gry na szablach i myślę, że każdy gracz konny byłby zadowolony z możliwości rozgrywania takich meczy. Aby nie przedłużać za mocno całego meczu sugeruję zmniejszyć liczbę rund kawaleryjskich ze standardowych 10 do 8 a zamiast tych 2 konnych dodać z 10 rund na szable. co o tym sądzicie?
    Polskie mecze i tak nie trwają tyle co zagraniczne (Ostatnio grałem 3 godziny na 4e), więc ta godzinka góra 1.5h to nie aż tak dużo + to byłby gf więc nie zajmie dłużej niż 30 min max tak naprawdę.
    (click to show/hide)

Offline Moontoor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 30, 2019, 23:39:32 »
    Ja tylko proponuję bo nigdy nie zapomnę dramy(na tsie) po meczu 1PS-L vs 2RDS na lidze kawaleryjskiej.... nie wszyscy tutaj lubią jak mecz trwa dłużej niż godzinę (ale nie przeszkadza im potem przez 3 godziny męczyć sędziego i domagać się kar dla drużyny przeciwnej).
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2019, 23:42:23 wysłana przez Moontoor »
    (click to show/hide)

Offline Hawriił

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 01, 2019, 07:06:02 »
    Akurat długość meczy to nie jest problem. Musimy wystrzegać się ludzi w składzie sędziowskim, którym miękną palce kiedy widzą, że sytuacja podczas meczu wychodzi spod kontroli (a nie przeszkadza im bycie organizatorem tego, mimo braku jaj).

Standard rund dla normalnego meczu powinien mieć 10 rund - tylko pytanie czy w systemie FT czy BO. Natomiast sword gf powinien w sumie mieć nawet do tych 5 rund - najlepiej system FT, gdzie przy dobrych wiatrach będzie maksymalnie 9 rund do zagrania. Moim zdaniem.
    (click to show/hide)

• Moderator
    • Użytkownik
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 01, 2019, 22:36:27 »
    Jutro wysyłam regulamin cav, więc chciałbym znać jakieś wasze propozycje co do tego sword gfa, jakiś preferowany format (ft/bo) oraz liczba punktów jakie się otrzyma za zwycięstwo (Np. 0.5 pkt za rundę wygraną w systemie ft czy przykładowo 1/2 pkt za wygranie w systemie bo).
    E1. Osobiście uważam że bo8 oraz 2pkt za wygraną to całkiem dobra opcja.
    « Ostatnia zmiana: Października 01, 2019, 22:46:44 wysłana przez Husarion »
    (click to show/hide)

Offline Hawriił

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 01, 2019, 22:48:09 »
    Jutro wysyłam regulamin cav, więc chciałbym znać jakieś wasze propozycje co do tego sword gfa, jakiś preferowany format (ft/bo) oraz liczba punktów jakie się otrzyma za zwycięstwo (Np. 0.5 pkt za rundę wygraną w systemie ft czy przykładowo 1/2 pkt za wygranie w systemie bo).

FT5, jeśli format głównego meczu to również FT;
    0.5 punktu za rundę, jesli w głównym meczu systemem przyznawania punktów również jest runda = punkt;

BO7, jeśli format głównego meczu to również BO;
    0.5 punktu za mecz, jeśli w głównym meczu system przyznawania punktów również jest mecz = punkt;

-- krótkie i przejrzyste.
    (click to show/hide)

Offline Moontoor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 02, 2019, 00:15:46 »
    gfy będą bardzo szybkie więc fajnie by było zagrać chociaż te 10 rund. W turnieju sword gfowym było ft15 i zazwyczaj starcia trwały ok. 30 minut. Co do punktacji to wolę się nie wypowiadać gdyż nie mam parcia na wynik i jest mi totalnie obojętne to jak to będzie oceniane.
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2019, 00:17:54 wysłana przez Moontoor »
    (click to show/hide)