MISTRZOSTWA EUROPY W OGNIEM I MIECZEM
Witam was moi drodzy,
zapewnie wielu z was pamięta pamiętne mistrzostwa "świata" w Dzikie Pola organizowane na taleworlds, gdzie była prawdziwa rywalizacja i fun, ale organizator nie dał rady z niewiadomych powodów dokończyć turniej i wyłonić zwycięzce.
Myślę, że dzisiaj mamy odpowiednie zaplecze w postaci serwerów, strony, platform komunikacyjnych i przede wszystkim pasji i sentymenty do tej gry, aby jakaś odpowiedzialna osoba znana przez większość sceny zorganizowała i dokończyła taki turniej.
Jeżeli nikt się nie znajdzie, jestem chętny i gotowy aby zorganizować takie Mistrzostwa Europy - i poprowadzić- z pomocą innych graczy z naszej ligi. Jest tu mowa o mistrzostwach europy a nie mistrzostwach świata, ponieważ ping z krajów jak Chiny czy USA byłby zbyt duży i gra była by niemożliwa.
Mistrzostwa odbywały by się na bardzo zbliżonych zasadach do tych zasad z naszej ligi ( z drobnymi zmianami):
- dłuższy czas na zmianę ekwipunku i zakupy po skończonej rundzie
- nieco wyższe początkowe złoto
- w przypadku remisu gra toczy się na jeszcze jednej mapie - 4 rundy (mapa losowana przed meczem- do obgadania)
Myślę, że mecze najlepiej niech będą rozgrywane na serwerach dzikiepola oxn pl, ale jest to kwestia umowna z właścicielami innych serwerów- wszystko można poprawić i doszlifować.
Ponieważ większość graczy grających w WfaS pochodzi z takich krajów jak Polska, Niemcy, Turcja, Rosja postanowiłem, że każdy kraj może wystawić 2 reprezentacje -A i B -( drogą wyboru -najpierw wybierani są kapitanowie-bez głupich pomysłów(jest zaledwie kilku bardzo doświadczonych kapitanów mogących dowodzić na takim turnieju,a nie jacyś uczniowie podstawówki z klanu mrocznych husarzy czy kpp ( bez urazy proszę)- każdy klan daje swoich kilku- następnie testy-kraj wyłania kadrę najlepszych graczy)- kwestia umowna.
Nagrody- nie mam narazie pomysłu poza grafiką na naszym forum i tagiem w grze, może z czasem coś wymyślimy...na pewno nagrodą będzie, jeśli uda nam się coś takiego zorganizować i wprowadzić w życie... wspólnymi siłami...może napiszemy do taleworlds i nam dadzą jakieś klucze?...
Turniej rozpocząłby się w pazdzierniku i celem jest, aby się nie ciągnął zbyt długo, lecz był dynamiczny, ciekawy i krótki.
Gracze mogli by grać z TAGiem jak np Searg_Kowal_POL lub Spartacus_GER lub DAG_RUS czy MALKOC_TUR
Najważniejsze zasady streszczone:
-limit jednostek 50%
-wybierane mapy i frakcje przez graczy+banowana jedna mapa lub frakcja na mapę
-początkowe złoto coś między 1600 a 1750 (zobaczymy)
-minimum 8 graczy na meczu ( kadra nieograniczona)
-16 rund
-sędziowie na meczach w razie podejrzeń, niejasności, łamań zasad i chaosu
-dobra zabawa
Wszystkie zasady są dokładnie zapisane na stronie dzikiepola.oxn.pl w zakładce Regulamin. - w razie pytań możecie pisać do mnie na Steam (Searg_Kowal) lub na email seargkowal@gmail.com
Czy jest ktoś chętny kto pomógłby mi z organizacją, sędziowaniem, serwerami i zasięgiem informacji?
DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM , JEŚLI DOCZYTAŁEŚ TO DO KOŃCA, TO MUSISZ KOCHAĆ TĄ GRĘ.