Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: A New Dawn, najlepszy mod SP do warbanda  (Przeczytany 1429 razy)

Opis tematu: Rozszerzenie Floris mod pack

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    A New Dawn, najlepszy mod SP do warbanda
    « dnia: Września 04, 2019, 14:56:38 »
    A New Dawn, Calradia with floris on insane mode, kinda masochistic. My favorite native mod.

Played M&B a long ass time, many mods aswell, knew every single one from this list. Except A New Dawn, thanks very much, the mod is great. The troop trees alone make it really fun (more tactical variety)

https://www.moddb.com/mods/a-new-dawn1

https://forums.taleworlds.com/index.php?board=382.0

Mod absolutnie miażdży. Dawno mnie SP warbanda tak nie wciągnął, A New Dawn jest niesamowicie trudny i dzięki temu aspekty gry które mi wcześniej wisiały stają się nagle very rewarding, tak jak po miesiącu jedzenia sucharów nagle miałbym zatopić moje zęby w soczystym, kipiącym steku.

Z moddb (albo nexusmods https://www.nexusmods.com/mbwarband/mods/5939?tab=files) pobierasz najpierw 0.5, potem wpakować do folderu 0.6 a na końcu 0.62. Na rozgrzewkę polecam spróbować zagrać normalnie, spróbować ukończyć startowy quest xddd
    Jak przyjdzie ragequit to wtedy polecam rozpocząć nową grę i od razu zapisać się do armii króla jako freelancer i siedzieć tam aż do najwyższego tieru, potem dezercja.

Jako freelancer należy wybierać kawalerię w armii lorda

Gramy oczywiście na dmg to players/allies normal

Jak już się ma trochę pieniędzy to należy we wszystkich miastach kupic najdroższe manufaktury.

Plusy moda:
    -Mając pancernego konia/słonia rozjeżdżasz gorzej opancerzonych na śmierć (ogłuszenie)
    -Możesz mieć >100 pancerza, płytówki są rzeczywiście płytówkami a nie papierowym g*wnem
    -Rekrutacja,ulepszanie jednostek przebiega bardzo łatwo jak już się ma zamek. Żołnierzy jest na całej mapie o wiele więcej. O wiele więcej pieniędzy z manufaktur. Czyli więcej zasobów, więcej mięsa, więcej wojny i więcej krwi.
    -Nadal jest to native, nie jak PoP, gdzie masz nowy świat, nowe lore i masę fantastycznych gówien plus feministek
    -plus bardzo ważne - bezpośrednia możliwość przemiany złota w żołnierzy - jak masz miasto dostajesz akademię wojskową w której natychmiast możesz awansować żołnierzy tyle tierów ile chcesz. Drogie plus bug niszczy miejską manufakturę, ale jest sens oszczędzania pieniędzy.

Minusy:
    -Zarówno pieniądze jak i żołnierze (botów) nadal biorą się z dupy. Odnoszę wrażenie, że nie ma czegoś takiego jak możliwość zniszczenia ekonomii wroga poza przejęciem miast i zamków.
    « Ostatnia zmiana: Września 07, 2019, 19:07:29 wysłana przez Matim »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: A New Dawn, najlepszy mod SP do warbanda
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 04, 2019, 19:04:42 »
    Brzmi nieźle. Rozumiem że wszystkie funkcje Florisa są w modzie?

Chyba aż sprawdzę w wolnej chwili.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 04, 2019, 19:54:10 »
    Brzmi nieźle. Rozumiem że wszystkie funkcje Florisa są w modzie?

Chyba aż sprawdzę w wolnej chwili.

Nie jestem pewien czy najnowsze tj. battle time są, natomiast tak to wszystko jest bo mod wykorzystuje florisa jako bazę.

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 05, 2019, 07:31:20 »
    Jeśli freelancerstwo działa tak samo jak na florisie to nie polecam, za dużo czasu się tam po prostu marnuje. Czy turnieje wyglądają tak samo jak we florisie?

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 05, 2019, 09:29:46 »
    Jeśli freelancerstwo działa tak samo jak na florisie to nie polecam, za dużo czasu się tam po prostu marnuje. Czy turnieje wyglądają tak samo jak we florisie?

Ja też bym nie polecał bo dość nudne czekanie, ale spróbuj zagrać inaczej z dmg normal :)

Turnieje tak samo jak we florisie

Offline Cygan.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 05, 2019, 09:45:37 »
    Ja też bym nie polecał bo dość nudne czekanie, ale spróbuj zagrać inaczej z dmg normal :)

Turnieje tak samo jak we florisie

Ja zawsze gram na najwyższym poziomie trudności :P

Offline Einar.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 05, 2019, 15:03:32 »
    Wygląda fajnie, aż dziwne, że jeszcze nie zagrałem. Jak znajdę czas to chętnie przetestuje ;D

Offline Cygan.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 11, 2019, 10:46:57 »
    Obejrzałem sobie drzewko jednostek i już widzę pierwszy duuuuży problem, przy większych bitwach będzie to jeden z bardziej irytujacych modów. Walka przeciwko rhodokom gdzie snajperzy ich nie są jakimś potężnym dps'em ale będą po prostu wszystko zabijać na strzała (ich kusze mają 6 speeda), więc walka nie będzie trudna bo nie zabiją za wiele ale jak się taki snajper weźmie fokus na moją najlepszą jednostkę to 100 dni szkolenia jej pójdzie w... cholerę. We florisie jednostki były fajnie zbalansowane i granie moją ulubioną taktyką czyli full range jednostki wymagała znośnego terenu i dobrego dowodzenia z mojej strony gdzie tutaj przy samych vaegirskich łucznikach po prostu wszystko będę zmiatać.

Edit. Jest jeszcze parę problemów tego moda ale nie chce mi się teraz wszystkiego rozpisywać.
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2019, 10:50:00 wysłana przez Cygan. »

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 11, 2019, 17:34:23 »
    Obejrzałem sobie drzewko jednostek i już widzę pierwszy duuuuży problem, przy większych bitwach będzie to jeden z bardziej irytujacych modów. Walka przeciwko rhodokom gdzie snajperzy ich nie są jakimś potężnym dps'em ale będą po prostu wszystko zabijać na strzała (ich kusze mają 6 speeda), więc walka nie będzie trudna bo nie zabiją za wiele ale jak się taki snajper weźmie fokus na moją najlepszą jednostkę to 100 dni szkolenia jej pójdzie w... cholerę. We florisie jednostki były fajnie zbalansowane i granie moją ulubioną taktyką czyli full range jednostki wymagała znośnego terenu i dobrego dowodzenia z mojej strony gdzie tutaj przy samych vaegirskich łucznikach po prostu wszystko będę zmiatać.

Edit. Jest jeszcze parę problemów tego moda ale nie chce mi się teraz wszystkiego rozpisywać.

No ja mam ponad 500 dni w grze i 90% moich jednostek pochodzi z wyzwalania więźniów. Do tego mam w kieszeni 600k jeśli bym potrzebował więcej jednostek, bo w każdej chwili mogę je zrobić za pieniądze w akademii wojskowej. A Rhodocy to najsłabsza frakcja bo zjada ich spam rycerzy słońca który spawnuje się im co chwila na chacie.

Tak jak pisałem wyżej, ten mod to spora rzeźnia a snajperzy są w nim jako jeden z niewielu counterów dla super ciężkich rycerzy. Jeśli chcesz grać w pokemony gdzie jak raz jednego złapiesz to nigdy nie tracisz to ogólnie warband nie jest dobrą grą. W tym modzie tracisz jednostki, nawet te najsilniejsze, ale możesz też je łatwo kupić za pieniądze.

Są problemy tego moda, przede wszystkim wynikające z braku updateów i z problemów warbanda. Najpotężniejszą bronią antypuszkową okazują się rzutki mające 90p obrażeń i walka przeciwko takim saranidom sprawia że chcesz sobie wydłubać mózg. Nadal system werbowania lordów dla swojej frakcji i spiskowania jest równie mizerny i nieprzejrzysty co w native. Nadal większość twojego wojska pochodzi z wyzwalania więźniów, co jest po prostu głupie.

Mimo wszystko przyjemność z tego jak setki chłopów próbuje bez skutku swoimi patykami zrobić ci krzywdę zaraz przed tym jak moich kilkunastu rycerzy zgwałci szarżą ich setkę, po czym po kilku sekundach wszyscy co do jednego uciekają we wszystkich możliwych kierunkach, jest naprawdę duża.

Offline Cygan.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 12, 2019, 07:44:20 »
    Tak jak pisałem wyżej, ten mod to spora rzeźnia a snajperzy są w nim jako jeden z niewielu counterów dla super ciężkich rycerzy. Jeśli chcesz grać w pokemony gdzie jak raz jednego złapiesz to nigdy nie tracisz to ogólnie warband nie jest dobrą grą. W tym modzie tracisz jednostki, nawet te najsilniejsze, ale możesz też je łatwo kupić za pieniądze.

Są problemy tego moda, przede wszystkim wynikające z braku updateów i z problemów warbanda. Najpotężniejszą bronią antypuszkową okazują się rzutki mające 90p obrażeń i walka przeciwko takim saranidom sprawia że chcesz sobie wydłubać mózg. Nadal system werbowania lordów dla swojej frakcji i spiskowania jest równie mizerny i nieprzejrzysty co w native. Nadal większość twojego wojska pochodzi z wyzwalania więźniów, co jest po prostu głupie.

Mimo wszystko przyjemność z tego jak setki chłopów próbuje bez skutku swoimi patykami zrobić ci krzywdę zaraz przed tym jak moich kilkunastu rycerzy zgwałci szarżą ich setkę, po czym po kilku sekundach wszyscy co do jednego uciekają we wszystkich możliwych kierunkach, jest naprawdę duża.

Że rzutki są mocne to się nie dziwię. Nie wiem czy kusznicy to dobry counter bo jak mówiłem wyszkolenie zajmie długo a dużo nie zabije, no chyba że się ma takich 300. Jeszcze muszę obczaić budynki jak działają. A bicie golasów z kijami mnie nie satysfakcjonuje :P. Ludzi nigdy nie lubiłem tracić w warbandzie czerwony pasek po lewej stronie ekranu w trakcie bitwy to jest to czego najbardziej nienawidziłem. A parę tysięcy godzin w singlu nauczyło mnie tego unikać, moja najlepsza potyczka jaką stoczył w warbandzie to kiedy w modzie perisno pokonałem armię (bodajże tolarian) 2500 ludzi przeciwko mojej liczącej 360 gdzie straty po mojej stronie to koło 30 ludzi a wrogiej koło 2500. Ja w pokemony nie gram, a Warband to do tego idealna giereczka tylko trzeba wiedzieć jak :)
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2019, 07:46:45 wysłana przez Cygan. »

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 12, 2019, 10:03:37 »
    No powiem raz jeszcze, że w tym modzie nie szkolisz jednostek

Offline Cygan.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 12, 2019, 10:38:16 »
    No powiem raz jeszcze, że w tym modzie nie szkolisz jednostek
    A ja powiem raz jeszcze, że będę musiał obczaić jak wyglądają budynki, jak działają i tak czy tak nie lubię tracić ludzi :P

Edit. Ile kosztuje "stworzenie" takiej topowej jednostki?
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2019, 10:39:25 wysłana przez Cygan. »