Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: „Jesteś zablokowany na tym serwerze"  (Przeczytany 613 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zawiedzony

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    „Jesteś zablokowany na tym serwerze"
    « dnia: Lipca 28, 2019, 17:44:42 »
    Właśnie taki komunikat wyskakuje mi przy próbie wejścia na 90% serwerów. Nie wiem z czego to wynika. Mam legitną wersję, nie używam oszustw ani nic. Wróciłem do WB po 2 latach przerwy. Pomocy.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: „Jesteś zablokowany na tym serwerze"
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 28, 2019, 18:46:06 »
    Ok, to może spróbujmy trochę rozgryźć najpierw temat. Rozumiem, że masz wersję Steam? Podesłałbyś link do swojego profilu? Podejrzewam, że możesz mieć bana VAC od Steama na koncie, bo pewnie tak z 90% serwerów ma tą ochronę uruchomioną, choć nigdy nie słyszałem, by to działało na M&B, więc nie jestem pewien.

Jeśli nie masz VAC, to czy ten klucz jest kupiony ze sklepu, czy od kogoś go dostałeś/kupiłeś? To drugie co mi przychodzi na myśl, że ktoś Ci dał/sprzedał klucz, pod którym trollował na wielu serwerach, gdzie został wybanowany. Bo podejrzewam, że gdybyś sam te bany wyłapał przed przerwą, to byś pamiętał o tym (i większość by już nie była aktywna). Albo ktoś inny może w trakcie przerwy używał Twojeg konta/klucza do gry na multi?

Jeśli żadne z tych dwóch, to poza linkiem do konta Steam podaj proszę po kilka przykładów serwerów, na które możesz wejść i po kilka, z których otrzymujesz ten komunikat (i najlepiej zrób screena z tym komunikatem przy próbie wejścia, po czym też tutaj wstaw).
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2019, 18:47:07 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Zawiedzony

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 28, 2019, 19:23:03 »
    Mam kod z G2A na GOG. Ogólnie na komputerze była kiedyś używana wersja piracka, więc być może stąd się to bierze. Próbowałem po prostu usunąć tamte pliki, ale tamte save'y są, wiec może tu tkwi problem? Nie wiem tylko jak całkowicie usunąć tamte dane bez formatowania

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 28, 2019, 20:09:48 »
    Możesz łatwo sprawdzić, którego klucza aktualnie używasz. Wejdź do rejestru Windows (w wyszukiwarce systemu wpisz regedit), a następnie przejdź kolejne katalogi:

HKEY_CURRENT_USER > Software > MountAndBladeWarbandKeys

Tam znajdziesz pole (string) o nazwie "serial_key". Obok będzie wypisany Twój klucz (lub jak klikniesz to dwukrotnie). Jeśli jest tam wciąż tamten piracki, to zedytuj to i wpisz tam klucz z GOG. Daj potem znać, czy się udało. I chodzi oczywiscie o klucz aktywacyjny gry.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Zawiedzony

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 28, 2019, 20:15:56 »
    Działa!
    Serdeczne dzięki i wyrazy podziwu :)