Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [IV Liga Deluge] Wątek Dyskusyjny  (Przeczytany 7219 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adamek321

• Użytkownik
    • Piwa: -15
    Odp: [IV Liga The Deluge] Wątek Dyskusyjny
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 03, 2019, 14:02:13 »
    Administracja nie ma obowiązku pytać o zdanie w każdej sprawie. Co do moczar to miały zostać przerobione ze względu na nierówne rozmieszczenie flag, ostatecznie jednak mapę wycofano.

No kolego w poprzedniej lidze to wszystko było przedyskutowane z liderami klanów na spotkaniu. vtz o prawie wszystko się pytał bo nie chciał niedociągnięć i problemów - jednak liga to jest co wielkiego bo raz na rok i raczej wydaje mi się ,że żaden z liderów nie chciałby żebyście tak z nami postępowali. Jednak nie tylko dla was ta liga jest ,my też mamy swoje zdanie.

Tak jak mowilem na treningach gonu, uwazam ze winnica to poroniony pomysl. Bagna > Winogronka

Też tak uważam w końcu połowa tych win jest nieprzejezdna i trudno cokolwiek zobaczyć.

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 03, 2019, 16:41:48 »
    Ej ziomek to jest turniej z admin teamem a nie stowarzyszenie deformersów cnie. Daj im robić swoje pls
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Asmodeusz

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 15
      • Dobre meme
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 04, 2019, 22:21:20 »
    No kolego w poprzedniej lidze to wszystko było przedyskutowane z liderami klanów na spotkaniu. vtz o prawie wszystko się pytał bo nie chciał niedociągnięć i problemów - jednak liga to jest co wielkiego bo raz na rok i raczej wydaje mi się ,że żaden z liderów nie chciałby żebyście tak z nami postępowali. Jednak nie tylko dla was ta liga jest ,my też mamy swoje zdanie.

Tak, właśnie to doświadczenie z zeszłego roku pokazało, że nie ma sensu dyskutować o pierdołach. Patrz dyskusja o flagach/mapach 2h rozmowy o niczym i bez rezultatu. Przedyskutowano sprawę nowego systemu w lidze, bo to istotne do przygotowań i poddano to pod głosowanie. Nowe mapy to zawsze problem flag i balansu, aktualnie robimy wszystko by je przetestować i ewentualnie naprawić(na zebraniu pokazywałem wam proponowane zmiany masterów). No ale naprawdę ktoś chce zbierać wszystkie klany by spytać czy szanowna tłuszcza chce flagi 2cm w prawo czy 4cm w lewo. Szanujemy was i wasz czas.
    Marth The Gryphonhearted:Well I've worked on my mind since I couldn't work my body

Wiadomo, że SI wygra - Azorek

Offline Sarmata

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 07, 2019, 20:07:47 »
    Odnośnie jeszcze zasad IV Ligi Klanów - naprawdę jesteście pewni, że mastery już po 1,5 minucie rundy to dobry pomysł? Nie lepiej było by zrobić odwrotnie - żeby pojawiały się na półtorej minuty przed końcem rundy? Tak to mamy sporo bezsensownego biegania we wstępnej w sumie jeszcze fazie.

Już nie mówię o powrocie do starej zasady dotyczącej przewag i remisu 😀

Offline Asmodeusz

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 15
      • Dobre meme
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 07, 2019, 20:23:41 »
    Odnośnie jeszcze zasad IV Ligi Klanów - naprawdę jesteście pewni, że mastery już po 1,5 minucie rundy to dobry pomysł? Nie lepiej było by zrobić odwrotnie - żeby pojawiały się na półtorej minuty przed końcem rundy? Tak to mamy sporo bezsensownego biegania we wstępnej w sumie jeszcze fazie.

Już nie mówię o powrocie do starej zasady dotyczącej przewag i remisu 😀

Z tymi flagami zawsze był problem. Jak miały wejść wszyscy mówili, że flagi są be bo kampienie, no ale bez nich była cała ta gra na remisy. Aktualna sytuacja daje nam czas na rozstawienie ludzi na mapie. Gdyby były pod koniec rundy to na takiej wiosce kozackiej/złotych łanach czy innych dużych mapach jest z miejsca "gg" bo nikt nie dojdzie na czas i wygra team z flagą.
    Marth The Gryphonhearted:Well I've worked on my mind since I couldn't work my body

Wiadomo, że SI wygra - Azorek

Offline MluBa

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 08, 2019, 12:48:03 »
    Mam pytanie odnośnie składów. W poprzedniej lidze zrobił się "syf" poprzez dopisanie francuskich graczy nativowych do rostera ChM. Jak sprawa wygląda w tej lidze? Można normalnie brać ludzi z międzynarodówki Nativa, którzy nie zagrali na Deluge nawet jednego meczu?

Offline Evolusin

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 08, 2019, 13:58:19 »
    Też bym wolał uniknąć Międzynarodowej Ligi Native na lidze Deluge w tym roku

Offline Adamek321

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 08, 2019, 14:30:28 »
    Mam pytanie odnośnie składów. W poprzedniej lidze zrobił się "syf" poprzez dopisanie francuskich graczy nativowych do rostera ChM. Jak sprawa wygląda w tej lidze? Można normalnie brać ludzi z międzynarodówki Nativa, którzy nie zagrali na Deluge nawet jednego meczu?

Spokojnie nie każdego stać na drogie zagraniczne marki.

Offline Einar.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 08, 2019, 14:32:19 »
    Z tego co kojarzę to w ChM na poprzedniej lidze z francuzów grał tylko Caius.

Offline MluBa

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 08, 2019, 14:54:47 »
    Zgłoszeni przez Adamka zostali Paulo, Brian, Thorr, Maximou, Vince i Swap, ale vtz ich nie zaakceptował.
    Ciekawie został ten problem rozwiązany podczas Turnieju Piątek - "Gracze zagraniczni muszą zostać zapisani z gwiazdką przy nicku. Administracja zweryfikuje ich staż na Delugu i to czy zostaną dopuszczeni do turnieju."

Offline Adamek321

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Marca 08, 2019, 15:01:20 »
    Zgłoszeni przez Adamka zostali Paulo, Brian, Thorr, Maximou, Vince i Swap, ale vtz ich nie zaakceptował.
    Ciekawie został ten problem rozwiązany podczas Turnieju Piątek - "Gracze zagraniczni muszą zostać zapisani z gwiazdką przy nicku. Administracja zweryfikuje ich staż na Delugu i to czy zostaną dopuszczeni do turnieju."

No to o co ty płaczesz ? Szeki ich sprawdzi lol.

Offline Szeki

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 64
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 08, 2019, 15:28:52 »
    ...
    Wszystko zostało wytłumaczone na spotkaniu dowódców klanów przed ligą wtedy rozwiązaliśmy to poprzez zebranie listy zagranicznych graczy po zebraniu i zablokowaniu dodawania następnych z wyjątkiem tych z ww listy. Nie chcemy robić z lig rozgrywek chorągwi unityv2 ale jednocześnie nie chcemy odbierać możliwości gry starym graczom który aktywnie grają i udzielają się na scenie jak Grandpa Marth czy Nostra. Na dniach pojawili się ogłoszenie co postanowiliśmy razem z administracją.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Wiadomo, że SI wygra))

Offline Puchovsky

• Użytkownik
    • Piwa: -13
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 08, 2019, 21:03:19 »
    Ja osobiście uważam że ChK to nie powinno być dopuszczone do ligii ze względu na ilość zagranicznych graczy elo

Offline Sarmata

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 09, 2019, 05:31:05 »
    Pierwsza sprawa - jeżeli było jakieś pierwsze spotkanie Rady Ligi Klanów, to miło by było, gdybyście dali znać :D Bałem udział w zebraniach Pierwszej Ligii w 2013, to teraz też chętnie wpadnę :D

A co do odpowiedzi na mój poprzedni post Asmo - Nie mówię, żeby flagi kompletnie zignorować, korzystajmy z dobrodziejstwa ich istnienia :D Ale - naprawdę uważam, że o wiele lepiej by o działo, gdyby flagi pojawiały się w ciągu ostatnich 180 sekund z ogólnie 5 minutowej rundy, a nie prawie na początku :D

Offline _Jasiu_

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 20
      • Kanał na YouTubie
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 09, 2019, 11:17:41 »
    Pierwsza sprawa - jeżeli było jakieś pierwsze spotkanie Rady Ligi Klanów, to miło by było, gdybyście dali znać :D Bałem udział w zebraniach Pierwszej Ligii w 2013, to teraz też chętnie wpadnę :D

A co do odpowiedzi na mój poprzedni post Asmo - Nie mówię, żeby flagi kompletnie zignorować, korzystajmy z dobrodziejstwa ich istnienia :D Ale - naprawdę uważam, że o wiele lepiej by o działo, gdyby flagi pojawiały się w ciągu ostatnich 180 sekund z ogólnie 5 minutowej rundy, a nie prawie na początku :D

Marnowalibyśmy wtedy więcej czasu na siedzenie w miejscu. Na zamkniętych mapach różnica byłaby mniejsza, bo jest zazwyczaj więcej możliwości rozstawienia się. Natomiast na otwartych trwalibyśmy w jednym miejscu przez 3 minuty, bo i tak w większości rund czeka się na flagi, a nie biegnie na środek pola, żeby się tłuc od razu. Nie przedstawiłeś do tej pory żadnych argumentów za tą zmianą, więc nie do końca rozumiem, co chciałbyś nią osiągnąć. Bieganie na początku rundy też by było i nie wydaje mi się, żeby jego tempo drastycznie się zmieniło.