Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ulepszenie zwykłej wersji  (Przeczytany 2621 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nimr0dx

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ulepszenie zwykłej wersji
    « dnia: Lutego 06, 2009, 11:36:53 »
    Mam pytanko czy mody są lepsze od podstawowej wersji?? Widzę większość ludzi tłucze w mody wiec się zmieszałem czy grać dalej w podstawową wersje czy ściągnąć moda który byłby dużo lepszy i bardziej grywalny... ale nie mam za bardzo zamiaru przesiadać się bo gram w wersję v1.011 i mam w niej całkiem sporo dlatego prosił bym o pomoc i doradzeniu mi jakich patchów, dodatków, podmiennych plików użyć aby bardzo ulepszyć i zwiększyć grywalność w podstawowej grze.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Ulepszenie zwykłej wersji
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 06, 2009, 12:32:14 »
    Ja bym ci polecił eksportować postać do Modka Lord & Realm 1.2. Może i stracisz eq ale chara i pieniądze będziesz mieć dalej.

Offline Solista

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 06, 2009, 12:41:22 »
    Mod jest wedlug mnie o tyle lepszy,ze jak ktos stworzyl dobry to masz wieksza frajde z gry,poniewaz mozna znalesc np mozliwosc budowy wlasnego krolestwa,wydawania rozkazow szlachcie i wogole duzo wiecej (w zaleznosci od moda).Native sie z czasem nudzi,wszedzie jest jeden kolor krolestwa niema wroga nic sie nie dzieje (poza biciem bandytow w ilosci 15 gdzie twoja armia wynosi 260) i wogole.polecam zajzec na to (inny temat z tego forum)  http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1914.0

Offline jacekmisztal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 12, 2009, 21:15:09 »
    Witam... Ja mam taki sam problem jak Autor wątku
    Zacząłem Grac w wersję Native 1.010 i bardzo dobrze mi już idzie więc nie mam zamiaru rezygnować a sama gra po pewnym czasie zaczyna się robić bardzo monotonna
    Dlatego mam wielką prośbę odnośnie WSZELKICH ulepszeń wersji Native(nowe przedmioty, tekstury, jakieś programy itp) BARDZO mi się przydadzą.... i chyba nie tylko mi
    Jak również mam pytanie odnośnie jakiegoś postaci.... czy istnieje jakiś mogący zmienić statystyki naszego bohatera??
    Z góry dziękuję

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 12, 2009, 21:22:33 »
    Możesz pobawić się w zUego kolesia i z edytować plik export twojej postaci :P
    1. Exportujesz postać
    2. Minimalizujesz grę.
    3. Wchodzisz do folderu z grą i folderu exports
    4. Otwierasz plik z nazwą twojej postaci za pomocą notatnika
    5. i zmieniasz statystyki :D
    6. zapisujesz.
    7. maxymalizujesz grę.
    8. importujesz postać i cieszysz się uber-pro kozacką postacią :P

Offline jacekmisztal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 13, 2009, 00:04:55 »
    Dzięki Wielkie ;) .... mam zamiar zamienić 2 czy 3 cechy kosztem innych
    Tylko Chodzi mi głównie o ulepszenia wersji Native... jakieś mini mody czy coś, bardzo by mi zależało bo naturalna wersja się trochę nudzi

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 17, 2009, 07:37:12 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=554.0 tu masz mody, mini mody np. better horses, black armors back to shops itd..
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 17, 2009, 11:23:28 »
    Jeśli znasz angielski i nie straszy cię grzebanie w skryptach to tu masz listę 82 przydatnych modyfikacji do samodzielnego zrobienia ;)
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,46290.0.html