Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WWC]Charakterystyka polskich zespołów w WWC18  (Przeczytany 1562 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    [WWC]Charakterystyka polskich zespołów w WWC18
    « dnia: Stycznia 06, 2019, 14:02:07 »

Przedmowa

Kilka dni temu zakończyły się zapisy, a jeszcze dzisiaj należy wprowadzać niezbędne zmiany w swoich rosterach. Powiem szczerze, że jestem mile zaskoczony tym, ile polskich zespołów zapisało się na turniej. Duży udział ma w tym na pewno silna jego promocja na tym forum oraz fakt, że odbywa się on kilka tygodni po Pucharze Polski, gdzie to niektórzy gracze są w dalszym ciągu głodni gry. W zasadzie przeglądając temat dotyczący zapisanych zespołów i zestawiając go z każdą kolejną edycją wspomnianego Pucharu Polski to brakuje mi jakiegoś polskiego przedstawiciela modułu Napoleonic Wars, na czele z takimi tuzami jak Rivet czy pingwin klaun Baldwin.

Warunkiem znalezienia się w tym zestawieniu był prosty - kapitanem zespołu musi być Polak. Dlatego też w zestawieniu nie ma Malty, gdzie gra między innymi AngryNerd czy bracia z Włocławka. Oprócz tego pozwoliłem sobie podzielić zespołu na 3 kategorie - Tier 1,2 i 3. Jest to czysto subiektywny ranking, jak wszystkie Bendetto pointsy itd. dlatego zapraszam w temacie do dyskusji, czy zgadzacie się z danymi typami, czy też byście coś zmienili. Oczywiście wszystko z zachowaniem odpowiedniego, wysokiego poziomu zgodnie z regulaminem forum.

TIER 3

The pitchforkers of god

Zespół Adamka123, czyli człowieka, który dał się poznać większemu gronu podczas ostatniej edycji Pucharu Polski. Widłownicy Boszy, bo tak się nazywał jego zespół w PP nieoczekiwanie doszedł do fazy play-off gdzie musiał uznać wyższość KoHu. Nie wydaje mi się, że podczas WWC18 Adamek i jego świta powtórzą ten wynik. Po pierwsze, po pamiętnym Heroes of Agnicourt nikt nie chce i nie pozwala, aby doszło do tak kuriozalnej sytuacji, a po drugie, w zestawieniu nie ma już drużyn typu Haus Durrundum czy Masonów, z którymi można nabić sobie kolejne zwycięstwa. Jeśli Aharo nie zmieni zasad i nie usunie z turnieju klasy strzeleckiej, to Adamek i jego ludzie mogą mieć niemałe problemy, aby zdobyć chociaż jeden punkt. W mojej opinii jest to wyraźny outsider i kibicuje im mocno, aby w ogóle dograli ten turniej do końca, bo jak wiemy, nikomu nie sprawia przyjemności poświęcać swój wolny czas, aby dostawać lanie od kolejnych rywali.

Invictus

Drugim zespołem w tym zestawieniu jest team BeaK`a. W Pucharze Polski przewodził on drużynie Kingdom of Skandia, który to dał się zapamiętać jako ten, który nie bał się wyzwać SRC na pojedynek. Historia pokazała, że nawet Insomnia, która miała w swoim rosterze o wiele lepszych graczy, nie miała jaj by zrobić to samo. Wracając jednak do WWC18 to myślę, że Invicta - podobnie jak wspomniany wyżej zespół Adamka - będzie w swojej grupie wyraźnym kopciuszkiem. Niezależnie, kto w tej grupie będzie się jeszcze znajdował. Miejmy jednak nadzieję, że BeaK odpowiednio zmotywuje swoich wojowników i będą oni niespodzianką niczym Kostaryka na mundialu w Brazylii w 2014 roku.

Vile Beggar Manhunters

Trzecim w najniższej kategorii tego zestawienia jest drużyna prowadzona przez Dominika i Dyktatora. Gdyby WWC18 był turniejem, gdzie o zwycięstwie decyduje umiejętność składnego i merytorycznego wypowiedzenia się wszystkich członków danej drużyny na tematy polityczne, gospodarcze, społeczne czy też sportowe to VBM byłby zdecydowanym faworytem do wygrania takich zawodów. Osoby takie jak Kradus czy Dyktator są znane wszystkim na tym forum. Niestety, w ciągu ostatnich lat Warband przeszedł gruntowne zmiany i dzisiaj matchmaking jest tym, co pozwala sprawdzić się na placu boju i potrenować - dyskryminując przy tym użytkowników Windowsa XP, przez co cierpi VBM, w składzie którego mamy użytkownika tego starego, ale jakże dobrego systemu operacyjnego. Nie ma co ukrywać, że zespół ten został stworzony do gry dla przyjemności, bez jakiś większych ambicji w turnieju, stąd też kapitanowie innych drużyn liczą na znalezienie się w tej samej grupie co team Dyktatora i Dominika.

Independent Warriors

Vizimir po sukcesie, jakim było zorganizowanie PP18, powraca, aby poprowadzić swoje IW w kolejnym turnieju. Ciężko napisać cokolwiek o tym zespole, gdyż nie posiada on jeszcze uzupełnionego rostera, jednak już teraz można stwierdzić, że został on poważnie osłabiony w stosunku do tego, jaki skład personalny posiadał Vizi podczas Pucharu Polski. Ghazi, czyli jeden z niewielu młodych talentów na polskiej scenie dołączył do Black Eagles. Strata takiego gracza to duże osłabienie dla Independent Warriors. Również nie sądzę, że w zespole tym znajdą się nicki topowych europejskich graczy, dlatego też IW jest ostatnim zespołem w moim zestawieniu Tier 3. Drużyna, która może się postawić, ale koniec końców będzie raczej gwarantem zwycięstwa dla swoich rywali w grupowych potyczkach.

TIER 2

Black Eagles

Dla jednych już teraz solidna marka, dla innych zbieranina rozpieszczonych i nie mających pojęcia nic o dyscyplinie graczy. Ile osób, tyle opinii. Mimo to Woj, który jest sympatycznym gościem, ale gównianym motywatorem bardzo mądrze zarządza swoim zespołem. Po sukcesach, jakim było bez wątpienia trzecie miejsce w Pucharze Polski oraz zwycięstwo w W5L (Novice Category) utrzymał trzon swojego zespołu a dodatkowo wzmocnił drużynę rekrutując między innymi Ghaziego czy Aelę - jedną z niewielu przedstawicielek płci pięknej w tej grze. Nie ma co ukrywać - Czarne Orły podchodzą do tego turnieju niezwykle zmotywowani, pewni siebie, dodatkowo będą chcieli udowodnić, że to oni są prawdziwymi Orłami w tym turnieju. A o to miano przyjdzie im walczyć z...

Polish Eagles

Czyli jednym z najstarszych zespołów w całej stawce. PE znane jest wszystkim na Tawernie - przez jednych kochane, przez drugich nienawidzone. Długo nie było wiadomo, czy w turnieju zobaczymy Polish Eagles, czy Kingdom of Heaven, jednak Blackhawk, czyli człowiek, który ma absolutne prawo do nazwy i tagu PE powrócił do Polski, a co zatem idzie do gry niczym Janusz Tracz z Ukrainy po uwięzieniu go przez kłusowników (okres, gdy jeszcze był mężem Andżeliki jak ktoś nie pamięta). To właśnie w zespole PE, dowodzonym przez Krzyżaka, znaleźć można graczy, którzy w Pucharze Polski minimalnie ulegli zespołowi Woja i teraz z pewnością liczą na możliwość rewanżu. Zapewne wiele osób liczy na to, aby te dwa polskie zespoły spotkały się ze sobą w turnieju - czy to w grupie, czy w fazie playoff . Bez wątpienia spotkanie to dostarczyłoby wielu emocji i zadecydowało, kto w tej stawce jest prawdziwym Orłem, a kto zwykłym Gołębiem.

Wolves

Wilki wracają na europejską scenę. Spoglądając na roster można dostrzec tylko Blackitta, który kojarzony jest z WV. Gracze, którzy kilka lat temu decydowali o sile WV ułożyli sobie życie tak, że nie ma w nim miejsca dla M&B:Warband i kolejnych turniejów. Mimo to wspomniany już Blackitt i Harman zdecydowali się wykorzystać swoje znajomości i wysoką reputację, aby namówić do gry takich graczy jak np. Bendetto, DarkLight czy też Asediado. Mimo to, moim zdaniem WV, podobnie jak BE i PE nie są zespołem, który liczyć się będzie w walce o końcowy triumf w turnieju.

TIER 1

MIKSTURA

Zespół powołany do życia przez Warhammera i Blade`a. Graczy, których mogą nie kojarzyć wszyscy forumowicze ograniczający swoją aktywność w M&B:Warband do singleplayer i innych modułów niż Native. Pierwszy z nich to niezwykle silny piechur, który od kilku lat znajduje się w ścisłej czołówce na scenie europejskiej. Prywatnie miłośnik zwierząt, przede wszystkich puchaczy i delfinów. Drugi zaś to chodzący organizator. Właściciel firmy, przewodniczący samorządu studenckiego Uniwersytetu Gdańskiego, a teraz dodatkowo kapitan jednego z faworytów turnieju. Jak nic materiał na dobrego męża, ojca i kochanka w niedalekiej przyszłości !
    Kiedy zerkniemy na skład osoby MIKSTURY to prezentuje się on wybornie - Error, Matafiks, Janczar oraz Sebek, czyli gracze, którzy stanowili trzon polskiej reprezentacji w ostatnim Nations Cup, gdzie Polska znalazła się wśród czterech najlepszych drużyn. Na tym jednak lista się nie kończy - SotaMursu, Ciiges i Shemaforash to zawodnicy, którzy przyjęli zaproszenie reprezentowania tego zespołu w turnieju.
    Przyczepić się można tylko do dwóch rzeczy. Pierwsza - nazwa. Nie wiem kto wpadł na taki pomysł, ale brzmi to tak, jakby ktoś oderwał kogoś od Gothica czy Wiedźmina i na czyjąś prośbę podał taką, a nie inną nazwę dla zespołu. Druga jest nieco bardziej skomplikowana, a dla części będzie też niezrozumiała. W każdym europejskim turnieju mamy 2-3 zespoły, które wyraźnie odstają od reszty stawki i rozstrzygają między sobą kto zwycięży. To naturalne. Jednak każdy z tych zespołów łączy to, że w rosterze znajduje się przynajmniej jeden zawodnik, który "puknął" pewną Niemkę, której nick rozpoczynał się na literę "P". Tego trendu nie ustrzegł się także zespół MIKSTURA. Mimo to, kibicuję im bardzo mocno i liczę, że mogą sporo namieszać.

« Ostatnia zmiana: Marca 19, 2020, 13:57:39 wysłana przez Moontoor »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Charakterystyka polskich zespołów w WWC18
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 06, 2019, 15:09:10 »
    PE i WV w jednym turnieju, NOOOOOSTALGIA
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 06, 2019, 20:01:36 »
    WV jest mniej polskie niż Knights of Malta, mając dwóch polskich graczy.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 06, 2019, 21:59:35 »
    Przedstawienie drużyn bardzo dobre, przyjemnie się czyta! Szczególnie końcówka MIKSTURY xD Dobra robota!
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Aharo

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 07, 2019, 12:16:25 »
    Świetna robota Kamil! Oby mecze były tak przyjemne jak te zapowiedzi!

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 07, 2019, 15:16:01 »
    Zapomniałeś wspomnieć, że IW nie ma już piechoty ^^
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 07, 2019, 15:26:15 »
    A kiedyś miało?

(click to show/hide)

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 07, 2019, 15:28:20 »
    A kiedyś miało?

Piechota była ale kawalerii poza Ghazim nigdy nie było

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

Offline Vizioner

• Użytkownik
    • Piwa: 103
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 07, 2019, 16:54:44 »
    A kiedyś miało?
    Piechota była ale kawalerii poza Ghazim nigdy nie było

Wcześniej czy później przychodzi czas na oddzielenie ziarna od plew ;) Uprzedzę odpowiedź Plew = Azorek + Rider ;*
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 07, 2019, 16:55:27 »
    Rider nie szczekaj

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 07, 2019, 17:14:25 »
    Księga warbanda mówi jasno - "kto IW zdradza, ten pała".
    Dziękuję.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 07, 2019, 19:38:12 »
    Kamillo jak zawsze nie zawodzi ws zapowiedzi zespołów. Pierwszorzędna robota!

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 07, 2019, 20:26:40 »
    Wcześniej czy później przychodzi czas na oddzielenie ziarna od plew ;) Uprzedzę odpowiedź Plew = Azorek + Rider ;*

Oddzieliłeś to sobie klawisz "S" od reszty klawiatury.
    Sam odszedłem.

Rider nie szczekaj

Bo pokażesz mi jak wyj**ać się minutę przed teamfightem jak na przedostatnim pp?

Księga warbanda mówi jasno - "kto IW zdradza, ten pała".
    Dziękuję.

Zdrada by była gdybym mu tuż przed turniejem powiedział że gram w innym teamie. Powiedziałem, że nie gram w IW od razu po pp.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2019, 20:31:30 wysłana przez Gandalf7 »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 07, 2019, 21:19:50 »
    ...
    Rzeczywiście jakiś Pan nerwowy. I nie potrafi Pan postępować z ludźmi.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 07, 2019, 23:37:33 »
    Rider chce tylko pokazuje dlaczego nikt go nie lubi, dajmy mu już spokój. Nawet jeśli mu coś spróbujesz wytłumaczyć panie Kamilu to wątpię by on zrozumiał, nie ma sensu.