Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [T5] Deluge Turniej Piątek - Dyskusja  (Przeczytany 1958 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    [T5] Deluge Turniej Piątek - Dyskusja
    « dnia: Stycznia 01, 2019, 11:40:06 »

Miejsce na sugestie
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2019, 13:02:10 wysłana przez ^IvE »

Offline Adamek321

• Użytkownik
    • Piwa: -15
    Odp: [T5] Deluge Turniej Piątek - Dyskusja
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 01, 2019, 19:30:47 »
    Według mnie kozacy powinni być zakazani na turniej ,gdyż tylko oni mieliby pistolety na piechocie - czyli 10 pistoletów vs 1 konny z 2.Na dodatek kozacy mają zwiększone HP i są szybsi.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 01, 2019, 20:16:47 »
    Zbanować broń palną, żeby CHM wygrało

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 01, 2019, 21:33:51 »
    Według mnie kozacy powinni być zakazani na turniej ,gdyż tylko oni mieliby pistolety na piechocie - czyli 10 pistoletów vs 1 konny z 2.Na dodatek kozacy mają zwiększone HP i są szybsi.

Sądzę, że to przesada. Nawet jeśli Kozacy będą to po zmianie spawnów drugi team będzie miał też Kozaków. Szanse będą wyrównane. Jeśli jednak rzeczywiście faza grupowa pokaże iż na każdym spawnie Kozacy są niepokonani rzeczywiście to wtedy jestem w stanie przyznać, iż może będzie trzeba pomyśleć aby na faze pucharową zrezygnować z Kozaków, którzy będą zbytnim game breakerem niczym Khergici w Nativie. Oczywiście wtedy za zgodą klanów. Według mnie Kozacy są do pokonania choćby przez Chanat czy Turków . Na ten moment więc poczekałbym na wyniki fazy grupowej i na faze pucharową przeprowadził ewentualne głosowanie wśród zespołów czy usunąć Kozaków jeśli rzeczywiście są tacy niepokonani. Na ten moment zbierzmy dane i tak balans jest zachowany.

Offline Adamek321

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 01, 2019, 22:32:02 »
    Sądzę, że to przesada. Nawet jeśli Kozacy będą to po zmianie spawnów drugi team będzie miał też Kozaków. Szanse będą wyrównane. Jeśli jednak rzeczywiście faza grupowa pokaże iż na każdym spawnie Kozacy są niepokonani rzeczywiście to wtedy jestem w stanie przyznać, iż może będzie trzeba pomyśleć aby na faze pucharową zrezygnować z Kozaków, którzy będą zbytnim game breakerem niczym Khergici w Nativie. Oczywiście wtedy za zgodą klanów. Według mnie Kozacy są do pokonania choćby przez Chanat czy Turków . Na ten moment więc poczekałbym na wyniki fazy grupowej i na faze pucharową przeprowadził ewentualne głosowanie wśród zespołów czy usunąć Kozaków jeśli rzeczywiście są tacy niepokonani. Na ten moment zbierzmy dane i tak balans jest zachowany.

Jeśli chodzi o to to dzisiaj w ChM graliśmy sparing 7v7 na costal villige kozacy vs turcja i kozacy za każdym razem wygrywali 4-1.Ive Turcja nie jest juz tak dobra bo może być tylko jeden kawalerzysta z metalową tarczą - za to azabowie tylko mają drewniane które dużo nie dają.W Każdym razie bardzo miło i ciekawie się grało.Graliśmy na 1000 golda (100 za rundę 200 za fraga) i o ile kozakom to dużo nie robiło (i tak mogli mieć 2 pistolety pałkę i kamizelkę) to turcja już była tryhardem.Niemniej według mnie 1000 golda to najlepszy pomysł (np. na 2 mapie old mine polska vs szwecja , prawie cały team grał dragonami - każdy brał gorsze muszkiety żeby było stać na dussack).Widzę że nie podałeś ile jest golda ,a jesli tak to przepraszam.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2019, 23:31:14 wysłana przez Adamek321 »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 02, 2019, 07:23:58 »
    Jeśli chodzi o to to dzisiaj w ChM graliśmy sparing 7v7 na costal villige kozacy vs turcja i kozacy za każdym razem wygrywali 4-1.Ive Turcja nie jest juz tak dobra bo może być tylko jeden kawalerzysta z metalową tarczą - za to azabowie tylko mają drewniane które dużo nie dają.W Każdym razie bardzo miło i ciekawie się grało.Graliśmy na 1000 golda (100 za rundę 200 za fraga) i o ile kozakom to dużo nie robiło (i tak mogli mieć 2 pistolety pałkę i kamizelkę) to turcja już była tryhardem.Niemniej według mnie 1000 golda to najlepszy pomysł (np. na 2 mapie old mine polska vs szwecja , prawie cały team grał dragonami - każdy brał gorsze muszkiety żeby było stać na dussack).Widzę że nie podałeś ile jest golda ,a jesli tak to przepraszam.

Nie podałem golda i jest to trafna uwaga. Sądzę, że powinniśmy takie szczegóły umowić a więc zapraszam wszystkich zainteresowanych na teamspeaka prawdopodbnie GoNu jutro o godzinie 19:00. Omówimy szczegóły zasad i turnieju. Oficjalny komunikat potwierdzę jeszcze dziś w temacie ogłoszeń turnieju w tym dziale, napiszę też do wybranych, znanych mi osób (także jakbym kogoś pominąl to przepraszam nie każdego znam na tyle, ale każdy jest mile widziany jeśli ma coś merytorycznego do powiedzenia) Nie czarujmy się Wy lepiej znacie się na modzie. Moim skromnym zdaniem jednak nie ma co zakładać iż na pewno Kozacy są nie do pokonania.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 03, 2019, 21:29:32 »
    Wnioski i decyzje:

1) Gramy w formacie Pucharowym. Tj. Faza grupowa + faza drabinki pucharowej. 1700 domyślnego golda. Oficerowie i Chorązy dostępni. Zakazani inżynierowie i maks jeden konny.

2) 1 kolejka zostanie rozegrana w formacie eksperymentalnym. Zostaną zagrani Kozacy i Tatarzy w celu sprawdzenia ich jako frakcji podejrzanych o bycie za mocnymi. Każda grupa będzie miała narzucona inny zestaw Kozacy + frakcja narzucona przez administracje (mapa pickowana przez zespol A) Tatarzy + frakcja narzucona przez adminstracje (mapa pickowana przez zespół B)

3) Roster wyniesie max 11 osób. Gracze zagraniczni muszą zostać wpisani z gwiazdka przy nicku podczas zapisów. Vtz i Szeki zweryfikuja ich staż na Delugu i czy zostaną dopuszczeni do rozgrywki. Ostateczna decyzje podejmę ja po konsultacji dodatkowej z Muzgiem.

4) Zostanie przebudowany regulamin dotyczący zachowania na meczach. Krótko mówiąc wszelkie zachowanie łamiące regulamin w dniu ustalonego meczu będzie karane z całą stanowczością.

Zmiany w regulaminie zostaną wprowadzone jutro tj. 04.01.2019 i okroszone zostaną stosownym ogłoszeniem

To tyle z wniosków wszelkie pozostałe pytania i pomysły proszę pisać.

Offline Adamek321

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 03, 2019, 22:55:17 »
    Czy czerwone spodenki zostaną zbanowane na turniej ?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 04, 2019, 00:31:03 »
    Czy czerwone spodenki zostaną zbanowane na turniej ?

Jak dasz dobry pieniądz to da się załatwić <winkwink>

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 11, 2019, 21:30:31 »
    Szanowni koledzy z Galo, proszę nie oskarżać nas o "Podróbkę Pragi" ponieważ ten team założyłem ja, 22 pazdziernika 2018 roku. Jako dowód podaje wam link do naszej grupki steam https://steamcommunity.com/groups/Prawilniakizwb

(click to show/hide)

Offline Stachu Jones

• Użytkownik
    • Piwa: 76
    • Pułkownik 1. Pułku Piechoty Socjalistycznej
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 12, 2019, 22:52:05 »
    Szanowni koledzy z Galo, proszę nie oskarżać nas o "Podróbkę Pragi" ponieważ ten team założyłem ja, 22 pazdziernika 2018 roku. Jako dowód podaje wam link do naszej grupki steam https://steamcommunity.com/groups/Prawilniakizwb

Panie Azorze, chciałbym się z Panem serdecznie nie zgodzić. My stworzyliśmy Naszą ,,Pragę Północ'' wcześniej, bo już w 2015 roku. Jako dowód w tzw. ,,spoilerze" wysyłam zrzut ekranu z naszej grupy na platformie cyfrowej dystrybucji gier ,,Steam'', która została stworzona w 2003 roku przez Gabe'a Newell'a pokazujący, że Nasza organizacja została założona wcześniej niż Wasza.

(click to show/hide)

Z wyrazami szacunku,
    Stanisław ,,Gibon" Jones

,,Skacz złapie cię"- Illiew do Piotra ,,Magika" Łuszcza 26 grudnia 2000.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 12, 2019, 23:23:19 »
    W 2k15 to wy jeszcze nie wiedzieliscie co to wb. Nazwe grupy na steam, to kazdy moze zmienic)))

edit: spoko, ze taka grupa na steam nawet nie istnieje XDDD

Prawda jest taka, ze zobaczyliscie nas na Grunwaldzie i stworzyliscie jakas pseudo "PRAGE"
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2019, 23:30:10 wysłana przez Azorek »

(click to show/hide)

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 13, 2019, 00:25:00 »
    Ale ty to masz IQ kurde wiadra ci powiem jednak
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Azorekt

• Użytkownik