Hej wszystkim!
Do IV Ligi The Deluge zostały już tylko niecałe 3 miesiące, także myślę że przyszła pora na rozegranie jakiegoś pomniejszego turnieju na Deluge. Do dotychczasowej administracji, czyli mnie i New wara, dołączy jeszcze kilka osób, także rąk do pracy raczej nie zabraknie.
Najważniejszą rzeczą jest ustalenie jaki to będzie turniej. Jako że może to być dość spora dyskusja, uznałem, że wątek na Tawernie będzie dobrym na nią miejscem.
Mam na razie kilka propozycji, ale oczywiście zachęcam do zgłaszania własnych.
-Turniej kawalerii
Byłoby to coś na kształt Turnieju Groupfightów Czeremisa z ubiegłego roku. Format 5v5 lub 6v6. Wszyscy respią się bez broni i wybierają broń z dostępnych na spawnie - byłaby to wyłącznie broń jednoręczna, bez koncerzy, łuków itd. Możnaby też pokombinować trochę ze statystykami koni, aby nie było oczywiste, który koń jest najlepszy.
-Turniej minisparingów
Znowu chodzi o grę w małym formacie, czyli 5v5. Ideą jest zagranie czegoś luźniejszego na Deluge, oraz żeby małe ekipy również miały szansę coś pograć. Prawdopodobnie gralibyśmy mniej rund (resp ft3 zamiast pełnych 5 rund) i tylko na najmniejszych mapach (np. Coastal Village czy Inn)
-DWC
Możemy też zagrać sprawdzone już DWC, ewentualnie z lekko zmienionym formatem, gdyby były jakieś sugestie co do niego. Tradycyjnie zagralibyśmy 3 edycje jedna po drugiej.
Tak jak pisałem wcześniej, zachęcam do zgłaszania własnych propozycji na turniej, albo uwag do moich pomysłów.