Tak, IvE każdy ma swój wybór i przecież nikt nikomu tutaj nie zabrania wybierania swoich opcji. Sam zresztą nominowałem również Aharo. My tu tylko dyskutujemy.
Tylko z tą dyskusją robi się problem, gdy ktoś zaczyna się powoływać na hasła bez pokrycia, czy nieprawdziwe dane. W przypadku Carpego jest to stwierdzenie, że ten stream spowodował nakierowanie na turnieje, czy wzrost zainteresowania rywalizacją, podczas gdy nie wydażyło się po drodze nawet nic, co by moglo to zweryfikować. W Twoim przypadku jest to za to mówienie, że padłrekord frekwencji, podczas gdy... był to dopiero 5 albo 6 wynik w tej kategorii (trzeba brać poprawkę, że to był turniej 5v5, więc ilością zaangażowanych garczy dalej ustępował większości edycji w formacie 8v8).
Nie zgodzę się też, że jakikolwiek stream daje nowy kierunek, czy koncepcję. To dalej jest
dekoracja turnieju, a nie jego kręgosłup. No i podczas PP miałeś średnią sytuację z czasem (podobnie jak ja), więc nie zdziwiłbym się, gdyby PP spotkał kryzys, gdybyśmy prowadzili to w tym roku sami (nieważne, czy Ty ,czy ja). Także to kolejne stwierdzenie na zasadzie gdybania niestety.
nie rozumiem po co ktoś komuś stara się uzmysłowić mniejszą lub większą wartość danej osoby
Za Carpego mówić nie mogę, ale wydaje mi się, że on podobno jak ja, nawiązuje do
pracy danej osoby, a nie samej osoby. Nikt tu nie ocenia wartości ludzi ;)
A nad działaniami już warto dyskutować. Zwłaszcza, gdy jedne działania są przeceniane, a inne niedoceniane. I to zazwyczaj jedno kosztem drugiego.