Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Grunwald 2018] Bitwa, bitwa i... po bitwie  (Przeczytany 3109 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    [Grunwald 2018] Bitwa, bitwa i... po bitwie
    « dnia: Listopada 18, 2018, 17:04:55 »

Grunwald 2018 - Wielka Bitwa na 100 lecie niepodległości
    BITWA ODBĘDZIE SIĘ 9 GRUDNIA 2018
    godzina 18:00

Z okazji Setnej rocznicy odzyskania Przez Naszą Ojczyznę niepodległości Tawerna postanowiła zorganizować po raz kolejny
    Wirtualną Inscenizację Bitwy pod Grunwaldem!

Bitwa pod Grunwaldem to jedna z największych bitew w historii średniowiecznej Europy. Miała ona miejsce w roku 1410. Czy nigdy nie marzyłeś/aś, by na kilka chwil powrócić do tego czasu i stoczyć epicką bitwę w barwach Zakonu Krzyżackiego lub Królestwa Polskiego, wspomaganego przez wojska litewskie? Czy nigdy nie chciałeś/aś chwycić za miecz i wraz z kompanami ruszyć do boju, by przechylić szalę zwycięstwa na wspomaganą przez Ciebie stronę konfliktu? JEST TO MOŻLIWE! Po raz kolejny organizujemy dla Was wielki event, mający na celu upamiętnienie tamtych wydarzeń. Na tę okazję zostaje stworzony specjalny, jeszcze lepszy mod na silniku gry Mount&Blade Warband dodający zupełnie nowe jednostki, ekwipunek i pole bitwy, a wszystko to po to, by oddać cześć dzielnym rycerzom ginącym na polach Grunwaldu. Należysz do klanu? Zgłoś go do bitwy! Jesteś graczem niezrzeszonym? Wal śmiało! Każdy jest mile widziany! Uczcijmy wspólnie rocznicę bitwy i chwyćmy za miecze, by odegrać największą tego typu grową inscenizację wszech czasów! Epicka bitwa czeka na Ciebie, skrzyżujemy miecze już za miesiąc! Dołącz do nas! Moduł do pobrania, tematy zapisów dla Krzyżaków i Polaków pojawią się na dniach. Ten wątek jest informacyjny.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2018, 21:01:29 wysłana przez sir Luca »

Offline Hawriił

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    Odp: [Grunwald 2018] Wielka Bitwa na 100 lecie niepodległości !
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 18, 2018, 19:15:11 »
    Piękna inicjatywa. Czekam na wątek z zapisami !
    (click to show/hide)

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 18, 2018, 19:26:37 »
    Wirtualna inscenizacja bitwy pod Grunwaldem to od początku mega świetna inicjatywa, ogromnie się cieszę, że tegoroczna również się odbędzie!

Ciekaw jestem ile osób byłoby zainteresowanych obejrzeniem transmisji z takiej bitwy? :)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 18, 2018, 19:36:44 »
    Wirtualna inscenizacja bitwy pod Grunwaldem to od początku mega świetna inicjatywa, ogromnie się cieszę, że tegoroczna również się odbędzie!

Ciekaw jestem ile osób byłoby zainteresowanych obejrzeniem transmisji z takiej bitwy? :)

Transmisja to by był sztos. Szczególnie jak Ty byś się za to wziął :D

Offline TheMrVister

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Toute la mort est certaine, l'heure n'est pas.
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 25, 2018, 22:57:19 »
    Zapowiada się naprawdę super. Na pewno będzie pełno graczy. Czy ten mod, który będzie tworzony na potrzeby tego eventu zostanie po nim usunięty razem z serwerem?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 25, 2018, 23:00:33 »
    Zapowiada się naprawdę super. Na pewno będzie pełno graczy. Czy ten mod, który będzie tworzony na potrzeby tego eventu zostanie po nim usunięty razem z serwerem?

Mod jest tylko poprawiany, istnieje on jednak już od wielu lat (sam event Grunwald odbył się w latach 2010-2012 trzykrotnie) i na pewno nie zostanie usunięty. Z tego, co wiem, nie będzie jednak nikomu udostępniany (tak jak wcześniej).
    Serwer jest za to wypożyczony, więc po evencie wróci do użytku właściciela.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline TheMrVister

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Toute la mort est certaine, l'heure n'est pas.
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 25, 2018, 23:05:59 »
    Szkoda. Myślę, że to byłby naprawdę dobry pomysł przynajmniej zostawić ten serwer i mod na 2 tygodnie, maks miesiąc po evencie, ponieważ zapewne niektórzy gracze wchodziliby zagrać razem. Z drugiej strony ktoś musi płacić, więc to odpada. :p
    « Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2018, 23:14:00 wysłana przez TheMrVister »

Offline Adamek321

• Użytkownik
    • Piwa: -15
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 25, 2018, 23:34:24 »
    Szkoda. Myślę, że to byłby naprawdę dobry pomysł przynajmniej zostawić ten serwer i mod na 2 tygodnie, maks miesiąc po evencie, ponieważ zapewne niektórzy gracze wchodziliby zagrać razem. Z drugiej strony ktoś musi płacić, więc to odpada. :p

Nikt nie musiałby płacić bo o ile wiem to ten Malta Serwer cały czas i tak stoi ,poza tym ten mod jest niegrywalny jeżeli chodzi o mecze.To mod typowo pod eventy.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    Dzisiaj o 18:00 Bitwa Grunwaldzka, Ostateczna wersja moda i teamspeak: https://www.mountblade.info/forum/index.php?board=176.0 Zapraszamy dowódców o 17:30 Zapraszam też na stream by Aharo: https://www.twitch.tv/teamcfa

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    Odp: [Grunwald 2018] Wielka Bitwa już dziś o 18:00 !!!
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 10, 2018, 20:57:40 »
    IvE nic nie pisze to ja pozwolę sobie na podziękowania dla wszystkich uczestników bitwy. Przypomniały się stare dobre czasy...

Takie wydarzenie nie udałoby się gdyby nie Wy- Gracze, którzy przyszli pobawić się razem z nami. Mam nadzieję, że zabawa ta podobała się Wam równie bardzo jak mnie. Mimo paru niedociągnięć (które w przyszłości mam nadzieję poprawimy) uważam, że bitwa wypadłą ciekawi i mam nadzieję, że uda się zorganizować koleje. W tym miejscu chciałbym zamieścić jeszcze specjalne podziękowania dla Mata Berserkera, który przygotował nam modyfikację oraz CarpeDiem, dzięki uprzejmości którego mieliśmy do dyspozycji serwer. Dziękuje chłopaki! Jak będziecie w okolicach Łodzi, zapraszam na piwo;-)

Mam też prośbę, zbieramy materiały promocyjne więc jeśli koś ma jakieś screeny bądź filmy z bitwy, proszę zamieszczajcie je w tym temacie.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Adamek321

• Użytkownik
    • Piwa: -15
    Odp: [Grunwald 2018] Bitwa, bitwa i... po bitwie
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 10, 2018, 22:08:52 »
    https://imgur.com/a/wTfgstL

Potężny Książę Adamek321 ze swoimi Litwosami - Chorągiew Mistrzów jako Chorągiew Wielkiego Księcia Witolda.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 10, 2018, 22:51:01 »
    Pozbierałem trochę screenów, które znalazłem opublikowane na Steam (podpisane nickami autorów): https://drive.google.com/open?id=1m-KZGET3UXVPPvySyxknSm7Xc8vKeJ7u

Z mojej strony grało się bardzo fajnie. Na pewno wiele rzeczy mogło pójść lepiej, ale i tak zabawa była przednia, a i community pokazało, że potrafi i te prawie 200 osób dalej wystawić do gry. Więc jest też zainteresowanie.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 10, 2018, 23:54:40 »
    Cieszę się, że mogłem wziąć udział w bitwie (było to moje pierwsze starcie na polach Grunwaldu), tym bardziej, że od ostatniego turnieju minęło 6 lat! Fakt, nie wszystko było idealnie, ale pomimo tego grało się naprawdę przyjemnie! Oczywiście, czuję zawód, ponieważ 6 lat czekałem na obiecaną zbroję (a nawet dwie!), a takowej nie ujrzałem :/
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 11, 2018, 11:23:54 »
    Uff to już koniec moi Drodzy,

dawno nie było tak wielkiego wydarzenia na Tawernie, które by przyciągneło tylu graczy zarówno tych starych jak i nowych. Wróciły nostalgia i dobre tradycje eventów, które spajały społeczność. Grunwald został wskrzeszony nieprzypadkowo - to właśnie niezorganizowanie poprzedniego Grunwaldu spowodowało pewną stagnacje w inicjatywach tawerny ws. eventów. Sam event przynióśł dużo emocji zarówno tych dobrych jak i negatywnych. Nie wszystko było dopięte na ostatni guzik przy tak wielkiej ilości ludzi nie da się uniknąć np. zawiadiaków, którzy z premedytacją chcą zniszczyć wszystkim zabawę. Wnioski jednak sa już i na pewno zostanie wiele rzeczy poprawione a społeczność może spodziewać się nowych - lepszych eventów. Na dniach ruszy nowy projekt eventu, do którego tym razem będę chciał zaangażować większą ilość osób i przeprowadzić wywiad środowiskowy - jak chcę rozgrywać eventu społeczność. Reasumując dziękuje wszystkim przybyłym i mam nadzieję, że dobrze się bawiliście.

Teraz czas na specjalne podziękowania (kolejność przypadkowa)

-sir_Luca - dziękuje Ci stary pryku, że zreflektowałeś się po latach i wróciłeś pomóc przy tym wydarzeniu, zawsze jesteś mile przeze mnie widziany i zawsze byłeś dla mnie mężem opatrznościowym tawerny, słowa wyniosłe i pompatyczne ale tak uważam,
    -Mat_Berserker - swego czasu pierwszą wersję Grunwaldu stworzyłem ja samodzielnie, jego archaiczna i uboga wersja, która podmieniała tekstury została zamieniona w perełkę, którą mamy teraz - wielkie dzięki bo bez Ciebie nic by się tu nie zrobiło,
    -Carpe Diem - załatwił serwery w grze i dowodził Krzyżakami, mimo, iż to zasłużony gracz to nie bał się bawić i zaanngażować w życie community, prawdziwy lider i społecznik,
    -Dyktator - tego Pana nikomu nie trzeba przedstawiać - służył radą a do tego wcielił się w Króla
    -Filcefix - mapa oraz ciągłe doradzanie ws. eventu

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 11, 2018, 13:56:17 »
    Było w porządku. Pierwsze kilka rund naprawdę fajna zabawa, potem niestety co raz mniej ciekawie. Z mojej strony trochę na wariackich papierach, ale ogólnie całość na plus. Cieszę się, że mogłem pomóc.

Liczę też (jak pewnie wiele osób), że to będzie podstawa pod więcej, lepiej zorganizowanych eventów. Jeśli będzie potrzeba to chętnie pomogę.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.