Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP18] Podsumowanie 9 Edycji Pucharu Polski 2018  (Przeczytany 1086 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 103
    [PP18] Podsumowanie 9 Edycji Pucharu Polski 2018
    « dnia: Listopada 10, 2018, 03:24:20 »

9 edycje Pucharu Polski można uznać za zakończoną. Zapewne nikt się nie spodziewał, że w tym roku wystartuje kolejna edycja Pucharu Polski, a tym bardziej live w Krakowie z fazy pucharowej. Podsumowanie przygotowałem w sposób lakoniczny, więcej pola do popisu zostawię innym, którzy lepiej sobie radzą od mnie w formie pisemnej ;)  Na początku chciałbym podziękować wszystkim uczestnikom turnieju, osobom które dołożyły własną cegiełkę do turnieju oraz wręczyć upominkowe sygnaturki laureatom tegorocznej edycji.

Kilka słow o naszych laureatach

Saracens najlepiej opiszę jedno zdanie: dominacja na polskiej scenie Native. Ponownie sięgają po zasłużone złoto tym samym broniąc swój tytuł z poprzedniego roku. Saracenom można zarzucić arogancje, ale na pewno nie można im zabrać doświadczenia oraz umiejętności. Aktualnie możemy jedynie pomarzyć o odcięciu jadowitego ogona skorpionom. Czy uda się to w następnej edycji jakieś drużynie? Czy scena potrzebuje powrotu Blachawka niczym feniksa powstałego z popiołów? 

Evil Geniuses typowa drużyna powstała z zamiarem pogrania sobie for fun w turnieju. Wątpię, iż Matafiks wraz z drużyną spodziewali się, że zajdą tak daleko. Po słabym początku turnieju, złym geniuszom wystarczyło zaledwie kilka spotkań do przebudzenia się i zmienienia priorytetów, z pogrania sobie na odczep do zrewanżowania się na swoich wiecznych rywalach i udowodnienia im kto jest lepszy. Największe brawa należą się tutaj Matafiksowi i Janczarowi, którzy pokazali w meczu z czarnymi orłami, iż duet doświadczonego strzelca i włócznika mogą stanowić śmiertelne zagrożenie przeciwnej drużynie.

Black Eagles drużyna Woja, która od samego początku została stworzona w jednym celu. Pożarciu jadowitego skorpiona. Jak jednak czas pokazał, że sam cel i determinacja nie wystarczy do pokonania Saracens. Potrzeba czegoś więcej, gdzie czarne orły odkryło to coś w meczu o 3 miejsce, gdzie po przebudzeniu na drugiej mapie, udowodnili na co ich stać i zdobyli je w przepięknym stylu. Wątpię, iż zdobycie 3 miejsca w Pucharze Polski w jakikolwiek sposób cieszy Black Eagles, oni chcą czegoś więcej. Czas pokaże, czy wielkie cele i determinacja Woja w celu osiągnięcia sukcesu z własną drużyną zaowocują w następnych turniejach czy pozostaną jedynie odległymi marzeniami.   

Polska Siła Uznałem, że jak najbardziej należy umieści tutaj KoH w gronie zwycięzców tegorocznej edycji Pucharu Polski. Drużyna, która ostatnim rzutem na taśmę powstała na turniej składająca się ze starych wyjadaczów sceny z dawnych lat. Udowodnili, że stara miłość do Warbanda nie rdzewieje, jak i skilla się nie zapomina. Naprawdę mało zabrakło, mogliby znaleźć się na podium. Pech jednak chciał, że musieli skrzyżować swoje miecze w półfinałach z Saracens, gdzie po pierwszej mapie mało brakowało do sensacji. Na domiar złego zabrakło im w tym meczu ich drugiej prawej ręki łucznika Shava, który byłby w stanie zmienić losy spotkania. Analogiczna sytuacja spotkała ich w meczu o 3 miejsce, gdzie na spotkanie nie zdążył przyjechać ich głównych piechur Warhammer. Czy drużyna Kamila pójdzie za ciosem i pokaże w następnych turniejach że było to jedynie niefortunny dar od losu, że nie ujrzeliśmy ich na podium?

Podziękowania

Tak, jak napisałem wyżej, dziękuje jeszcze raz wszystkim uczestnikom turnieju za wzięcie w nim udziału. Szczególnie dziękuje wszystkim osobom, którzy kiedykolwiek wnieśli wkład w polską kompetytywną scenę Warbanda, bez was nie byłoby tej sceny ;) Mam nadzieję, że nikogo nie pominę, jeśli tak by się stało serdecznie przepraszam.Przejdę teraz do indywidualnych podziękowań, a zacznę od wsparcia mentalnego Ivego i Dyktatora dzięki chłopaki za rady, jak i pomoc w niektórych czynnościach związanymi z PP, bez was nie wiem czy dałbym radę.

Aharo: Dzięki jego pracy wraz z dwoma kumplami przy studiu, scena polska przeżyła renesans. Super komentator i przygotowanie na najwyższym poziomie. Bukareszt ma się czego powstydzić ;D

Luther: Profesjonalizm! Brakuje na scenie takich sędziów, jak Ty.

Harman: Dzięki za statystyki.

Kamil: Sam Juliusz Słowacki pozazdrościłby takich zapowiedzi ;)

Lew: Najlepsze zapowiedzi, jakie ta scena widziała. Bardzo dobrze dobrany zespół.

Kradus: Dobrze odnalazł się w roli dziennikarza ;)

Azorek: Jakby nie on to bym się nie wziął za organizacje turnieju. Nikt inny nie truje tyłka tak jak On ;D Dzięki również za wywiady. Mam nadzieje, że dokończysz go ze mną, jak i zrobisz jeszcze z Aharo ;)

Vtz: Dzięki za pomoc w tabelkach, jak i za typery ;D

Elkondo: Bez niego ten puchar nie miałby prawa istnieć. Doskonały talent w tworzeniu grafik.

Jasiu i Ghazi: Dzięki chłopaki za streamy z meczy.

Hejterzy: Dziękuje za piękne wypociny, bez was nie zależałoby mi tak bardzo na udowodnieniu na co mnie stać.

Kilka słów na koniec

W życiu nie spodziewałbym się, że jestem w stanie zorganizować lepszy turniej, niż event templariuszy xD, aż sam się zdziwiłem ;D Przekonałem się, że organizacja dobrego turnieju, nie jest taka łatwa, jak sądziłem. Przyznaje tutaj Dyktator Tobie racje organizacja turnieju nigdy nie jest łatwa i potrzeba wiele wyrzeczeń, żeby zorganizować turniej, gdzie nigdy nie wiadomo czy na koniec nie pozostanie jedynie niesmak. Na szczęście tak się nie stało i wręcz głód się powiększył. Na zorganizowanie kolejnej edycji, żeby rzucić wszystkie dotychczasowe na kolana i zrobić prawdziwego live z turnieju z grającymi drużynami na żywo. Czy to się mogłoby udać? Na pewno z Dyktatorem, Ivem, Aharo można spróbować. Na koniec chciałbym rzucić kilkoma faktami. Tegoroczna edycja miała najwięcej streamów z meczy, jak do tej pory. Live w Krakowie w szczytowym momencie oglądało około 1400 osób. Nie wiem czy sam turniej w Bukareszcie organizowane przez TaleWords oglądało na żywo tyle osób. Jeszcze raz dziękuje wszystkim i za rok się widzimy na 10 jubileuszowej edycji Pucharu Polski ;)
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Einar.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [PP18] Podsumowanie 9 Edycji Pucharu Polski 2018
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 10, 2018, 03:32:46 »
    Fajne podsumowanie, i jeszcze lepsze wykonanie całego turnieju :D Vizimir przyplusował sobie dość mocno podczas komentowania w Krakowie :D

Offline Habrak

• Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 10, 2018, 10:31:08 »
    "Carpe słynie z tego że lubi się pierwszy wywalić."

Dla mnie najlepszy moment całego turnieju
    Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 10, 2018, 11:25:45 »
    Dzięki za podjęcie się i doprowadzenie do końca turnieju!

Offline Ghazi

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ghazi
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 10, 2018, 12:01:20 »
    Fajne podsumowanie! Szkoda, że nie mogłem wbić do Krakowa na streama po komentować. Najważniejsze, że mimo hejtu jaki był na Vizimira to Turniej został doprowadzony do końca. :)

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 10, 2018, 13:17:33 »
    Dzięki za turniej.

(click to show/hide)

Offline Habrak

• Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 10, 2018, 13:34:42 »
    Btw. Vizimir, do niedzieli jestem w Warszawie, więc chętnie odbiorę naszą kratę piwa
    Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda.

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 10, 2018, 13:57:07 »
    Należy Ci się szacunek za chęci, wkład, obecność w studiu i żelazną dupę. Nagana za nietrzymanie się terminów i słabe rozwiązywanie sytuacji konfliktowych. I podziękowania - za "SRC nigdy nie wygra mojego turnieju". To dla nas ważne, żeby mieć coś komuś do udowodnienia.

Wielki plus dla Aharo, który swoim streamem odmienił oblicze pucharu. Podziękowania dla Ivego i Dyktatora, którzy zza kulis pilnowali porządku.

To był najlepszy polski turniej w jakim brałem udział, większość osób zapewne nie zdaje sobie sprawy z tego, jak dużym echem odbił się on za granicą. Życzę Naszej społeczności, żeby znalazł się zespół, który kontynuuje ten sukces. To turnieje trzymają nas przy życiu i w tą stronę powinniśmy się kierować, jeżeli chcemy stworzyć coś wartościowego w mam nadzieję już nie tak odległym Bannerlordzie.

Moim chłopakom życzę natomiast, żebyśmy nigdy nie byli za starzy na robienie burd. Na kopanie ciał, wzniecanie konfliktów i leczenie cudzych ambicji. Ktoś musi trzymać psy na smyczy.

#SRCforever
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 10, 2018, 15:36:14 »
    Dziękuje za zaufanie w sprawie transmisji oraz za prowadzenie turnieju calej ekipie Organizatorów!

Myślę, że udowodniliśmy wszystkim jak silna może być społeczność M&B, już niedługo kolejne kroki w tym kierunku - idziemy naprzód! Jeszcze raz dzięki wszystkim za przełomowy turniej! :D

Offline Rothen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 10, 2018, 16:13:48 »
    Dzięki za cały turniej !
    Tak było
    https://imgur.com/a/MXMbeJV

Offline eRRoR13

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 11, 2018, 03:16:34 »
    Black Eagles drużyna Woja, która od samego początku została stworzona w jednym celu. Pożarciu jadowitego skorpiona.
    rozumiem, że o każdej drużynie próbujesz napisać coś miłego, ale bądźmy poważni. be nigdy nie stanowiło najmniejszego zagrożenia dla SRC. drużyna, w której jeden gracz ma umiejętności większe niż przeciętny czytelnik tego podsumowania nie może nawet myśleć o równaniu się z SRC, w którym grają najlepsi z najlepszych. zwłaszcza jeśli ich łucznik musi nagle przestawić się na grę bez aimbota.

02:24 - Woj~sellingmercgold: ty idz lepiej pushuje czołgi z bułatem xd
    02:24 - Woj~sellingmercgold: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

<23:23:19> "Woj" pokes you: nie chce z tobą już rywalizować wystarczająco się zbłazniłem chce tylko nauczyć się dobrze chodzić

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 11, 2018, 10:26:57 »
    Dziękuje za turniej.

Offline PriNce17

• Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 11, 2018, 11:30:18 »
    Nie śledziłem specjalnie przebiegu turnieju, drużyn itd... Ale te dwa finałowe streamy były naprawdę spoko. Mniejsza o ilość wyświetleń jaką osiągnęliście (gratz), a o poziom samej transmisji i komentarza. Myślę, że zaprezentowaliście naprawdę fajny poziom komentarza, jedyny minusik to ta nieszczęsna kamera która zasłaniała logi. No i jakbyście chcieli w jakiś sposób to ciągnąć to ogarnijcie bota na czat, bo Dyktator ledwie wyrabiał z odpisywaniem na te wszystkie pytania zadawane przez ludzi, którzy trafili tam 'spoza tawerny'. Byliście chyba najbliżej show jakie tworzył Lust w trakcie swoich streamów, z tym że on publikę zdobywał takim podniecaniem się wszystkim i krzykami, a wasz komentarz (szczególnie Aharo) był bardzo zrównoważony i wiało od niego takim chłodnym profesjonalizmem.

Ogólnie to dzięki za widowisko i gratulacje dla drużyn :)