Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szlaki Handlowe  (Przeczytany 3306 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Szlaki Handlowe
    « dnia: Lutego 05, 2009, 09:32:16 »
    <wybaczcie brak polskich znakow w poscie ale cos mi sie stalo z klawiatura>

Wiecie co? Zauwazylem super mozliwosc. Wielu z nas sie zarzeka "Ja nigdy nie gram jako kupiec" a to nieslusznie bo na tym mozna naprawde duzo kasy zarobic. Zalozmy, ze spacerujemy na ziemiach Vaegirow i nagle musimy sie znalezc z jakiegos powodu w okolicach Jelkali. I tak mamy po drodze wiec mozemy wstapic do Khudanu bo (chyba) w nim mozna kupic futra "furs" za grosze i sprzedac je w drodze do Jelkali (Praven) z zyskiem okolo 200 sztuk zlota/futro. Warto sie tym zainteresowac. Znacie inne podobne do tego polaczenia handlowe? Poki co wyczailem ze w Suno jest drogi pieprz ale nie widzialem jeszcze miasta gdzie mozna by bylo kupic duzo sztuk po niskiej cenie.

Offline azgard

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Szlaki Handlowe
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 05, 2009, 10:20:56 »
    Hmm w sumie zamiast wypisywać takie rzeczy to po prostu wystarczy zajrzeć na targ, i tam jest taka opcja jak wycena towarów, czy coś w ten deseń. Gdy masz rozwinięty handel, to twoja postać określa ceny na dane przedmioty, i masz podane jak na talerzu gdzie sprzedać towary z miasta w którym jesteśmy żeby się dorobić.

Znając życie gdy ma się wysoko rozwinięte umiejętności kupieckie można na tym nieźle zarobić, z drugiej jednak strony trochę szkoda ładować w to pkt, ale to już zależy od preferencji. Ja dorabiam się głównie na sprzedawaniu jeńców.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 05, 2009, 10:46:00 »
    Mi szkoda pakowac w Trade dlatego musze to robic na piechote. Odkrylem kolejny szlak tym razem na surowcu IRON. W Curaw mozna go tanio kupic a w Sargoth drogo sprzedac

Offline Kita

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 05, 2009, 11:58:09 »
    Tak naprawdę ja mam 0 z handlu, choć nadrabiają moi ziomkowie i jednostki, choć i bez tego da się obejść. Najlepiej jeździć "dookolo świata" i mniej więcej zaczynając od Tihr wygląda to u mnie tak.

U Nordów kupuję:
    ryby, płacąc maks 15
    płótno, płacąc maks 30
    naczynia z olejem, płacąc maks 180

U Vaegirów kupuję:
    Żelazo, płacąc maks 150
    Furta, płacąc maks 200

U Hanatu kupuję:
    przyprawy, płacąc maks 600
    ceramikę płacąc maks 40
    wino płacąc maks 90

U Rhodoków kupuję:
    płótno, płacąc maks 600

To są oczywiście moje najgłówniejsze obiekty handlu, bo na nich da się zarobić najwięcej. Kilkanaście takich rundek (sprzedaję gdzie cena wysoka, nie mam określonych miejsc zbytu) i zarobiłem 130k na zbroję płytową o majestatycznym wyglądzie :] Oczywiście kasa dla woja bo było około 6 - 7 k :]

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 05, 2009, 15:02:42 »
    Futro najlepiej sprzedać w Tihr(ponad 400 za sztukę) I warto kupować chyba w Narra(lub Tulga,ogólnie gdzieś w Chanacie) ceramikę za mniej niż 50 i sprzedawać np. u Vaegirów czy Nordów po ponad 100(i jednorazowo można kupić tego więcej a jak wiadomo inwestycje są czasem bardzo kosztowne) Albo chyba w Suno czasem można trafić na olej za około 180 i gdzie indziej sprzedać za ponad 400.

Offline cobraxus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 05, 2009, 15:12:51 »
    Witam,

ja znalazłem coś takiego teraz zostało tylko sprawdzić http://strategywiki.org/wiki/Mount%26Blade/Trade

pozdrawiam

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 05, 2009, 15:56:26 »

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 05, 2009, 16:20:19 »
    No panowie, gratuluje! świetne są te wasze linki!

Offline dzikuss94

• Użytkownik
    • I tak plemiona lepsze ;)
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 09, 2009, 16:12:05 »
    dobry sposó na dorobek to jest kradzież bydła. Zapędzanie ich  w okolice miasta. Zażynamy bydło bierzemy mięso i sprzedajemy je w mieście
    Gram w plemiona ;]
    Świat 42 - WhatsGoingOn???