Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wyeksponowany dekolt to molestowanie mężczyżn?  (Przeczytany 1016 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Wyeksponowany dekolt to molestowanie mężczyżn?
    « dnia: Października 26, 2018, 07:32:03 »
    Proszę o opinie moi drodzy. Każdy kto choć raz przeżywał torturę utrzymywania kontaktu wzrokowego wie o co chodzi. Według mnie skoro ja nie mam pojęcia o menstruacji to się nie wypowiadam. W tym przypadku żadna z kobiet nie wie jak to męczące jest dla faceta w erze #metoo ja też czuje się napastowany szczególnie gdy ktoś ma mi za złe mój naturalny odruch. Oczywiście nie ma mowy żeby tu tłumaczyć gwałt czy coś. Chodzi mi o formę molestowania. Skoro molestowanie to według definicji natrętne uprzykrzanie życia to wymaganie ode mnie utrzymanka kontaktu wzrokowego z jawną świadomością jakie to dla mnie trudne to pasuje to w klucz. Oczywiście dyskusja jeat groteskowa ale skoro czasy są jakie są to walczmy o swoje.

(click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Wyeksponowany dekolt to molestowanie mężczyżn?
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 26, 2018, 13:17:45 »
    Jesteś szowinistyczną męską świnią i tyle. ~Valerie Solanas

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 26, 2018, 15:41:17 »
    A zatem pijmy! Za każdą, którą przepuściliśmy w drzwiach, a ona nawet lodem się nie odwdzięczyła.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 26, 2018, 20:59:25 »
    If she breathes she's a thot

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 26, 2018, 21:16:05 »
    Ive no po prostu teraz to mi na maxa zaimponowałeś!

Żeby to zjawisko móc z tej dupnej strony zrozumieć, potrzeba założenia (które naturalnie może być błędne, ale nie jest), że my, w tym przypadku faceci, mamy dwie natury i z tego powodu dwa wektory interesów. Nie będę ich nazywał "biologiczny" i "duchowy/rozsądkowy/ch*jmujowy" bo taki podział nic nie daje, chociaż ułatwia trochę zrozumienie. Z naszej perspektywy natomiast to są:

1. wektor tu i teraz, staje się ważny w przypadku braku spokoju lub przypływu emocji
    2. wektor długoterminowy (najlepiej widoczny w postaci przeruchanego mema "kiedy skończysz walić i nagle zdasz sobie sprawę do czego waliłeś i zaczynasz nienawidzieć siebie"), ogólnie to jest taki trochę aseksualny rozsądek, przykład w nawiasie i np jak po zerwaniu myślimy ile moglibyśmy osiągnąć gdybyśmy nie poświęcali tyle dla typiary aby, de facto, zaruchać

I teraz tak, nieważne jak bardzo mężczyzna się stara, natura tu i teraz zawsze będzie jego słabą stroną, którą kobieta z nawet minimalnym doświadczeniem będzie w stanie wykorzystać. Jak wpłynąć na tę słabość? Wystarczy ją uaktywnić, bodźcem dotykowym LUB (w o wiele większej skali) bodźcem wzrokowym (naturalnie u kobiet też jest ten odpowiednik słabości, uaktywnia się przede wszystkim kiedy kobieta jest stałym członkiem danej grupy społecznej (no ekipa po prostu) i w tej grupie jest męski lider o cechach samca alfa. Co ciekawe grupa sama nie musi być szczytem społecznym, ja raz tak uaktywniłem słabość u typiary będąc liderem w grupie przegrywów w której była (XDD) ).

Wracając, dlaczego wgl te słabości są ważne? 1. bo znacznie ułatwiają kontakt seksualny przy ich wykorzystaniu w odpowiedni (instynktowny) sposób. 2. Jest mega ważna, bo jak mamy społeczeństwo (niekoniecznie bogate) i w nim przeciętne już rodziny z małymi dzieciakami i w tym społeczeństwie nie ma zasad zwyczajowych chroniących, często nawet wbrew woli (PATRIARCHAT ZUO), ludzi (rodziców) przed wykorzystywaniem, padeniem ofiarą tych słabości; to instynkt (seksualny) przejmuje górę, natura tu i teraz prowadzi do zniesienia wierności małżeńskiej (niekoniecznie zdrady, powstrzymywanie się przez 20 lat resztkami sił przed zdradą pomimo wszechobecnych okazji potrafi być jeszcze gorsze), jak mamy to na skali całego społeczeństwa to małżeństwa się masowo rozpadają przez dominację owej natury "tu i teraz (seksualnej)" i dlatego rodzice połowy z was (jak nie więcej) są rozwiedzieni lub psychicznie zniszczeni przez swoje małżeństwa i ogólnie małżeństwo (=dzieci =przyszłość jak ukraińcy się skończą) przestaje być sensownym życiowym wyborem.

Także wracając do tematu, wszechobecne eksponowanie seksualnych walorów przez laski = jeden z rodzajów umyślnego wykorzystywania słabości w tym przypadku męskiej połowy populacji = kolejna cegiełka do poddawania się mężczyzn swojej naturze tu i teraz = rozkład społeczeństwa.

TL;DR pokazywanie dupy na instagramie i rewolucja seksualna złe, bo cywilizacje nie są w stanie przetrwać bez zwyczajowej kontroli poziomu useksualnienia przestrzeni nieprywatnej

WAŻNE: Powyższy rant może się wydawać być atakiem na kobiety, ale wynika to z tematu w którym powstał. Chcę zaznaczyć, że mężczyźni ulegający swoim popędom I nie uważający tego za coś złego nie są wcale lepsi od kobiet eksponujących cycki i dupy. Wyjaśniam: uleganie popędom =/= słabość; uleganie popędom i nie uważanie tego za coś złego == słabość (każdy kto kiedykolwiek uzależnił się od seksu w związku będzie wiedział o czym mówię). I ostatnie, nie jestem fanem inteli, po prostu zbliżam się w życiu do konkluzji, że seks dla przyjemności a nie tylko dla robienia dzieci ma na długą metę bardzo zły wpływ.
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2018, 21:17:43 wysłana przez Matim »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 27, 2018, 16:56:18 »
    IvE a czy przez przypadek to nie jest pieruńsko proste??? Kobieta pokazuje dekolt żeby się nim pochwalić, więc chyba powinna być zadowolona jeśli z zachwytem się na niego gapisz... Tak zdroworozsądkowo i na logikę sprawę biorąc. Jak ja kupię sobie Mustanga i będę nim szpanował po mieście to czułbym się wręcz obrażony i zwiedzony, gdyby nikt na niego nawet nie zerknął.

(...) po prostu zbliżam się w życiu do konkluzji, że seks dla przyjemności a nie tylko dla robienia dzieci ma na długą metę bardzo zły wpływ.
    Człowieku, przestań myśleć!!! Brak przyjemności i radości, a jedynie obowiązek w obcowaniu płciowym zabija związek!
    « Ostatnia zmiana: Października 27, 2018, 16:59:46 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 27, 2018, 18:08:05 »
    Człowieku, przestań myśleć!!! Brak przyjemności i radości, a jedynie obowiązek w obcowaniu płciowym zabija związek!

Nie rozumiemy się Luca, złoty środek powinien być zachowany, natomiast mówimy tu o przyczynie dlaczego uprawiasz seks. Ja mówię o sytuacji gdzie przyczyną jest chęć posiadania dzieci (wg mnie błędnie nazywasz to obowiązkiem) a nie przyjemność. W żadnym razie nie musi to oznaczać, że masz nie odczuwać przyjemności i się nie starać np. osiągać orgazmu obu partnerów. To natomiast czy jesteś z tego dumny że w ramach "wypełniania tego obowiązku" było naprawdę przyjemnie czy uważasz, że powinieneś być ostrożny z poddawaniem się swojej zwierzęcej (tu i teraz, wg terminologii poprzedniego postu) mentalności, to już inna sprawa, ja myślę, że próba kontroli siebie i swoich zwierzęcych instynktów jest poprawną drogą życia

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 04, 2018, 04:34:25 »
    Matim poddał tutaj bardzo mądrej analizie sposób działania owej "pułapki" i rozwinął to bardzo mądrze aż sam spojrzałem na to z innej strony.

Mi chodziło jednak o to, żeby takich zachowań jak opisane w temacie nie piętnować ponieważ jest to naturalna słabość z obu stron jak to przedłożył Szanowny Pan Matim. I karygodnym jest piętnowanie mężczyżn za takie coś bo równie dobrze możemy uznać, że tak naprawdę to kobiety są winne! Ha! Niestety tutaj nastąpiło niebezpieczne spłycennie tematu ale mam nadzieję, że rozmówcy zrozumieli koncept iż absolutnie nie mam na myśli usprawiedliwienie tutaj czynów niegodziwych tylko odnoszę się bezpośrednio do zarzutu obecnego w tzw. nowomowie, który rzecze jakoby każda spoglądanie na dekolt jest aktem cnym i niegodziwym aktem "molestowania" a w gruncie rzeczy jest w sumie odwrotnie.