Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Faktorie  (Przeczytany 1742 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gandern

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Faktorie
    « dnia: Października 01, 2018, 22:22:48 »
    Jak to jest z tymi faktoriami jak grałem w warband na native to się budowało prawie wszędzie farbiarnie i był tylko zysk a na florisie mam tak że bardzo często w przewidywanych zyskach u mistrza gildii to inne faktorie są bardziej opłacalne niż farbiarnia poza tym nie ma stałego zysku raz np. huta generuje mi 300 na plusie by za tydzień wygenerować tyle samo na minusie nie mówiąc już o farbiarniach gdzie były takie sytuacje że potrafiły generować ponad 900 na minusie jest to jakiś bug/błąd czy jakaś modyfikacja florisa wprowadza takie zmiany ? Jak tak wie ktoś jaka i jak to zmienić ?

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    Odp: Faktorie
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 01, 2018, 22:54:15 »
    Wiem na pewno, że na florisie to jest inaczej i rzadko kiedy farbiarnia się opłaca i to nie jest błąd na 98%. A czemu generują duże zyski po czym spadają na minus to nie wiem nie wydaje mi się, żeby to był błąd.

Offline gandern

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 01, 2018, 23:04:47 »
    To jak w takim razie na florisie ogarnąć stały zarobek bo wiadomo w końcu znudzi się latanie z łowcami głów i przyjdzie czas na prawdziwą armię i podboje i potrzebny stały zysk te wszystkie akry z tego co widziałem też nieopłacalne zysk co 2 tyg a żeby był jakiś fajniejszy to też trzeba zainwestować w to konkretnie i to co najmniej w kilku miastach

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 01, 2018, 23:13:17 »
    Wszystko zależy od danej sytuacji. Dana  inwestycja może być opłacalna ponieważ właśnie przybyła karawana z surowcem wytwórczym i jest On tani. Innym razem może zostać miasto odcięte od surowca (wrogie armie, bandyci) i dlatego produkcja jest droższa. Innym razem może karawana przybyć z produktem gotowym i wtedy jest on tańszy w sprzedaży (popyt - podaż).

Jest wiele czynników od których zależy cena finalna produktu i jego opłacalność. Nie można na pewno ustalić jej na stałe (aczkolwiek są pewne czynniki niezmienne bądź trudno zmienne, dzięki którym można wypracować najbardziej opłacalną metodę - budowania w konkretnych miastach konkretnych manufaktur).

Offline gandern

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 01, 2018, 23:16:50 »
    Owszem jest tak tylko jak w native zawsze generowało na plusie i po czasie było się dużo na plusie tak na florisie jest raz plus raz minus i w ogólnym rozrachunku nawet nie zwraca się to co się włożyło w budowę nie mówiąc o zysku więc floris ma tak z siebie bo tak czy jest to jakiś z modów który można wyłączyć

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 01, 2018, 23:39:06 »
    Innymi słowy - o faktorie trzeba dbać by przynosiły zysk, a nie tylko włożyć w nie pieniądze i same generują kolejne ;) Więc według mnie to akurat pozytywna rzecz we Florisie.

Offline gandern

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 01, 2018, 23:43:00 »
    Sugerujesz że dbanie o półprodukty i dostarczanie ich na własną rękę zmieni starty w zyski ? W takim razie czy ten temat https://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4984.0 i jego ceny będą aktualne na florisie czy tutaj też trzeba wszystko sobie najpierw policzyć i główkować ?

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 02, 2018, 09:19:01 »
    Ja nie miałem z tym problemu, zawsze miałem zysk.
    Edit. Nie wiem komu się będzie chciało latać po całej calradii i dostarczać maty na własną rękę. Również bronić karawany przed bandytami w całej krainie to po pierwsze niewykonalne a po jakimś czasie będzie to po prostu nudne.
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2018, 09:22:02 wysłana przez NATjonal »