Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Michał Łukasiewicz - SDiM  (Przeczytany 796 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    • Steam ID: Mój status Steam
    Michał Łukasiewicz - SDiM
    « dnia: Września 27, 2018, 20:04:19 »
    Witam, chciałbym podzielić się z wami moimi przeżyciami z XXIV sesji  Sejmu dzieci i młodzieży, oraz przedstawić wam ten projekt.

Otóż czym jest SDiM; jest to projekt edukacyjny w którym można poznać pracę komisji sejmowych oraz pracę posłów RP. Jest on związany ogólnie z młodzieżowym aktywizmem. Innymi podobnymi formami są MRM (Młodzieżowe Rady Miasta), PDiM (Parlament Dzieci i Młodzieży) oraz RDiM (Rady Dzieci i Młodzieży przy MEN). SDiM pozwolił poznać mi mnóstwo wpływowych osób w rządzie RP zarówno z partii rządzącej jak i z opozycji. Projekt ten pozwolił mi zwiedzić CAŁY sejm i senat i zobaczyć jak działa administracja od wewnątrz lecz to jest temat na osobny "artykuł".

Podsyłam linki:
    https://sdim.sejm.gov.pl/
    https://www.youtube.com/watch?v=v_Z8uQ-Gcp4

Dlatego też chciałbym zachęcić wszystkich młodych do angażowania się w politykę bo to w nas leży przyszłość tego kraju
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2018, 20:07:17 wysłana przez Jarll »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Michał Łukasiewicz - SDiM
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 27, 2018, 22:16:01 »
    Będę szczery. Nie chce mi się oglądać zapisu dwu i pół godzinnej transmisji, mogę poświęcić je na bardziej pożyteczne rzeczy. Ale każda aktywizacja polskiego społeczeństwa (pod warunkiem, że jest połączona z szeroko pojętą edukacją, bo co ze społeczeństwa aktywnego politycznie, ale niedouczonego) jest na plus. Także łap piwerko Jarl.

Dlatego też chciałbym zachęcić wszystkich młodych do angażowania się w politykę bo to w nas leży przyszłość tego kraju
    A to ważna myśl, więc pozwolę ją sobie tutaj zacytować, żeby jeszcze raz wybrzmiała.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 27, 2018, 23:28:36 »
    Słuchałem w korpokołchozie na słuchawkach transmisji live z posiedzenia. To jest naprawdę fajna inicjatywa angażująca młodzież w życie polityczne. Masz plusa, fajnie że się w takie coś angażujesz.

Co prawda nie jest to duże osiągnięcie, ale czasem poziom dyskusji był wyższy niż na normalnych posiedzeniach sejmu, ale chyba najtrafniejszą uwagę rzucił pod koniec poseł Tyszka, że wy przynajmniej zastanawialiście się, która poprawka jest która i nad tym myśleliście :)
    Parę osób zrobiło na mnie wrażenie dość charyzmatycznymi wystąpieniami. Po za tym jestem pewny, że parę osób na korwina zagłosuje :D, paru "patriotów", paru fanów pisu i paru fanów nie-pisu.

Jak ktoś się interesuje polityką i chciałby w jakimś tam stopniu iść w kierunku polityki to takie łodzieżowe rady miast czy właśnie sejm dzieci i młodzieży jest genialnym sposobem na rozpoczęcie takiej kariery :) Poznaje się sporo ludzi i można uczestniczyć w fajnych projektach.

Mam kumpla, który się w liceum w to angażował, później poszedł do młodzieżówki Gowina a teraz jest jakimś tam asystentem w ministerstwie przedsiębiorczości i technologii. Jak dla mnie to się stoczył na dno, ale jak ktoś to lubi :D

Btw. masz całkiem przyjemny dla ucha głos. Trochę warsztatu z przemówień i prezencji i naprawdę możesz porywać tłumy :)

« Ostatnia zmiana: Września 27, 2018, 23:31:16 wysłana przez Bojar »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 28, 2018, 20:01:33 »
    Ładne dupy tam mieliście.

01:06:10
     THICC

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 28, 2018, 20:43:25 »
    Można wiedzieć w której minucie konkretnie się wypowiadałeś na mównicy? :D

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 28, 2018, 21:49:41 »
    Zadałem tylko króciutkie pytanie pani minister, https://youtu.be/Tu6ubFXi3Rs