Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Macie 8 punktów umiejętności na co je wydacie?

Żelazne ciało
    84 (9.6%)
    Potężny cios
    88 (10.1%)
    Potężny rzut
    6 (0.7%)
    Potężny naciąg
    44 (5%)
    Mistrzostwo w broniach
    61 (7%)
    Tarcza
    31 (3.5%)
    Atletyka
    33 (3.8%)
    Jeździectwo
    74 (8.5%)
    Łucznictwo konne
    33 (3.8%)
    Plądrowanie
    17 (1.9%)
    Szkolenie
    60 (6.9%)
    Tropienie
    3 (0.3%)
    Taktyka
    21 (2.4%)
    Szukanie ścieżek
    23 (2.6%)
    Spostrzeganie
    4 (0.5%)
    Zarządzanie ekwipunkiem
    32 (3.7%)
    Leczenie ran
    18 (2.1%)
    Chirurgia
    31 (3.5%)
    Pierwsza pomoc
    7 (0.8%)
    Inżynieria
    16 (1.8%)
    Perswazja
    22 (2.5%)
    Zarządzanie więźniami
    60 (6.9%)
    Przywództwo
    90 (10.3%)
    Handel
    17 (1.9%)

Głosów w sumie: 110

Autor Wątek: Jakie Umiejętności?  (Przeczytany 6530 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline IOX

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jakie Umiejętności?
    « dnia: Lutego 04, 2009, 13:04:16 »
    To są moje propozycje :)
    Mistrzostwo w broniach, Potężny naciąg, Jeździectwo, Plądrowanie, Zarządzanie ekwipunkiem, Zarządzanie więźniami, Przywództwo, Handel

Offline -keniu-

• Użytkownik
    Odp: Jakie Umiejętności?
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 04, 2009, 18:30:16 »
    Zależy czy chcesz być wojownikiem czy łucznikiem czy kupcem.

Offline IOX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 04, 2009, 20:49:59 »
    Zależy czy chcesz być wojownikiem czy łucznikiem czy kupcem.

Heheh w aktualnym save którym gram jestem i kupcem, i wojownikiem i łucznikiem na raz :D

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 04, 2009, 21:59:40 »
    To zależy :)
    Generalnie pakuje w te umiejętności które nie mogą być zastąpione przez towarzyszy.
    Żelazne ciało, potężny cios, mistrzostwo w broniach, szkolenie, taktyka, szukanie ścieżek, perswazja, przywództwo.

To są te w które daję najczęściej, ale dużo punktów pakuję w inteligencję więc mam też pare innych umiejętności trochę rozwiniętych.
    Generalnie to w co pakuję zależy od tego jak zamierzam grać.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 04, 2009, 22:48:00 »
    Nie wiem czy wiesz ale "to co od wszystkiego jest do niczego". Więc nie warto robić postaci w której jesteś tym,tym,tym i jeszcze tym Ja zazwyczaj ograniczam się do dwóch roli(łucznik i dowódca)

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 05, 2009, 08:31:15 »
    Rozumiem, ale po co mi powiedzmy 5-6 punktów w zarządzaniu ekwipunkiem, jak dodatkowych 12 czy 18 miejsc za 2-3 punkty zupełnie styka.
    Podobnie z jeździectwem, 3 punkty żeby dosiąść huntera i ok. Wiem, że mając więcej punktów to konik ma lepsze możliwości, ale tak mi wystarczy.

Oczywiście że nie będę miał wszystkiego rozwinięto po 3-4 punkty bo to bez sensu xP
    To co mi potrzebne to pakuje, a to co przydatne to trochę rozwijam np. zarządzanie ekwipunkiem.

Zależy jak kto lubi grać:) ilu ludzi tyle sposobów ;P
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 05, 2009, 09:28:18 »
    To zależy :)
    Generalnie pakuje w te umiejętności które nie mogą być zastąpione przez towarzyszy.
    Żelazne ciało, potężny cios, mistrzostwo w broniach, szkolenie, taktyka, szukanie ścieżek, perswazja, przywództwo.

Szkolenie, Tktyka, Szukanie ścieżek mogą byś wykorzystywane przez Twoich kompanów

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 05, 2009, 16:33:51 »
    Ja daję w: żelazne ciało, Potężny naciąg, tarcza, atletyka, jeździectwo, łucznictwo konne.

Offline przemo1394

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 05, 2009, 23:14:13 »
    Najopłacalnie jest pakować punkty w przywództwo ( Większa armia siła ) Zarządzanie więźniami ( Więźniowie to kasa xD ) W różnorakie władaniem broni ( Wygrywasz łatwiej turnieje i jak zostaniesz sam na polu bitwy możesz wygrać xD ;)

Offline dzikuss94

• Użytkownik
    • I tak plemiona lepsze ;)
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 09, 2009, 16:08:04 »
    Tak szczerze mówiąc to nie ma recepty na idealne rozdanie statystyk bo każda służy do czegoś zupełnie innego
    Gram w plemiona ;]
    Świat 42 - WhatsGoingOn???

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 15, 2009, 13:08:32 »
    Najopłacalnie jest pakować punkty w przywództwo ( Większa armia siła ) Zarządzanie więźniami ( Więźniowie to kasa xD ) W różnorakie władaniem broni ( Wygrywasz łatwiej turnieje i jak zostaniesz sam na polu bitwy możesz wygrać xD ;)

Jak pakujesz w  przywództwo to nie zwiększa się limit więźniów...
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 15, 2009, 13:22:46 »
    Dawanie punktów w Przywództwo ma jednak swoje plusy. Rozumiem, że nie chcesz w nie dawać, gdyż można limit oddziału zwiększyć Reputacją. Owszem, ale Reputacją nie zmniejszysz wysokości żołdu i nie zwiększysz Morale, za Przywództwem owszem.

Za to dziwi mnie jak wiele osób wrzuca punkty w Szkolenie. Przecież jest to Umiejętność indywidualna, więc można ją dać bohaterom NPC, nie zmniejszając puli punktów bohatera głównego.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2009, 13:29:32 wysłana przez pc_maniac »

Offline lohel

• Użytkownik
      • gry
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 17, 2009, 02:19:54 »
    ja generalnie na początku pakowałem tylko w przywództwo i zarządzanie więźniami, potem postanowiłem rozwinąć jeździectwo i mistrzostwo w broniach a na koniec rozdzielam sobie punkty po trochu na umiejętności indywidualne :)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 17, 2009, 08:49:52 »
    Za to dziwi mnie jak wiele osób wrzuca punkty w Szkolenie. Przecież jest to Umiejętność indywidualna, więc można ją dać bohaterom NPC, nie zmniejszając puli punktów bohatera głównego.

Tylko wiesz, bohaterów NPC masz zazwyczaj na niskich poziomach więc odpada wówczas szkolenie przez nich lepszych jednostek, a sami dość długo awansują, tak powiedzmy na 30 lev (którego jednak nigdy npc u mnie nie osiągnął), więc samemu możesz szkolić nie tylko wojsko, ale i bohaterów co jest jeszcze bardziej przydaten ponieważ szkolenie sumuje się (tzn. npc oraz ty dajecie punkty żołnierzom).

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 17, 2009, 11:48:14 »
    Hm, cóż. Mnie tam się tak podoba ta gra, że gram w nią i gram, a NPCów  mam na 34 Levelu obecnie. Choć 1 już załapał się na 35.

A w jaki sposób szybciej nimi awansować?
    To bardzo proste - dajesz im koniki i broń obuchową i w momencie rozpoczęcia bitwy klawisz F1 (wszyscy stać) 4 + F11 (Konni używać tylko broni obuchowej) 4 + F3 (konni do ataku). Nie będę tłumaczył, że po takiej kombinacji komend na 99% przypadków tylko bohaterowie NPC ruszają do boju.
    No i to oni biorą wszystkie punkty exp za zabijanie. Reszcie należą się jedynie tzw. punkty grupowe.