Hej hej,
W pierwszej kolejności dziękuję za puszczenie tematu do obiegu! Zacznę od tego, że może wiele osób zbyt dosłownie odbierać słowa "transmisja ze studia" i wyobrażać sobie studio telewizyjne z kilkunastoma kamerami. Będą absolutnie szczerym: moim zamiarem jest przygotowanie transmisji z komentarzem oraz analizą spotkań z udziałem dwóch/trzech prowadzących, całość na dwóch kamerach - wszystko nadawane z "mini studia" w Krakowie. Bardziej szczegółowo myślę, że będę w stanie to określić bliżej terminu realizacji (jeśli do takowej dojdzie).
Odpowiadając na pytania:
Swoją drogą fajnie by było zobaczyć post jak sam pomysłodawca to widzi. Nie chcę tutaj być czarnowidzem ale po prostu zbyt często tego typu inicjatywy okazywały się mrzonkami.
To wyżej wyjaśnione chyba.
(...) Bardziej chodzi mi o to czy mu się będzie chciało zajmować się tak nic nie znaczącym streamem :P
To dobra uwaga, ale to tak naprawdę "tylko" jeden weekend realizacji i parę dni przygotowań. Moim celem jest promocja środowiska Mount&Blade i pokazania szerszej publice, że w ten tytuł można spokojnie rywalizować z innymi drużynami (że to nie tylko singleplayer) i esport żyje i może się jeszcze bardziej rozwinąć. Może to być też idealne przetestowanie takiej formy transmisji i samego charakteru rozgrywek przed premierą Bannerlord, w którym sama część esportowa może przerosnąć nasze najśmielsze oczekiwania. Wychodzę z założenia, że lepiej wejść w nowy tytuł z dawką doświadczenia z realizacji gier M&B :)
A mogę do studia zaśpiewać coś?
A bedzie karaoke?
Zapraszam do Krakowa w przypadku realizacji, będzie można pośpiewać!
Dodam także od siebie, że jeśli uda uzyskać się pełne poparcie dla sprawy i drużyny chętnie ustawią się na konkretny weekend to myślę, że będę mógł zorganizować (nic jednak nie obiecuję na 100%, luźna myśl) nagrody rzeczowe (coś a la słuchawki, klawiatury etc.) za najlepsze miejsca od którejś z firm - oczywiście za zgodą organizatorów. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś pytania to atakujcie śmiało! :)