Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][1ppS] 1. Pułk Piechoty Socjalistycznej im. MVP Bartosza Kurka  (Przeczytany 8578 razy)

Opis tematu: Pierwsi najgorsi

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    Nie chcę nic pisać, ale ten wątek jest lepiej dopracowany, niż niejeden na tym forum <3
    *uroczony*
    Zgodzę się. Bardzo ładny wątek. Pozdrawiam!

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Nick w grze: SirDaGrasso
    Imię: Leszek
    Wiek: 16 (osoby poniżej 18. roku życia muszą odbyć obowiązkowy wyjazd integracyjny pod namioty pod opieką naszego Ppor. ^IvE)
    Doświadczenie w grze i osiągnięcia: grałem w WV w 2012 roku (bonusowe punkty do rekrutacji mają ludzie z mniejszą liczbą rozegranych godzin na NW, niż 10)
    Skąd się o nas dowiedziałeś? co
    Co skłoniło Cię do złożenia podania do naszego pułku? lygrys
    Czy wiesz, czym jest honor? no
    Czy uważasz się za osobę honorową? chyba
    Jakie masz zainteresowania, co lubisz robić w wolnym czasie? grać w gry
    Dlaczego okres wojen napoleońskich jest Twoim zdaniem najlepszym okresem w historii? bo mieli mószkiety
    Opowiedz nam o swoim ulubionym pułku z okresu wojen napoleońskich. (napisz kto nim dowodził, jakie miał umundurowanie, w jakich bitwach się odznaczył i za co go cenisz; rozprawka na minimum 300 słów, bonusowe punkty do rekrutacji za wybranie 1ppS)
    Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo, obdarzając go rozumem i wolną wolą. To jakimi będziemy ludźmi zależy od nas samych. Może się jednak zdążyć, że na nasze decyzje mają wpływ inni, co jednak nie usprawiedliwiają naszych czynów.
          Przykładem człowieka, u którego  chęć władzy, chora ambicja i kochana kobieta wyzwoliły najgorsze cechy,  powodujące odczłowieczenie,    jest  tytułowy bohater dramatu Szekspira.
    Makbet, był  dzielnym i szlachetnym  rycerzem, który wiernie służył królowi Dunkanowi, gotowym do największych poświęceń w imię ojczyzny.  Jednak jego postawa uległa zmianie, gdy usłyszał przepowiednię czarownic. Nie czekał na to co przyniesie los, ale chciał mu pomóc, tym bardziej, że wspierała go i popychała do działania Lady Makbet. Gdy dostała od męża list w którym pisał o spotkaniu wiedźm i ich przepowiedni już knuła plany intrygi. „Zabójczych myśli, z płci mej mię wyzujcie / I napełnijcie mię od stóp do głowy / Nieubłaganym okrucieństwem! (...)/By żaden podszept natury nie zdołał / Wielkiego mego przedsięwzięcia zachwiać/ Ni stanąć w poprzek między mną a skutkiem!“
    Kobieta nie miała  skrupułów w dążeniu do zamierzonego celu i planowała zbrodnię na Dunkanie. Musiała tylko przekonać wahającego się jeszcze męża.  Namawiała Makbeta dlatego, że go kochała , i pragnęła dla niego najlepszego - zdobycia władzy. Gdy ten się wahał nie obawiała się nazwać go tchórzem. Pod jej naciskiem zgodził się na realizację tego okrutnego planu.
    „Niech się więc stanie! Wszystkie moje siły/ Nagnę do tego okropnego czynu./ Idźmy i szydźmy z świata jasnym czołem:/ Fałsz serca i fałsz lic muszą iść społem.“
    Raz popełniona zbrodnia pociągnęła za sobą kolejne. Makbet usuwał z drogi kolejne osoby, które utrudniłyby mu dojście na tron. Wrogiem stał się teraz jego przyjaciel Banko , któremu z kolei wieźmy przepowiedziały, że zostanie ojcem królów: „Ten Banko jest mi groźny: ma on w sobie/ Coś królewskiego, czego się bać trzeba.“ Zlecił więc zbójcom zabicie Banka.
           Osiągnięcie celu obudziło w Makbecie najgorsze cechy. Jako król stał się tyranem, znienawidzonym przez poddanych. Makduf stwierdził, że „Nie ma/ W zastępach piekieł szatana zdolnego/ Przewyższyć w złości Makbeta.“ .Tak więc Makbet w swoim dążeniu do władzy, w swej chorej ambicji wyzbył się wszelkich ludzkich pozytywnych cech.  Już nic nie robiło  na nim wrażenia, stał się zatwardziałym, zimnym człowiekiem. Sam o sobie mówił: „Przeładowałem się okropnościami: / Spoufalone z zgrozą zmysły moje / Stępiały na wpływ wrażeń.“ Nawet wieść o samobójstwie żony nie robiła na nim wrażenia.
    Zbrodnie Makbeta były pokierowane jego pragnieniem zdobycia tronu, przez co stał się człowiekiem zimnym i bezwzględnym. Żona  wspierała go , kierowała  nim i manipulowała, ale nie można obwiniać ją za wszystko. Makbet miał rozum i wolną wolę, mógł wybierać - czekać na to, co przyniesie los lub pomóc mu. Wybrał to drugie.
            Na przykładzie Makbeta widać jakim może stać się człowiek, że może być bezwzględnym zbrodniarzem. Jego pragnienie władzy odarło go z wszelkich norm moralnych,  z wszelkich ludzkich odruchów.  Jego drogowskazem stała się Lady Makbet, co  doprowadziło ją  do tragicznego końca, gdyż popełniła samobójstwo. Makbet także stracił życie w walce.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Mr.Copper

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • Mężny bądź, chroń pułk twój i sześć flag
      • Strona Ósmego Pułku Piechoty, zapraszamy ! ("www.8pp.pl")
    Mam kilka zastrzeżeń. Najwyższą rangą w waszym pułku powinien być pułkownik, w tamtych latach nie obowiązywał stopień nadpułkownik. Ewentualnie zmienicie go na generała lub marszałka. Jeśli chodzi o szablon wątku, jest w porządku, ale wydaje się, jakby był robiony na szybko. Przyznać trzeba, że skład jest naprawdę dobry, możecie coś ugrać na scenie, na co po cichu liczę! Obawiam się jedynie chaosu, który moze was spotkań przez lawinę nowych rekrutów. Bez porządnego forum, możecie zatonąć w nowych podaniach na rekruta. Trzymam za was kciuki Panowie!
    « Ostatnia zmiana: Września 09, 2018, 15:18:02 wysłana przez Mr.Copper »

(click to show/hide)
    Pułk 8. Piechoty Xięstwa Warszawskiego forever and ever!

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    Powodzenia.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    Ja bym na waszym miejscu zaszalał i nie tam jakieś generały czy marszałki, ale feldmarszałka bym posadził na topie.
    « Ostatnia zmiana: Września 09, 2018, 15:25:11 wysłana przez Rivet »

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    Nick w grze: HUSARZDOMINIK2004PL
    Imię: Dominik
    Wiek: 18 (osoby poniżej 18. roku życia muszą odbyć obowiązkowy wyjazd integracyjny pod namioty pod opieką naszego Ppor. ^IvE)
    Doświadczenie w grze i osiągnięcia:Byłem w 7pg, 5pp i prawdziwym 4pp (bonusowe punkty do rekrutacji mają ludzie z mniejszą liczbą rozegranych godzin na NW, niż 10)
    Skąd się o nas dowiedziałeś? Sam nie wiem
    Co skłoniło Cię do złożenia podania do naszego pułku? Widzę, że w składzie jest były członek ZT Mati44
    Czy wiesz, czym jest honor? Tak
    Czy uważasz się za osobę honorową? Tak
    Jakie masz zainteresowania, co lubisz robić w wolnym czasie? Zazwyczaj czytam książki o moim ulubionym wodzu Napoleonie. Przyznam się, że wygrałem 3 olimpiady historyczne i aktualnie pisze prace dyplomową, na temat stylu walki bagnetem.
    Dlaczego okres wojen napoleońskich jest Twoim zdaniem najlepszym okresem w historii? Okres napoleoński przyniósł Europie szereg nowych idei i rozwiązań ustrojowych. Jedną z najważniejszych zmian było wprowadzenie przez Napoleona nowego Kodeksu Cywilnego. Europa napoleońska przyniosła wolność i własność. Kodeks napoleoński znosił własność podzieloną ( różne osoby mają różne uprawnienia do tej własności ) na rzecz własności pełnej, prywatnej.
    Opowiedz nam o swoim ulubionym pułku z okresu wojen napoleońskich. (napisz kto nim dowodził, jakie miał umundurowanie, w jakich bitwach się odznaczył i za co go cenisz; rozprawka na minimum 300 słów, bonusowe punkty do rekrutacji za wybranie 1ppS) Chętnie bym się rozpisał na ten temat, ale boje się, że może zabraknąć znaków na forum. Niemniej jednak, moim ulubionym pułkiem był 1ppS

(click to show/hide)

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    Pułk z klasą. Powodzenia.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    Powodzenia.

Z pozdrowieniami Michaił Iłłarionowicz Goleniszczew-Kutuzow.

Dziękuję.

Nie chcę nic pisać, ale ten wątek jest lepiej dopracowany, niż niejeden na tym forum <3
    *uroczony*

Dziękuję.

Xd i tyle w temacie

Dziękuję.

Zgodzę się. Bardzo ładny wątek. Pozdrawiam!

Dziękuję.

Kiedyś pisano "socyalizm", więc powinno być Pułk Piechoty Socyalistyczney, zmieńcie to :D

Żródło:
    "Socyalizm nierówności wszelkie prędko utrze,
    Szlachtę powiesi jutro, nie szlachtę pojutrze".
    A. Fredro

Powodzenia.

[...] Trzymam za was kciuki Panowie!

Dziękuję.

Powodzenia.

Dziękuję.

Pułk z klasą. Powodzenia.

Dziękuję.

...

...

Wkrótce się odezwiemy.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    🙏 prawdziwa elita, niech Marks błogosławi 🙏

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    "Świeżak, kiedy sparing"?😂
    « Ostatnia zmiana: Września 09, 2018, 18:16:46 wysłana przez Trojan »

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    "Świeżak, kiedy sparing?"😂
    Jeśli jesteście w stanie wystawić dwie linie, to się dogadamy via steam.

Pozdrawiam.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Bazi

• Użytkownik
    • Piwa: 69
    • Bazi tańczy !!! Tańczy Tańczy Tańczy!! Na lodzieee
    Powodzenia, pozdrawiam!

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    Bardzo chętnie! ^_^

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline tel-mati

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • nie mam tekstu :(
    Powodzenia

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Powodzenia