Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP18] Zapowiedź turnieju i drużyn  (Przeczytany 1763 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    [PP18] Zapowiedź turnieju i drużyn
    « dnia: Września 05, 2018, 17:06:26 »

Zapowiedź turnieju

Przedmowa

Nie po raz pierwszy staję mi, że tak sparafrazuje Marszałka Zycha pisać kolejną zapowiedź do tego jakże cudownego turnieju. I nie ma tutaj przypadku, jak wiadomo nasza kochana scena jest jaka jest ale w końcu przychodzi moment w którym jest miejsce na trochę pompatyczności, poklepania się po plecach i zrobienia czegoś dla wspólnej zabawy. Oczywiście każdy zdaję sobie sprawę, że głównym sosem tego dania jest ekspresja wspólnych "pozytywnych" uczuć między klanami, ludźmi i modułami. Jak jednak doskonale wiecie PP to jedyne miejsce w którym wszystko jako tako udaje nam się trzymać to w ryzach a to wszystko już w naszej 8 (!) edycji tego najdłużej trwającego turnieju na Warbandzie - którego jesteście częścią. Mi jako żywej skamielinie tej gry, która jest od samego początku miło się patrzy na to jak to wszystko się zmienia i nadal trwa.
     W tym roku mamy zapisanych 17 zespołów a marka PP przyciągnęła klany ze wszelkich modów czy to Merca, PW, NW, Deluga, Dzikich Pól na końcu oczywiście z Nativem. Jest to naprawdę świetna wiadomość, że PP tak przyciąga wszystkich do siebie - bo takie miałem założenia od początku gdy zacząłem hostować i administrować turniej czyli bagatela 6 lat temu ;) Po latach jak widać to działa a więc jestem z tego dumny. Ignorując jednak wyziewy nostalgii. Jak zapewne wszyscy wiecie nie wiadomo czy to będzie ostatnia edycja na Warbandzie ;) Nawet odpuszczę sobie w tym roku komentarze - na pewno nie jest to ostatnia edycja w ogóle. Admin team, który od lat w miarę się ukształtował jest obecny i pełny energii na przyjście nowej gry. W tym roku dopóki PP nadal jest w starych szatach nowym hostem został Vizimir. Świeża, gniewna krew jest zawsze mile widziana. Do ekipy dołączą również vtz, który ma już doświadczenie w prowadzeniu turniejów na innych modułach. Tegoroczny host  i nowy admin mają zaś całkowite wsparcie i zaufanie starej ekipy czyli mnie i Dyktatora, który najwięcej turniejów hostował i jest oczywistą żywą ikoną tej sceny.
      Co do aktywności. Najważniejsze to spróbować coś dać community bo naprawdę warto czasami opuścić gardę od klanowych wojenek, które nie dają w gruncie rzeczy nic produktywnego. A więc korzystając z okazji zachęcam do komentowania, streamowania, pisania zapowiedzi, sędziowania i wszystkiego co może przyczynić się do większego dobra. W tym roku czeka nas dużo emocji bo zespoły są naprawdę ciekawe i nie ma oczywistego faworyta wszystko może się zdarzyć i na każdym polu i w każdej części tabeli będą szły iskry. O tym jednak szerzej poniżej w opisie poszczególnych zespołów. Podsumowując. Bawcie się dobrze moi drodzy i postarajmy się aby turniej przebiegł bez zbędnych komplikacji.

Zapowiedź zespołów

Independent Warriors
    moje przewidywania: wyjście z grupy, miejsce w pierwszej 5tce turnieju

Drużyna dowodzona przez Vizimira. Ekipa tegorocznego hosta turnieju składa się z obytych w ogniu Nativowskich turniejów graczy. Ich ambicje jak rok temu są wysokie i sądzę, że podium to ich absolutne minimum, które zaspokoi ich ambicje. Dobra konnica, solidna piechota to na pewno atuty tej drużyny. Brak im jednak troszeczkę doświadczenie w grze pod presją w zeszłym roku też czuli zbyt wielki respekt to ekip z topu co miało wpływ na wyniki. Potencjał jednak jest i o ile tylko Vizimir dobrze poukłada swoją ekipę to mogą zawalczyć ze spokojem o najwyższe cele. Mimo wszystko ich najbardziej palącym problem są problem kadrowe w obliczu odejścia części graczy w przeddzień Pucharu.

3. Pułk piechoty Xięstwa Warszawskiego
    moje przewidywania: walka o wyjście z fazy grupowej

Pierwszy zespół w zestawieniu wywodzący się z NW. Pułk znany jest szeroko bywalcom tego moda z organizacji jak i hartu ducha. Liczne pomniejsze i większe sukcesy na ich macierzystej scenie pokazują, że nie są w ciemię bici.  W aktualnych czasach dobra organizacja pułków jak i coraz większe skupienie na indywidualnych umiejętnościach i współpracy powodują, że Pułki NW ze spokojem mogą nawiązać walkę z klanami z obcego dla nich modułu. Na pewno nie można ich lekceważyć bo Trojan i jego ekipa mogą dużo pokazać organizacją i dobrym pomysłem na grę.

Armia Koronna
    moje przewidywania: wyjście z grupy i miejsce w pierwszej 8-ce zespołów

Ten zespół to marka sama w sobie AK to nieprzerwanie istniejący klan od wielu wielu lat. Liczne sukcesy na Dzikich polach jak i Delugu pokazują, że Armia Koronna zawsze celuje wysoko. Jasiu, Garfield i Twiniu to doskonałe trio dowódców, którzy dbają o swój klan i regularnie ćwiczą na wszelkiej maści modułach. Dobra atmosfera w samym klanie oraz nieprzerwane rozwijanie koncepcji prowadzenia zespołu - pokazują, że AK ciągle prze naprzód i na Nativie też mają zamiar namieszać. Na pewno trzeba im się uważnie przyglądać bo mogą pokazać pazurki.

Masoni
    moje przewidywania: walka na noże o najmniejszy wymiar kary

Klan złożony z emerytów-maruderów na czele ze swoim ekscentrycznym liderem - IvE. Masoni już dawno zatracili zdolności jakiejkolwiek organizacji meczowej. Na puchar zapisali się raczej z konieczności niż chęci. Nie zmienia to jednak faktu, że paczka, która dysponuje mityczny Barbarian nadal może budzić grozę i to niekoniecznie na kempingach. Legendarny kasztan swego czasu wprawiał w pisk samego Lusta na streamach, waleczny Konrad i taneczny Bazileus to postrachy Deluga. Ganczo ciętą ripostą i skillem potrafi wprawić w kompleksy każdego śmiałka. Hubtus spokojem ducha i wytrwałością imponuje nawet podlotkom. Toffix zawsze umie pokazać klasę o ile nie ma 1000 pingu. Pa.. Kradus zabija śmiechem. Na widok Lwa przeciwnik nie wie czy najpierw ma chronić przód czy tył. Przemek bystrością umysłu i urodą wprawia w zakłopotanie wszystkie matki tego świata. A Bojar może Was po prostu wszystkich kupić i sprzedaż z zyskiem. Jak widać ekipa jest sroga i jeśli tylko słynny IvE odpowiednio połączy talenty swojej ekipy to może nadepnąć na odcisk każdemu.

Armia Bombasu
    moje przewidywania: czarny koń w walce o wyjście z grupy

Armia Bombasu to miks graczy obytych na wszelkiego typu modach najbardziej dla mnie znani z Dzikich Pól. Drużyna ma kilku nieprzewidywalnych i groźnych graczy. Liderzy zaś słynną z charyzmy i dobrego pomysłu na grę. Sądzę, że drużyna na pierwszy rzut oka niepozorna może sprawić pewne problemy każdemu przeciwnikowi. Trzeba jednak wziąć pod uwagę to, iż nie mieli wcześniej doświadczenia na tak wielkiej imprezie i muszą wszystkie swoje siły skupić na Pucharze aby osiągnąć dobry rezultat.

Black Eagles
    moje przewidywania: faworyt turnieju, pudło to minimum

Nazwa klanu to po polsku Czarne Orły jak widać jest to wyraźne nawiązanie do byłego klanu lidera tego zespołu - Woja. Szykują nam się osobiste animozje i porachunki na PP? Czas pokaże.. Sam kapitan jest doskonale znany na scenie międzynarodowej jak i rodzimej głównie z doskonałych umiejętności w grze i niezbyt rozsądnego jęzora. Woj z niejednego chleba jednak jadł i na pewno jego ekipa może dużo osiągnąć na tym Pucharze. Mimo, iż kontrowersyjny to ma dużą wiedzę o grze i umie swoje pomysły wcielać w życie. Woj na pewno nie zadowoli się miejscem na podium jego ambicje sięgają znacznie wyżej. Do odważnych świat należy! Black Eagles mają wszelkie argumenty za sobą aby zawalczyć o Puchar w tej edycji.

Fighting Against Thyroid
    moje przewidywania: nie opuszczą gardy i zawalczą o fazę pucharową

FAT to młoda ekipa, które wspólne kroki stawia właśnie dopiero na Pucharze. Zespół to mieszanina graczy z modułów Mercenaries i WFAS. Skrupulatnie trenują pod kątem Pucharu i mogą okazać się wybuchową mieszanką, która może z przytupem wjechać w leniwe zespoły, które nie przygotują się odpowiednio do turnieju. Młodzi gniewni, zawsze są groźni dlatego nierozważni uważajcie na tych Panów.

Haus Durrundun

Haus Durrundun to enigmatyczna nazwa niech Was to jednak nie zwiedzie. W tej ekipie jest naprawdę sporo dobrze znanych graczy zarówno z NW jak i Deluga na czele z Popowiczem i Koxxusem. Ekipa jest więc jak widać przednia i na pewno wiele mogą zwojować. Ci Panowie potrafią być bardzo groźni pozostaję jednak zapytanie jak poradzą sobie w realiach turnieju Nativa?

Polska Siła
    moje przewidywania: wyjście z fazy grupowej i zacięta walka o podium

Ten zespół to siła nie tylko z nazwy. Kamillo i jego wojacy to elita nie tylko skillowa polskiej sceny od długich lat. W ostatnim czasie grają regularnie mecze i odnoszą dobre wyniki. Nieobliczalny "mr. nachylona" - Dominik, Warhammer, Shav czy reszta to naprawdę dobrzy gracze, którzy wiele już widzieli i wiele potrafią. To kolejna z ekip, która może połasić się spokojnie o miejsce na podium a nawet coś ekstra. Zagrożeniem dla nich są jednak oni sami. Presja sukcesu jest duża i nie wiadomo czy ją udźwigną. Nie jest też do końca jasne czy Kamil uciągnie brzemię dowodzenia. Osobiście bardzo im kibicuje trzymam kciuki i mam nadzieję, że zajdą jak najwyżej się da.

Kingdom of Skandia

Skandia to team w którym mamy ciekawy miks graczy z różnych modułów. Rzucają się tutaj w oczy gracze zarówno znani z moda Merceneries jak i NW może to być ciekawe połączenie. Chłopacy na pewno muszą dostosować się do warunków panujących na Nativie aby nawiązać równą walkę z innymi zespołami. Potencjał jednak jak najbardziej mają a więc sądzę, że może być ciekawie.

Widłownicy Boszy
    moje przewidywania: wyjście z fazy grupowej i miejsce w pierwszej ósemce

Znowu ten Adamek chciało by się rzecz. Wspomniany Pan to szara eminencja nie jednej sceny od lat. Jednego jednak nie można mu odmówić zaangażowania, chęci i konsekwencji. Wizja kapitana tej drużyna jest jedna i niezmienna od lat - sukces za wszelką cenę. Adamek nie odpuści nikomu i dążyć będzie po trupach aby pokazać wszystkim swoim sceptykom, że się mylą. Za to osobiście go szanuje. Sam jednak skład i jego szemrana reputacja może nie wystarczyć aby zwojować tegoroczny Puchar Polski. Jedno jest jednak pewne, trzeba do tej ekipy podchodzić z respektem bo jak tylko wyczują szansę to nie odpuszczą nikomu.

Typy
    moje przewidywania: wyjście z fazy grupowej i miejsce w pierwszej 5tce turnieju

pod enigmatyczną nazwą kryją się nasi dawni i lubiani znajomi. Kto by nie doceniał zdolności interpersonalnych Gorna czy doskonałej zdolności organizacyjnej Blackitta. Nie można też zapominać o takich wybitnych graczach w tej ekipie jak Harman. Wieloletni kapitan polskiej reprezentacji Nativa. Doskonały i słynny gracz w całym świecie Warbanda. Dodatkowo inni gracze w tej ekipie jak np. Krzyżak również prezentują się obiecująco. Potencjał i umiejętności ta ekipa na pewno ma. Jedyne pytanie pozostaje następujące : na ile ząb czasu nadgryzł chęci i umiejętności tych doskonałych graczy? Czy nadal mają głód i umiejętności aby zawalczyć o najwyższe cele? Czas pokażę. Dla mnie są to jedni z faworytów.

HITMEN Clan
    moje przewidywania: wyjście z fazy grupowej i miejsce w pierwszej piątce turnieju

Ten klan jak i jego członkowie to żywe legendy Pucharu Polski. Hitmeni są konsekwentni i wytrwali w swoich postępowaniach do tego mają też umiejętności. Ekipa dowodzona przez Akkarina od lat plasuje się w ścisłym topie rozgrywek a o ich skillu przekonał się  nie jeden klan. Hitmenów nigdy nie można lekceważyć bo to jakość sama w sobie od lat. Jak co roku serdecznie kibicuje moim kolegom, dziękuje im za możliwość rozegrania wspólnie kolejnej edycji i mam nadzieję na finał Masoni-Hitmen.

Evil Geniuses
    moje przewidywania: czarny koń turnieju

Pierwsza myśl jaka przyszła mi po zobaczeniu rostera tego zespołu to: "młode kocury" Ten zespół ma wielki potencjał jeśli chodzi o potencjał zawodników i jak dla mnie to zdecydowany czarny koń tych rozgrywek. Wystarczy spojrzeć tylko na liderów - Matafiksa i Janczara, którzy od lat są rozchwytywani przez topowe klany Nativa. Do tego sami zawodnicy poważnie podchodzą do rozgrywek i na pewno nie odpuszczą nikomu na swoim drodze. Trzeba ich bacznie obserwować bo moim zdaniem będą nieobliczalni.

Mój Jest Ten Kawałek Warbanda
    moje przewidywania: wyjście z grupy i miejsce w pierwszej ósemce turnieju

Ekipa tych panów to ekipa solidna i głodna sukcesów. Zespół ten święci triumfy na swoim macierzystym modzie czyli Delugu. Sama ich kadra skład się zaś z graczy z bardzo wysokimi umiejętnościami, którzy mogą naprawdę bez kompleksów walczyć z ich Natiwowskimi odpowiednikami z innych klanów. Mają dobrego kapitana, dużo pomysłów na grę i na pewno będą groźni jak taran dla wszystkich mniej doświadczonych turniejowo teamów jak i tych spoza Nativa.

Saracens
    moje przewidywania: król PP jest tylko jeden i nazywa się Saracen

Tutaj chyba nie ma co przedstawiać. Saraceni to laureaci największej ilości Pucharów Polski ze wszystkich teamów i od lat walczą o najwyższe laury. Saraceni nie raz udowodnili, iż mogą nawet mimo pewnej przerwy na czas PP wskoczyć na najwyższy poziom i bez żadnych kompleksów niszczyć wszystko co stanie im na drodze. Do tego mają bardzo chytrego lidera w postaci Carpego, który umie skraść serca i bułaty swoich przeciwników zanim nawet zdążą włączyć Warbanda. Dalej jest tylko jeszcze gorzej dla przeciwników bo nokatujące ciosy zaraz za plecami lidera będą zadawać takie tuzy jak Error, Virus, Prusak czy Habrak z najstraszliwszym z ich wszystkich na czele czyli Sebkiem. Jedynym wrogiem Saracenów są jak zwykle oni sami poza tym i jeśli tylko nie będą zbyt bardzo trzymać głowy w chmurach co może zaowocować nieoczekiwaną wpadką np. w meczu Pucharowym to wróżę im najwyższe laury.

InΣomnia
    moje przewidywania: czarny koń turnieju

Bardzo solidna ekipa z wybijającymi i doświadczonymi graczami z których na pierwszy plan wybija się oczywiście Kokosz - świetny konny i przyzwoity dowódca. Do tego nie brak tutaj obytych z Nativem graczy jak np. Hawer, który potrafi być nieobliczalny. Team ma wielki potencjał nie wiadomo jednak czy utrzymają dyscyplinę i udźwigną presję co jest rzeczą kluczową. Jak dla mnie jest to nasz drugi czarny koń turnieju i naprawdę mogą namieszać każdemu jeśli tylko wskoczą na najlepsze obroty.

« Ostatnia zmiana: Września 05, 2018, 17:19:45 wysłana przez ^IvE »

Offline Moontoor

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    Odp: [PP18] Zapowiedź turnieju i drużyn
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 05, 2018, 17:37:25 »
    Opis Skandii jest totalnie pomylony - Skandia to klan z Native i z NW jestem tu tylko ja, a typowo z merca nie ma tu nikogo. Kilka osób za moją namową dołączyło do Glory, jednak są to osoby od niedawna grające na mercu.
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2018, 17:49:27 wysłana przez Moontoor »
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 05, 2018, 18:40:33 »
    Opis Skandii jest totalnie pomylony - Skandia to klan z Native i z NW jestem tu tylko ja, a typowo z merca nie ma tu nikogo. Kilka osób za moją namową dołączyło do Glory, jednak są to osoby od niedawna grające na mercu.
    To ciekawy klan z nativa w sumie

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 05, 2018, 19:01:49 »
    Opis Skandii jest totalnie pomylony - Skandia to klan z Native
    Nikt was nigdy nie widział. No chyba, ze gracie na jakims siege czy dm.

(click to show/hide)

Offline Wojownik

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 05, 2018, 19:54:09 »
    Nikt was nigdy nie widział. No chyba, ze gracie na jakims siege czy dm.

Kto miał ich dostrzec skoro przez 2 miechy prawie wszyscy na wbmm siedzieli.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 05, 2018, 20:14:28 »
    W istocie część Skandii to przedstawiciele Native, a konkretniej słynnego już MC, które poza choćby Zwiadowcą czy Vincim ze Skandii wypuściło na świat również takie tuzy Warbanda jak MC_Bojar, Denios, Patruk, Godli czy mistrz punchline'ów Piotrekpl.
    @Azorek Liderzy MC nie zdobywali skilla podczas pubbingu na jakichś dmach/tdmach, a dzielnie ścierali się na Polu przy rzece i Nord Townie na serwerze AK.
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2018, 20:18:14 wysłana przez Bruce Campbell »

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 05, 2018, 21:10:15 »
    PiotrekPL był genialny :D Choć nadal moim ulubionym graczem ostatnich lat jest Einherjar :)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 05, 2018, 21:12:49 »
    Bardzo fajny i ciekawy opis. Dobra robota IvE. Wiemy ze chociaz jedna osoba trzyma za nas kciuki. :D Postaramy sie to jak najlepiej wykorzystac i nie zawieźć Cie, Patryku.

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 05, 2018, 21:48:40 »
    "najbardziej dla mnie znani z Dzikich Pól"
    Na DP gram tylko ja pod nickiem Abin xd. Kolejny który zna wszystkie sceny bo od dawna gra w MB
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 05, 2018, 23:22:37 »
    Denios/quote]

Denios to już podczas PP 2015 grał u mnie w Illuminati, słynny mój przyboczny na FBTR podczas półfinału z PE, kiedy na Veksach graliśmy na 2 spieszonych konnych xd
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 05, 2018, 23:27:52 »
    Denios

Denios to już podczas PP 2015 grał u mnie w Illuminati, słynny mój przyboczny na FBTR podczas półfinału z PE, kiedy na Veksach graliśmy na 2 spieszonych konnych xd
    A, to ten. Myślałem, że to ten, co grał pod nickiem Denios, a w rzeczywistości był nim Bendetto. Słynny łucznik, którego "wkręcić" się - wbrew regulaminowi - nie udało xd

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 06, 2018, 02:25:38 »
    Mnie jak zwykle zapowiedź się podoba! Mam wrażenie, jakbym ostatnią czytał tydzień temu, szybko ten czas leci :D Dobra robota, IvE! Cieszy mnie fakt bycia pamiętanym i wspominanym pomimo emerytury i zaniku umiejętności :p
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 06, 2018, 03:43:47 »
    Panowie zapowiedzi są czysto subiektywne mogłem po prostu źle skojarzyć osoby co jest ciężkie przy tylu graczach i nie graniu aktywnie od paru lat. No i nie oszukujmy się wypowiedzi na temat części klanów były brane z kapelusza. O to jednak chodzi, żebyście sami też pobudzili dyskusje, możecie się przedstawić ;)  A jeśli Was interesują tylko literówki to też dobrze ważne, że nabijacie statystyki.
    « Ostatnia zmiana: Września 06, 2018, 03:50:47 wysłana przez ^IvE »

Offline Wojownik

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 06, 2018, 11:42:13 »
    i niezbyt rozsądnego jęzora.

no drama, no fun! gdyby nie było tych wszystkich dram, ta gra byłaby nudna.

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 103
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 24, 2018, 00:43:28 »
    Independent Warriors
    moje przewidywania: wyjście z grupy, miejsce w pierwszej 5tce turnieju

XD
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET