Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pożegnanie z bronią  (Przeczytany 830 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    Pożegnanie z bronią
    « dnia: Sierpnia 13, 2018, 18:15:56 »
    Obecne władze miłościwie nam panujące postanowiły pójść o krok dalej niż Unia tego wymaga... Szykuje nam się, panie i panowie, nowa, skrajnie restrykcyjna ustawa o broni i amunicji. Macie w domu czarnoprochówki? Bawicie się w reko? No to poczytajcie...
    http://trybun.org.pl/2018/08/11/rzad-prawa-i-sprawiedliwosci-przygotowal-i-opublikowal-skrajnie-restrykcyjna-zmiane-ustawy-o-broni-i-amunicji/
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Pożegnanie z bronią
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 13, 2018, 19:19:57 »
    Już dyrektywa UE była dla mnie przesadą, ale to co PiS nam zaserwował to jakieś kuriozum. Jeszcze niech wprowadzą zakaz posiadania noży w domach, bo Polacy głupi, jeszcze się nożami pozabijają.
    Pomijam już fakt, że te absurdalne obostrzenia na magazynki godzą w ludzi zajmujących się sportowym strzelaniem, gdzie strzelanie "na stojąco, do celu" to tylko jedna z wersji strzelectwa sportowego. Część konkurencji rapid fire wymaga oddania nawet i 20 strzałów w krótkim czasie, co przy tych regulacjach będzie w Polsce niemożliwe dla posiadaczy broni długiej.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 13, 2018, 19:47:04 »
    Żeby było weselej, w dyrektywie UE w ogóle nie ma mowy o magazynkach. Obostrzenia dotyczą jedynie speed loaderów.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 13, 2018, 22:02:25 »
    Bardzo dobrze nie powinno być broni a ludzie się powinni szanować bez widma możliwości kupna broni palnej lub innej mogącej zrobić krzywdę. Po tego typu narzędzia mogli by sięgnąć tylko furiaci a w ich rękach może to być niebezpieczne. Normalny człowiek nie potrzebuje realizować swoich fantazji o szabelce i broni. Niebezpieczne narzędzia powinny być tylko i wyłącznie na potrzeby i użytek służb mundurowych, które bronią nas i mają odpowiednie przeszkolenie i wiedzę jak taka broń używać.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 13, 2018, 23:27:39 »
    Bardzo dobrze nie powinno być broni a ludzie się powinni szanować bez widma możliwości kupna broni palnej lub innej mogącej zrobić krzywdę. Po tego typu narzędzia mogli by sięgnąć tylko furiaci a w ich rękach może to być niebezpieczne. Normalny człowiek nie potrzebuje realizować swoich fantazji o szabelce i broni. Niebezpieczne narzędzia powinny być tylko i wyłącznie na potrzeby i użytek służb mundurowych, które bronią nas i mają odpowiednie przeszkolenie i wiedzę jak taka broń używać.

Dokładnie. Przecież jakiś chory człowiek może spróbować użyć broni przeciwko np. włamywaczowi. Policja zadziała o wiele lepiej i szybciej!

Offline Moontoor

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 14, 2018, 00:27:26 »
    Jestem w pracy i nie mam czasu na przeczytanie tego. Moze ktos, kto to czytał odpowiedziec mi na pytanie co z osobami które  już maja bron czarno prochowa w domu? Wystarczy rejestracja czy moze czarny scenariusz? Odpiszcie bo mnie ciekawosc zjada i chyba nie wytrzymam do jutra...
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 14, 2018, 08:26:14 »
    Kiedy we Francji były jakieś krzywe akcje na linii policja-rekomani, ci drudzy zamiast karabinów wzięli... miotły. Być może w polszy też zrodzi się jakiś bierny opór do obecnego planu ustawy?

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 14, 2018, 10:37:58 »
    Jestem w pracy i nie mam czasu na przeczytanie tego. Moze ktos, kto to czytał odpowiedziec mi na pytanie co z osobami które  już maja bron czarno prochowa w domu? Wystarczy rejestracja czy moze czarny scenariusz? Odpiszcie bo mnie ciekawosc zjada i chyba nie wytrzymam do jutra...
    Cytując stronę podaną przez beanshee: "broń rozdzielnego ładowania (czarnoprochowej) podlegała będzie rejestracji na uproszczone pozwolenie na broń tzw. kartę rejestracyjną broni".

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 14, 2018, 16:55:14 »
    Znowu musiały te orły logiki błysnąć. Coraz bardziej gardzę tym rządem. Mam nadzieję, że ktoś ich w przyszłości surowo rozliczy.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 16, 2018, 23:52:25 »

Czy tego chcesz czy nie, bandzior zdobędzie broń na czarnym rynku i gdzieś będzie miał obowiązek posiadania zezwolenie na nią.
    Mówisz o służbach mundurowych że zajmą się wszystkim, tak jak będzie po wszystkim, a tobie w miedzy czasie i twoim bliskim stała się krzywda.
    Pozwolę sobie coś zacytować z pewnej gry żeby nie było...  "drogie dzieci kiedy przyjdą bandyci zabarykadujcie drzwi zamknijcie okna i schowajcie się pod łóżko to żaden wstyd ..... ale na miłość boską, nie machajcie białą flaga bo was nią uduszą... .to wszystko..."

Takie to prawdziwe...