Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Dodać Wioskę na czas trwania fazy ligowej?

Tak
    38 (60.3%)
    Nie
    25 (39.7%)

Głosów w sumie: 63

Autor Wątek: [PP18] Wioska w 2018?  (Przeczytany 3841 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [PP18] Wioska w 2018?
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 06, 2018, 12:50:47 »
    Ta gra ma 8 lat, z czego przez ~2 grano wioskę kompatetywnie. Serio sądzisz, że nikt nie próbował tego zreworkować? Sam układ mapy jest tragiczny, mecze na delugowym odpowiedniku wioski wyglądają bardziej jak potyczki pojedynczych osób niż jakoś bardziej zorganizowany groupfight. Już łatwiej zbudować mapę od nowa niż bawić się w odnawianie mapy z sentymentem i balansować elementy, które go tworzą. Już o flagach nie wspominam bo to teoretycznie łatwo naprawić, tylko że... żadne miejsce się na flagę nie nadaje.

BTW jestem ciekaw każdego świrka głosującego za
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 06, 2018, 13:01:50 »
    Dalej uważam, że głosowanie publiczne to kpina. "Za" głosują głównie gracze NW, którzy nigdy na PP nie zagrali. Do tego kilku trolli z Native, którzy też od dawna nie grali. Naprawdę jestem ciekaw, ile z tych osób zagra faktycznie na PP.

W takim razie poproszę głosowanie za Khergitami, by była to frakcja opcjonalna za zgodą obu drużyn. I pozwolenie, by grać w dowolnym formacie (również za zgodą obu drużyn). W końcu czemu mamy zabierać ludziom opcję rozstrzygania meczu duelem, skoro mają ochotę? Aby gracze z NW poczuli się swobodniej, powinniśmy też dodać losowe równiny do puli map, bo aktualna lista to jawna dyskryminacja.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Maciek.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 06, 2018, 13:05:21 »
    Przecież khergici mają jednostkę piechociarza więc o co wam chodzi

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 103
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 06, 2018, 13:23:07 »
    Ta gra ma 8 lat, z czego przez ~2 grano wioskę kompatetywnie. Serio sądzisz, że nikt nie próbował tego zreworkować? Sam układ mapy jest tragiczny, mecze na delugowym odpowiedniku wioski wyglądają bardziej jak potyczki pojedynczych osób niż jakoś bardziej zorganizowany groupfight. Już łatwiej zbudować mapę od nowa niż bawić się w odnawianie mapy z sentymentem i balansować elementy, które go tworzą. Już o flagach nie wspominam bo to teoretycznie łatwo naprawić, tylko że... żadne miejsce się na flagę nie nadaje.

BTW jestem ciekaw każdego świrka głosującego za

Dalej uważam, że głosowanie publiczne to kpina. "Za" głosują głównie gracze NW, którzy nigdy na PP nie zagrali. Do tego kilku trolli z Native, którzy też od dawna nie grali. Naprawdę jestem ciekaw, ile z tych osób zagra faktycznie na PP.

W takim razie poproszę głosowanie za Khergitami, by była to frakcja opcjonalna za zgodą obu drużyn. I pozwolenie, by grać w dowolnym formacie (również za zgodą obu drużyn). W końcu czemu mamy zabierać ludziom opcję rozstrzygania meczu duelem, skoro mają ochotę? Aby gracze z NW poczuli się swobodniej, powinniśmy też dodać losowe równiny do puli map, bo aktualna lista to jawna dyskryminacja.

Napisałem poprzednio, jak miałoby to wyglądać:

Małe sprostowanie. Wioska jest dość kontrowersyjną mapą, ale praktycznie każdy z nas swoje początki związane z WB pamięta na niej. Dlatego, też zrobiłem w sprawie jej głosowanie, fakt powinienem zrobić to po zapisach drużyn na turniej i pozwolić jedynie na głosowanie kapitanom drużyn. Nie wpadłem na to, iż wiele osób, które nie zagrają w turnieju może oddać głoś dla hecy etc. Jeśli będzie sprzeciw większości osób, które na pewno zagrają w turnieju, wioska nie wejdzie do obiegu map.  Jednak, gdy głosy na tak będą górować w znaczący sposób (2x) nad głosami na nie. Wtedy chciałbym dodać wioskę do jednego z tygodni fazy ligowej, jako mapę dodatkową do wyboru, pod warunkiem jeśli obie drużyny zgodzą się na zagranie na niej.

Nie widzę w tym rozwiązaniu nic frustrującego lub niedorzecznego. Nawet jeśli miałoby się tak stać, że głosy na Tak, będę w głównej mierze oddawane przez ludzi, którzy nie będą uczestniczyć w PP, to wioska nie wejdzie i tyle w temacie. Co by się takiego stało, jeśli np team Ivego zagrał by sobie z drużyną Luthera na wiosce, jako jedyne drużny z 12? Chciałem dodać jedynie jednorazową możliwość zagrania wioski ludziom, którzy zaczynali swoje pierwsze kroki z WB stawiać na niej i łączy ich z tą mapą wielki sentyment. Nie dodałem tej opcji z dupy, że wzięła mnie taka zachcianka na to, już kilka osób w temacie dyskusyjnym o niej pisało, nie wspominając o poprzednich PP etc.
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 06, 2018, 17:29:57 »
    Przecież khergici mają jednostkę piechociarza więc o co wam chodzi
    PiechÓra lul

Rozumialbym takie glosowania w 2016, w sensie tam zagralo duzo starszych graczy, ktorzy mogliby faktycznie 4fun klepnac mecze na wiosce czy starym nord town, ale teraz raczej warto skupic sie na mapach ktore sa kompetytywne. Tak jak mowilem, jesli chcemy cos dodac, to dodajmy to z sensem, szturm na port to byla duzo lepsza propozycja :)

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 07, 2018, 11:03:58 »
    Rzeczywiście, jedna mapa od razu zmieni całe zawody w "troll turniej". Trzeba pamiętać że nie jest to gra o złote kalesony, dać możliwość wydraftowania wioski, przy czym dodać klauzurę że w pierwszym poście drafta można za darmo ją zbanować jeśli grać się jej nie chce na 100%. Wtedy wioskę zagrają tylko Ci którzy obustronnie byli tego świadomi. Jeśli nikt wioski nie zagra to znaczy że na następne 4 ostanie PP przed Bannerlordem już sobie tą dyskusję będzie można darować.

Ta gra ma 8 lat, z czego przez ~2 grano wioskę kompatetywnie.

Wioskę grano 4 lata

Gdzieś w którymś z turniejów typu WNL wioskę naprawiono w kwesti błędów, w wierzach nikt nie siedział z młotami czekając na flagi, a w WNL 3 większy winrate miała strona atakująca a nie broniąca. Jako bezapelacyjny klasyk polskiej sceny i smaczek ze sceny zagranicznej mapa zapisała się bardzo dobrze w mojej pamięci i z wielką chęcią bym na niej grał

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 07, 2018, 17:37:05 »
    Jako gracz Native, a co więcej kawalerzysta, jestem jak najbardziej za Wioską. Według mnie ta mapa jest bardziej grywalna i znacznie wygodniejsza, niż chociażby takie krzywe Sandi.
    #przywrócićwioskę
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 07, 2018, 17:41:17 »
    Jako gracz Native, a co więcej kawalerzysta, jestem jak najbardziej za Wioską. Według mnie ta mapa jest bardziej grywalna i znacznie wygodniejsza, niż chociażby takie krzywe Sandi.
    #przywrócićwioskę
    Ale Sandi to Ty szanuj, kolego !

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 07, 2018, 18:08:45 »
    #przywrócićwioskę
    Skoro szkalujesz Sandi nie nazywaj mnie wiecej kolega Dominik :/

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 07, 2018, 19:57:20 »
    Widać że nie graliście konnymi na Sandi skoro jesteście tak wielkimi fanami

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 07, 2018, 20:05:25 »
    Wioska została usunięta już po pierwszym WNL (sprawdziłem teraz), a w zmodyfikowanej wersji wróciła na WNL3... po czym znowu wypadła, ale już na dobre.

I tak, uważam, że jeden wyjątek prowadzi do kolejnych. Czemu pozwolić na grę jedną nie pasującą mapą, skoro zabrania się gry poniżej wyznaczonego limitu albo określoną frakcją? Czemu nie dać więcej map i innych urozmaiceń za zgodą obu drużyn? Do tego to właśnie może prowadzić.

Z ikonicznych map ja bym dodał Szturm na Port. Zmodyfikowany oczywiście.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Maciek.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 07, 2018, 21:48:53 »
    Widać że nie graliście konnymi na Sandi skoro jesteście tak wielkimi fanami
    Grałem, dość dużo, w sumie tylko na koniu i polecam

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 08, 2018, 22:07:52 »
    Ja grałem na każdej klasie, na każdej z tych map, w każdym wariancie. Nic nie zmieni faktu, że wolę Wioskę nad Sandi.
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Wojownik

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 09, 2018, 02:15:30 »
    Jak można wgl pytać o tą mape xd do kosza z nią może jeszcze desolation valley, nie bez powodu te mapy zostały odstawione na bok

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 09, 2018, 13:39:27 »
    Dla mnie macie klapy na oczach.  Siedzicie w realiach pseudo-pro gamerstwa gdzie na płaskich jak naleśnik mapach radośnie uzywajając zgliczowanego horse bumpa lub manuala obie rzeczy w tych realiach wymagają grubych setek godzin gry aby je opanować i wtedy coś ubijacie. I dobrze Wam w tym hermetycznym pseudo elitarnym grajdołku. Sęk w tym, że ta mechanika jest równie chora co niezbalansowana wioska a nawet bardziej. Postronne obserwator widząc te patolę i paralitycznych konnych i Francuzów z trzema kciukami idą na NW i inne mody gdzie mają realną szansę coś ubić. Wy tym czasem chcecie zbanowac jedną z nielicznych map które wylamuje się z koncepcji płaskoziemstwa pro gejmerstwa nativiwowskiego. Oczywiście to turniej Nativa i to my dyktujemy zasady. Serio jednak żal Wam jednej mapy gdzie słabsi będą mieli chociaż szansę się schować zanim w 10 sekund ich pseudo bumpet nie rozjedzie? I tak Wygracie ten turniej.  A słabszy klan może urwie Wam z rundę dwa razy w fazie ligowej bo sobie po nubsku skampi bo nie glitchowali bumpów setki godzin.  Weźcie się ogarnijcie wyniki głosowania są jasne. Bo te "trolle" z NW widzą to czego Wy nie widzicie bo już dawno żeście się zatracili w tej slepocie. I tak samo gnijecie tak jak Nativ teraz gdzie garstka plaskomapców trzyma się kurczowo IG gdy na NW setki graczy.  Dlatego w erze gdzie zapiszę się dużo klańów spoza Nativa. Dajcie chociaż jedną mapę gdzie można sobie ponnobić pokampić i coś fartem zabić a nie - urraaa 10 sekund glitch horse było i zwolennik plaskomapców zadowolony. Jezus co się z Wami stało przez te lata i to na PP gdzie mamy grać for fun.