Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP18] Temat ogólny  (Przeczytany 12364 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: [PP18] Temat ogólny
    « Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 02, 2018, 17:25:18 »
    Bardzo podoba mi się logo Pucharu! Takie zabawne.

(click to show/hide)
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 05, 2018, 02:07:27 »
    Czemu verloren jest wpisane jako mapa mieszana? Pierwszy raz coś takiego widzę.

Dopracujcie zasady. Nie dość, że wyglądają jak pisane przez gimnazjalistę, to nawet takich informacji jak czas trwania pierwszej fazy nie ujęliście.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 103
    « Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 05, 2018, 02:24:02 »

Dopracujcie zasady. Nie dość, że wyglądają jak pisane przez gimnazjalistę, to nawet takich informacji jak czas trwania pierwszej fazy nie ujęliście.

Na poprzednich Ci nie przeszkadzało ;)
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 05, 2018, 02:39:43 »
    W poprzednich pucharach nie czytałem zasad. Co nie zmienia faktu, że powinno się je dopracować, bo to się nijak ma do rzeczywistości.

A co do Verloren - to jest rasowa zamknięta mapa, niesprawiedliwe byłoby, gdybyśmy musieli grać ją i do tego coś zakwalifikowanego jako zamknięte.

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 05, 2018, 02:47:21 »
    W poprzednich pucharach nie czytałem zasad. Co nie zmienia faktu, że powinno się je dopracować, bo to się nijak ma do rzeczywistości.

A co do Verloren - to jest rasowa zamknięta mapa, niesprawiedliwe byłoby, gdybyśmy musieli grać ją i do tego coś zakwalifikowanego jako zamknięte.

Równie dobrze można Naval Outpost nazwać otwartą mapą. W Verloren masz dwie flagi pojawiające się na otwartej przestrzeni, gdzie kawaleria ma duże pole do popisu. W regulaminie nie zaznaczyłem w nim jeszcze ile będzie tygodni, ponieważ czekam z tym na ilość zapisanych drużyn. Co do regulaminu, czekam dalej na wytknięcie błędów.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2018, 02:55:28 wysłana przez Vizioner »
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 05, 2018, 02:56:54 »

Tutaj masz przykład (zapewne jest tego więcej ale nie chce mi się szukać) https://forums.taleworlds.com/index.php/topic,374543.0.html Nic dziwnego, że Vizimir nie podał czasu trwania pierwszej fazy, skoro nie wiadomo ile drużyn się zapisze. Lepiej zaczekać do zakończenia zapisów i wziąć pod uwagę liczbę drużyn. Dodam jeszcze, że z tego co zauważyłem, to regulamin nie różni się od tych z poprzednich lat. Jak dla mnie, to nic ci nie przeszkadza. Ty po prostu nadal szukasz problemu do Vizimira, bo kopał ciała graczy Reunited.

Niestety Vizimir, ale całą moją sympatię straciliście kopiąc ciała przed naszym meczem w WNL.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2018, 02:59:04 wysłana przez Azorek »

(click to show/hide)

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 05, 2018, 03:08:11 »
    Nigdy wcześniej nie zerkałem w regulamin. Skład organizatorów w tym roku nie wzbudza mojego zaufania, dlatego to zrobiłem. Rzeczywiście, zasady są kiepsko napisane od dłuższego czasu.

Naval Outpost nie jest i nie będzie otwartą mapą, to byłby absurd. A Verloren, moim zdaniem, to po prostu mapa zamknięta, odkąd pamiętam to w mainstreamowych turniejach tak się grało. Rzadko kiedy pojawia się więcej niż 2 konnych w formacie 8v8.

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 05, 2018, 03:20:06 »
    Nigdy wcześniej nie zerkałem w regulamin. Skład organizatorów w tym roku nie wzbudza mojego zaufania, dlatego to zrobiłem. Rzeczywiście, zasady są kiepsko napisane od dłuższego czasu.

Naval Outpost nie jest i nie będzie otwartą mapą, to byłby absurd. A Verloren, moim zdaniem, to po prostu mapa zamknięta, odkąd pamiętam to w mainstreamowych turniejach tak się grało. Rzadko kiedy pojawia się więcej niż 2 konnych w formacie 8v8.

Każdy ma własne zdanie. Uznałem, że Verloren powinno być w mieszanych mapach, podając przy tym powód. Ciężko jest dobrać idealnie zbilansowane mieszane/ otwarte mapy do turnieju 5 na 5. Napisałeś, że regulamin jest na słaby poziomie. Mógłbyś podać co konkretnie nie pasuje, albo czego brakuje? Krytyka bez podania argumentów, to nie krytyka, a czepianie się byle czego ;) 
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2018, 03:30:17 wysłana przez Vizioner »
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 05, 2018, 04:11:17 »
    Kopanie ciał to rak.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 05, 2018, 13:25:07 »
    Kopanie ciał to rak.
    Niech Taleworlds doda do Bannerlorda dabowanie - to będzie rak. Kopanie przy tym to pikuś. :P

Offline Habrak

• Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 09, 2018, 02:02:09 »
    Każdy ma własne zdanie. Uznałem, że Verloren powinno być w mieszanych mapach, podając przy tym powód. Ciężko jest dobrać idealnie zbilansowane mieszane/ otwarte mapy do turnieju 5 na 5. Napisałeś, że regulamin jest na słaby poziomie. Mógłbyś podać co konkretnie nie pasuje, albo czego brakuje? Krytyka bez podania argumentów, to nie krytyka, a czepianie się byle czego ;)

Wypinanie tyłka na cały świat też nie zawsze działa ;)
    Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda.

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 09, 2018, 03:26:19 »
    Wypinanie tyłka na cały świat też nie zawsze działa ;)

hym?
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Habrak

• Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 10, 2018, 02:05:38 »
    hym?

Odsyłam do mojego posta dot. map
    Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda.

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 11, 2018, 03:19:17 »
    Odsyłam do mojego posta dot. map

Twoja powyższa wypowiedź w tym temacie nie jest adekwatna z moim postępowaniem. Biorę każde zdania pod uwagę, dlatego też pojawiła się dyskusja dotycząca map.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2018, 03:20:19 wysłana przez Vizioner »
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 13, 2018, 23:36:23 »
    A czy kwestia dotycząca ilości graczy jest już postanowiona, czy jest szansa, że z formatu 5v5, który jest dla lamusów organizatorzy wrócą do niezawodnego 8v8, aby Warband dalej sprawiał fun ? ;)