Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piwo  (Przeczytany 1529 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Piwo
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 09, 2018, 22:45:51 »
    No jasne. Byłem właśnie na ostatnim warszawskim festiwalu piwa, niestety ostatniego dnia i nie mam autografu od Kopyra heh. Wrażenia są naprawdę dobre. Mnóstwo stoisk świetnych browarów, gdzie degustujesz, możesz kupić szkło, koszulki, piwka żeby przywiezc do domu. Atmosfera też jest świetna, sprzedawcy znają się na rzeczy, wyjaśnią, opowiedzą, polecą. Pani z browaru Kazimierz (z którą robiłem sobie fotę :) sporo mi opowiedziała o wyrobach browaru i poleciła najtańsze z oferty, ale genialne piwo. Masz do wyboru do koloru, mnóstwo alkoholu i pamiątek do kupna. Przy tym ciekawi, otwarci ludzie. Jedyna wada to cholerne ceny. Każde piwo jest drogie (ale jaka jakość), jedzenie tak samo. Ja wydałem 200 zł a wydałbym i trzy razy tyle gdybym wziął więcej. Są też wszelakie wykłady ale według mnie, lepiej podyskutować z kimś, więcej się z tego wyniesie. A chętnych dyskutantów od groma.

Teraz festiwal na stadionie chyba na jesieni, jak będziesz planował się wybrać to daj znać można wypić piwko :)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 10, 2018, 09:59:42 »
    Czemu nie, zobaczę jak u mnie będzie z czasem i kiedy dokładnie jest teraz ten festiwal. Jeśli będę się wybierał to napiszę do ciebie.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 11, 2018, 23:10:23 »
    No okazało się, że miałem Guinness Draught, a nawet dwa. I wypiłem je wczoraj, przy okazji meczu Francuzów z Belgami. I prawdę mówiąc, to... ani mi to ziębi, ani grzeje. Fajna pianka nawet, na bonus rozwiązanie z widgetem. Nie wyczułem jakiejś specjalnej goryczki, lekkie nuty kawowe, jak wspominał wyżej Lwie Serce bardzo delikatne.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 11, 2018, 23:30:26 »
    No pianka to akurat mega atut Guinnesa. Jak się wstrząśnie puszką to nie ma praktycznie pęcherzyków.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 11, 2018, 23:52:04 »
    Kustosz i tak najlepszy

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 17, 2018, 17:44:57 »
    Leffa
    Wśród kilku piw jakie piłem przy okazji finału MŚ pojawiło się Leffe Brune i prawdę mówiąc, nie jestem pod wrażeniem. Piwo lekko cierpkie i dosyć nieciekawe.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 18, 2018, 18:45:33 »
    Mi smakował akurat, czułem właśnie bogaty smak. Ale nie pamiętam, czy na trzezwo go próbowałem.

A tak z innej beczki, jaki gatunek piwa najbardziej lubicie?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 19, 2018, 10:43:40 »
    Najbardziej podchodzą mi stouty chyba. Nigdy się nad tym prawdę mówiąc nie zastanawiałem.