Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PolLig] Wątek Dyskusyjny  (Przeczytany 12822 razy)

Opis tematu: Polska Liga

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [PolLig] Wątek Dyskusyjny
    « Odpowiedź #150 dnia: Sierpnia 15, 2018, 23:21:43 »
    Co nie zmienia faktu, że powinieneć mieć ludzi sprowadzonych przed meczem. To twój problem, że nie było jednego z twoich ludzi, jakąś rezerwę przecież masz z tych dziesięciu osób.

Jak na moje najlepiej byłoby powtórzyć mecz jeszcze w tym/na początku kolejnego tygodnia, żeby już wszystko zrobić o czasie i bez problemów. Mam nadzieję, że wykażesz empatię, podejmując rękawice o równym czasie i z ustalonym przed meczem składzie.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2018, 23:26:31 wysłana przez Koxxus »

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    « Odpowiedź #151 dnia: Sierpnia 16, 2018, 00:03:03 »
    Przepraszam o co ci chodzi? Miałbym powtórzyć mecz bo czekaliście na jednego z moich zawodników? Oczywiście, że nie podejmiemy się powtórzenia meczu tylko dlatego, że ktoś sobie poczekał. Skill wam przez to spadł czy jak? Z tego co mi wiadomo czekanie nie wpływa na jakość gry.

Offline Koxxus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #152 dnia: Sierpnia 16, 2018, 08:17:07 »
    Myślałem że chociaż w trakcie turnieju będziesz miał jakieś resztki zdroworozsądkowego myślenia czy godności. Zmarnowałeś nam swoim zachowaniem wieczór. Mam nadzieję, że Jarl ustosunkuje się do sytuacji.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2018, 08:50:42 wysłana przez Koxxus »

Nie zrobiłbym nic

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #153 dnia: Sierpnia 16, 2018, 11:08:09 »
    Może najpierw opublikujecie wynik?

I dobrze rozumiem? Główny raban jest o to, że graliście o 20:20, zamiast o 20? I o to chcecie re-matchu? Jak tak, to jest to trochę śmieszne. Na głównych turniejach Native ten czas regulaminowy wynosi zazwyczaj 15 minut (zaledwie 5 minut mniej), ale wielokrotnie byłem świadkiem, że jedna drużyna miała problem ze sprowadzeniem składu i druga strona zgadzała się czekać nawet dłużej.

Przydałoby się właśnie dopisać taką regułę, jednak nawet wtedy prawo nie działa wstecz i powinna ona obowiązywać od momentu jej wprowadzenia. I nie obwiniajcie tylko Jarla o jej brak, bo ten regulamin wisiał już od dawna, w dodatku jest baaaardzo krótki, więc łatwo można było wyłapać takie braki. Najpewniej jednak większość z was czytała go pobieżnie lub wcale i teraz ma pretensje.

Więc moim zdaniem żądanie powtórki meczu w takim wypadku to kuriozum. Bardziej bym się zainteresował tym sprowadzanym graczem, bo nikt na forum do rostera chyba nie był dopisany. Sprawdził bym kto to jest i przede wszystkim zerknąłbym na ID, czy to nie jest jakiś merc nie wiadomo skąd. Ale jeśli jest czysty, to pozostaje tylko wziąć wynik na klatę i zabrać się za treningi, by kolejnym razem poszło lepiej. I tego też życzę obu stronom ;)

EDIT: Amue, na pewno kiedyś jeszcze wrócę na jakiś czas na NW, ale to jeszcze nie teraz ;) Aktualnie grywam w Native znowu, a nie mam czasu na dwa moduły na raz.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2018, 11:37:29 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Koxxus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Sierpnia 16, 2018, 11:48:29 »
    Aczkolwiek, wolałbym zagrać mecz na neutralnym/ligowym serwerze. Tutaj wszystko sprzyja na korzyść ako.

Nie zrobiłbym nic

Offline AKO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Sierpnia 16, 2018, 12:08:52 »
    Tym sprowadzonym graczem był Słoniu, fizylier z 15pp który akurat był pod ręką i wiedziałem, że potrafi blokować. Jak można mieć pretensje o takiego gracza, przecież przez cały gf nie zdobył nawet 1 fraga. Do teraz się śmieję, że graliśmy 4vs5 ponieważ on tylko był mięsem armatnim który miał tylko was odciągać. Sprawdzajcie ID śmiało zobaczycie jak jest.

Powtórzę to Koxxus. Nie zagramy z wami następnego meczu, bo poczekaliście 20 min. Z resztą to jest śmieszne oczekujesz ode mnie takiego czynu, choć sam wrzucając na tawerne 15-0 nie miałeś resztek zdroworozsądkowego myślenia czy godności. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.

Edit: Wynik 15-13 nie wiem czemu nie jest wstawiony.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2018, 12:10:03 wysłana przez 1AKO »

Offline Łukasiewicz

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #156 dnia: Sierpnia 16, 2018, 12:36:57 »
    Wyniku nie opublikuje dopóki nie sprawdzę logów z tamtego meczu, nie był on rozegrany na serwerze PolLigi więc zajmie mi to więcej czasu.

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #157 dnia: Sierpnia 16, 2018, 13:20:28 »
    Tym sprowadzonym graczem był Słoniu, fizylier z 15pp który akurat był pod ręką i wiedziałem, że potrafi blokować. Jak można mieć pretensje o takiego gracza, przecież przez cały gf nie zdobył nawet 1 fraga. Do teraz się śmieję, że graliśmy 4vs5 ponieważ on tylko był mięsem armatnim który miał tylko was odciągać. Sprawdzajcie ID śmiało zobaczycie jak jest.
    Gracza Słoniu nie ma w waszym składzie ani go nie zgłosiłeś, zauważyłem to samo co Koxxus, twoja prośba o dodanie kogoś do rostera była po terminie meczu tj. 20:08(zapewne kogoś dopisałeś właśnie podczas tej edycji). Skoro chwalisz się, że znalazłeś jednego dodatkowego gracza który umie blokować, to to musi być u was rzadkość ;v. To, że ktoś nie miał fraga nie znaczy, że on ni zadawał głównych obrażeń na gf'ie a inni tylko dobijali.
    Do teraz się śmieję, że graliśmy 4vs5 ponieważ on tylko był mięsem armatnim który miał tylko was odciągać. Sprawdzajcie ID śmiało zobaczycie jak jest.

Do teraz się śmieję z twojej głupoty tego pięknego świata. Mogę Ciebie zapewnić, że jeżeli Jarll jest poważnym organizatorem to to sprawdzi.

Powtórzę to Koxxus. Nie zagramy z wami następnego meczu, bo poczekaliście 20 min. Z resztą to jest śmieszne oczekujesz ode mnie takiego czynu, choć sam wrzucając na tawerne 15-0 nie miałeś resztek zdroworozsądkowego myślenia czy godności. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.

Koxxus chce zagrać mecz dlatego, że mieliście "nielegalnego imigranta" na meczu, napisał to wyraźnie a Twoje i Dykcia próby zdyskredytowania go wsadzając mu usta w słowa jest nie na miejscu. Oj i tu się uśmiechnąłem, to ty wstawiłeś nieprawdziwy wynik tj. właśnie 15-0 dla 15pp (chociaż ta sama co na meczu 13pkp vs 9kpg czyli nie podobało wam się, że ktoś wymaga przestrzegania zasad), natomiast Koxxus wstawił wynik 15-3 gdyż przed opuszczeniem serwera tyle punktów posiadaliście.
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Sierpnia 16, 2018, 13:32:34 »
    [...] a Twoje i Dykcia próby zdyskredytowania go wsadzając mu usta w słowa jest nie na miejscu.[...]

Lubisz być hipokrytą, co? Oskarżasz mnie o wkładanie komuś cudzych słów w usta, a sam mi takie wkładasz. Zaznaczyłem wyraźnie, że bez sensu jest żądanie powtórzenia meczu ze względu na czekanie. Równocześnie zaznaczyłem, że dodanego gracza trzeba prześwietlić, a wynik zaakceptować, jeśl jest czysty.
    Ale oczywiście po co przeczytać do końca, lepiej rzucić w kogoś gównem. To jest właśnie cały Twój poziom, hejterze.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Sierpnia 16, 2018, 13:49:05 »
    Lubisz być hipokrytą, co? Oskarżasz mnie o wkładanie komuś cudzych słów w usta, a sam mi takie wkładasz. Zaznaczyłem wyraźnie, że bez sensu jest żądanie powtórzenia meczu ze względu na czekanie. Równocześnie zaznaczyłem, że dodanego gracza trzeba prześwietlić, a wynik zaakceptować, jeśl jest czysty.
    Ale oczywiście po co przeczytać do końca, lepiej rzucić w kogoś gównem. To jest właśnie cały Twój poziom, hejterze.
    O przepraszam nie zauważyłem słów "Jak tak". Przepraszam zawiniłem.
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2018, 13:58:46 wysłana przez JerzyBurza »
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline AKO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Sierpnia 16, 2018, 14:03:49 »
    Gracz Słoniu wziął udział w meczu za pozwoleniem Jarla. Wiedziałem, że będziecie spinać dupki jak wezmę kogoś przynajmniej przeciętnego więc wybrałem osobę która na meczu tylko blokowała, nawet nie widziałem żeby wypuścił on jakiś atak. ID zostanie sprawdzone okaże się, że jest to Słoniu i po dyskusji więc zamiast dalej się spinać o takie gówno poczekaj na wynik inspekcji Jarla.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Sierpnia 16, 2018, 14:43:01 »
    I jak tu was traktować poważnie... odpowiem w punktach.

1) Najpierw najgłupsze, czyli ocenianie po nickach. Jeśli ja mam wybujałe ego przez nick Dyktator (który powstał na długo przed rejestracją na Tawernie, gdy byłem młodszy, a został z przyzwyczajenia w M&B, nawet na Steam od dawna go nie używam, a jeśli już to modyfikacji „Dykcio”), to Ty pewnie masz niskie IQ, skoro ustawiasz głupie nicki, jak Jan Śnieg. Podpba się ten system oceny? ;)

2) No tak, jeszcze atakuj mnie za cudze komentarze. Pewnie to ja im jeszcze kazałem rzucać tekstami o samobójstwie? Pomijając fakt, że nawet nie wiem, o kim mówisz. Ale analogicznie jak z wyzywaniem na chacie - po co mi to zgłaszać na bieżąco. Jeszcze bym to wtedy ukrócił i nie moglibyście tego potem wyciągać po czasie, by mnie zaatakować, prawda?

3) To że Fiks się zrekompensował, nie znaczy, że nie był wcześniej winny. A odkupienie polegało na tym, że opowiedział, co robili Zahari i Stasiulek, nie ukrywając, że też w tym brał udział. A wydał ich, bo oni sprzedali jego. No istny bohater, kiedy stawiamy pomnik?
    I skoro ja mam go przeprosić, to kiedy on przeprosi mnie? On ma ku temu więcej powodów. Zdecydowaliśmy się jednak zostawić przeszłość za nami, no ale tacy, jak Ty muszą używać dalej części historii w celach propagandowych.

A może porównajmy trochę? Ja wyciągnąłem coś, co podał mi sam Fiks. Warto dodać, że raz, gdy byłem wkurzony po tym, co wtedy odwalił za plecami i więcej do tego nie piłem, bo mogłem sobie to faktycznie darować (niespodzianka - jestem człowiekiem i też popełniam błędy). Wy w tym czasue (obaj) obśmiewaliście AKO (nawet w tym samym wątku) dokładając ośmieszające go memy i grupowy lincz. Potem padł tekst o depresji i szakale zrobiły się wrażliwe i takie poszkodowane (chociaż jeden, bo Ty nie broniłeś wtedy Fiksa, chyba podobała Ci się tamta drama).
    No i ja nie stalkuję ludzi (jak np prywatne problemy Gancza z innego forum). Hipokryzja wręcz się wylewa od takich osób, jak Ty, czy Indian.
    Fakty lubicie podawać wyrywkowo, a pewne kiepskie zachowania zaczynają przeszkadzać, gdy wam dzieje się krzywda, co innego kiedy sami ją komuś robicie, co?
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Sierpnia 16, 2018, 16:58:02 »
    I jak tu was traktować poważnie... odpowiem w punktach.

1) Najpierw najgłupsze, czyli ocenianie po nickach. Jeśli ja mam wybujałe ego przez nick Dyktator (który powstał na długo przed rejestracją na Tawernie, gdy byłem młodszy, a został z przyzwyczajenia w M&B, nawet na Steam od dawna go nie używam, a jeśli już to modyfikacji „Dykcio”), to Ty pewnie masz niskie IQ, skoro ustawiasz głupie nicki, jak Jan Śnieg. Podpba się ten system oceny? ;)

2) No tak, jeszcze atakuj mnie za cudze komentarze. Pewnie to ja im jeszcze kazałem rzucać tekstami o samobójstwie? Pomijając fakt, że nawet nie wiem, o kim mówisz. Ale analogicznie jak z wyzywaniem na chacie - po co mi to zgłaszać na bieżąco. Jeszcze bym to wtedy ukrócił i nie moglibyście tego potem wyciągać po czasie, by mnie zaatakować, prawda?

3) To że Fiks się zrekompensował, nie znaczy, że nie był wcześniej winny. A odkupienie polegało na tym, że opowiedział, co robili Zahari i Stasiulek, nie ukrywając, że też w tym brał udział. A wydał ich, bo oni sprzedali jego. No istny bohater, kiedy stawiamy pomnik?
    I skoro ja mam go przeprosić, to kiedy on przeprosi mnie? On ma ku temu więcej powodów. Zdecydowaliśmy się jednak zostawić przeszłość za nami, no ale tacy, jak Ty muszą używać dalej części historii w celach propagandowych.

A może porównajmy trochę? Ja wyciągnąłem coś, co podał mi sam Fiks. Warto dodać, że raz, gdy byłem wkurzony po tym, co wtedy odwalił za plecami i więcej do tego nie piłem, bo mogłem sobie to faktycznie darować (niespodzianka - jestem człowiekiem i też popełniam błędy). Wy w tym czasue (obaj) obśmiewaliście AKO (nawet w tym samym wątku) dokładając ośmieszające go memy i grupowy lincz. Potem padł tekst o depresji i szakale zrobiły się wrażliwe i takie poszkodowane (chociaż jeden, bo Ty nie broniłeś wtedy Fiksa, chyba podobała Ci się tamta drama).
    No i ja nie stalkuję ludzi (jak np prywatne problemy Gancza z innego forum). Hipokryzja wręcz się wylewa od takich osób, jak Ty, czy Indian.
    Fakty lubicie podawać wyrywkowo, a pewne kiepskie zachowania zaczynają przeszkadzać, gdy wam dzieje się krzywda, co innego kiedy sami ją komuś robicie, co?

1. Porównanie nicku Dyktator z mówieniem o ogromnym ego jest po prostu jaskrawe. Nie wiem jakby to dobrze wyjaśnić po prostu dam przykład:
    "Szatanx666pl: Wy bezbożnicy z Tawerny." I nie nie uważam by nick Jon Snow, Jan Śnieg czy JerzyBurza były nickami inteligentnymi. Ale nie mam zamiaru zmieniać nicku na piąty z kolei  (bo na DP mam nick Abin).

2. Bardzo mnie korci by zrobić tak jak ty czy Indian, bo znam mały śmieszny fakt z życia AKO gdy między nami nie było żadnej zwady. Ale jakoś tego nie zrobiłem, i nie mam póki co zamiaru, bo to jego życie prywatne. I żeby była jasność bo teraz mi zarzucasz, że wyśmiewałem Gancza bądź jeszcze to ja znalazłem tą informację. Kiedy na SB poszła informacja o jego impotencji to miałem 40 minutową przerwę od kompa (nawet nei pamiętam co wtedy robiłem). A propos' wyzywania na chacie, to był sytuacja na meczu 7pp vs 13ph jeżeli mnie pamięć nie myli, gdzie 13ph ciągle nas wyzywało, nie było żadnego ucięcia, a Moontor który też wyzywał i był w składzie administracji nie beknął za to (a przynajmniej nie było o tym publicznej informacji). Sam się o tej sytuacji z komentatorami dowiedziałem od Fiksa podczas luźnego grania w merca jakiś miesiąc temu.

3. Siema jestem propagandowcem!

4. Korci bardzo, ale ty powiedziałeś, że Fiks ma depresję to spoko ale jak ja powiem, że AKO jest nie powiem to dostałbym instant bana.
    Natomiast to, że nie broniłem Fiksa jest głupie, i chciałbym przeprosić za to Fiksa (wysłałem mu już na Steam ale jest na wakacjach).
    Widzisz ja też nie szkalowałem Gancza, no Simskill jest wyjątkiem tak to nie wyciągam prywatnego życia innym ludziom(np. nie przerabiam cudzych zdjęć.), tak bo AKO nie studiuje archeologii, w tym wieku za zgodą uczelni można uczęszczać na wykłady(ale to nie studia z prawdziwego zdarzenia).
    "Fakty lubicie podawać wyrywkowo, a pewne kiepskie zachowania zaczynają przeszkadzać, gdy wam dzieje się krzywda, co innego kiedy sami ją komuś robicie, co?"
    5. Muszę na to odpowiedzieć, zapomniałem napisać tego kiedy wymieniliśmy kilka zdań na priv, więc napiszę tu. Dałeś bana na rozdawanie karm za "gnębienie AKO" tymi piwami. Czemu ty jak dajesz minusowe piwa to zdarza Ci się robić to po kilka razy, np. jak coś Ci się nie podoba to nie jak inni użytkownicy po jednym tylko dajesz dwa piwa minusowe. Cytując Ciebie "To wywieranie presji reputacją". Oczywiście nie zmienia to faktu, że wywieranie presji jakimiś piwami jest bzdurą, komu na tym zależy?
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Sierpnia 16, 2018, 17:16:37 »
    1. Porównanie nicku Dyktator z mówieniem o ogromnym ego jest po prostu jaskrawe. Nie wiem jakby to dobrze wyjaśnić po prostu dam przykład:
    "Szatanx666pl: Wy bezbożnicy z Tawerny." I nie nie uważam by nick Jon Snow, Jan Śnieg czy JerzyBurza były nickami inteligentnymi. Ale nie mam zamiaru zmieniać nicku na piąty z kolei  (bo na DP mam nick Abin).

Już w tym miejscu odechciewa się dyskusji i dalszego czytania. Do zaorania takich ludzi wystarczy podać fakty lub powołać się na zdrowy rozsądek. Ale co z tego, jak taki człowiek nawet nie widzi, że został zaorany. Albo brnie dalej w obalone mity czy głupoty (jak to wyżej) albo ignoruje to, co mu się udowodniło i wyszukuje kolejne metry mułu na swoim bagienku. Podobnie działają płaskoziemcy. Mógłbym dalej odpowiadać i odnosić się do Twoich zarzutów, ale po co? Można tak w nieskończoność, a do Ciebie i tak nic nie trafi i za miesiąc zaczniesz ponownie zarzucać te same, obalone teorie. Zwłaszcza, że odniosłeś się tylko do części mojej wiadomości, a resztę olałeś, udając, że tematu nie było.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Hawriił

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    « Odpowiedź #164 dnia: Sierpnia 17, 2018, 00:27:01 »
    Żadnego powtórzenia meczu nie chce - czekaliśmy, fakt i żadnych konsekwencji nie powinno się z tego wyciągać. Nie zebrał składu, zebrał go 20 minut po - zagraliśmy - dostaliśmy w dupę i koniec śpiewki. Jak Jarl powie byśmy powtarzali mecz to powtórzymy, jak nie to nie i wywalone. Miłego
    (click to show/hide)