To Ci powiem @adriankowaty, że pierwszy raz spotykam się jak to ludzie urodzeni na Górnym Śląsku są źle traktowani przez osoby z Zagłębia. Raczej spotykam się z tendencją odwrotną, gdzie Ślązacy traktują się za tych lepszych, przez pryzmat tego, że miastem wojewódzkim są Katowice, czyli miasto z GŚ i to oni są tutaj Panami, a reszta to zagranica. Stąd ciężko mi uwierzyć, że u Ciebie w grupie na studiach ludzie na studiach z Zagłębia gnoją tych ze Śląska, biorąc pod uwagę także sceny jakie odwalałeś już na SB na Tawernie panie Assassin`s Creed.
Możesz także sprecyzować co oznacza "elita w grupie na studiach" ? Czy to w ogólniaku, czy to na studiach (studiowałem we Wrocławiu, nie u siebie czy na Górnym Śląsku) nie spotkałem się z pojęciem elity - każdy przynależał do jakieś mniejszej bądź większej grupy i nie wytwarzały się elity jak Ty to określiłeś.
Swoją drogą, sam nie zachowujesz się lepiej, skoro ludzi z Zagłębia (i zapewne z Bielsko - Białej i tamtych rejonów, które są w wojewódźtwie, ale nie należą do Górnego Śląska) nazywasz kolonami jak określiłeś w tym zdaniu "[...]jak są traktowani Ślązacy przez tych, których ja nazywam kolonami[...]", tak więc panie Assassin`s Creed, masz pretensję do osób z Zagłębia Dąbrowskiego, ale sam ich nazywasz w dosyć obraźliwy i poniżający sposób.