Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Autyzm i lewica. Pytanie o sens użycia terminu "lewak" w kierunku centrolewicy  (Przeczytany 2255 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    Odp: Autyzm i lewica. Pytanie o sens użycia terminu "lewak" w kierunku centrolewicy
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 19, 2018, 14:37:44 »
    Pragnę Wam z dumą oznajmić, że Jerzy Burza i jego koledzy z grupy archiwalnej zostali zgłoszeni wraz z kopiami rozmowy i in. rozmowy na Facebooku z osobą, której też dokuczali do biura osób niepełnosprawnych z oskarżeniem o promocję ideologii neofaszystowskiej i za znęcanie się psychiczne, stalking i nękanie osoby niepełnosprawnej.
    Dziękuję za uwagę.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    Odp: Autyzm i lewica. Pytanie o sens użycia terminu "lewak" w kierunku centrolewicy
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 19, 2018, 16:44:59 »
    Co zaś do kolektywizmu, to zasadniczo jestem zdania że pomoc innym nie jest niczym złym, a ustawowa pomoc tym bardziej. Nie musi to oznaczać wydatkowania całej kasy na biurokratów (tak naprawdę Ameryka 70% swojego budżetu przeznacza nie na biurokratów, a na wojsko), tak samo jak nie musi to oznaczać zadłużenia publicznego (przy rozsądnej polityce budżetowej).
    Ja tez nie jestem przeciwny pomocy, ale jestem przeciwny ustawowej pomocy. Wiesz ile średnio % pieniędzy dociera do potrzebujących za pomocą Państwa? 40% Wiesz ile % średnio dociera do potrzebujących jak zajmie się tym przedsiębiorca? 70-80%. Większość kasy jest marnowana na bezsensownych urzędników i tyle.
    Budżet usa na armię to około 4% pkb a dług usa jest horendalnie wysoki i wynosi ponad 20 bilonów i stanowi ponad 100% PKB. Więc to też nie jest normalne. Co prawda trump obecnie zmniejsza dług w stosunku do PKB poprzez właśnie cięcia w medicare i innych socjalach. Dług, więc nie rośnie tak dynamicznie.

Popełniłeś tu kłamstwo "tak naprawdę Ameryka 70% swojego budżetu przeznacza nie na biurokratów, a na wojsko" - gratuluję.

Plus, przychód osiągany na terytorium państwa polskiego podlega opodatkowaniu, a ten podatek jest już własnością publiczną, a nie prywatną z punktu widzenia prawa (durny historyk-"komunista", tak wiem, znam to Bojar), więc argument o tym, że to są "nasze pieniądze" jest nieważny.

Potato potato - te pieniądze zabierane są podatnikom i jak widzisz potem, że 60% marnowane jest na urzędników to mnie szlag trafia. I jeśli myślisz, że dostaje od państwa choć promil tego co oddaję w podatku to się mylisz. A co do legalności to pełno rzeczy jest zgodnych z prawem o których byś powiedział, że są niewłaściwe. Zwłaszcza w kontekście instytucji pseudo-finansowych... I większość z tych działań jest legalna, choć niemoralna.

Socjal według mnie jest kradzieżą i marnotrawstwem. Zabierasz efektywnym i dajesz bezproduktywnym.

Jeśli zaś chodzi o podatki, to coraz bardziej się skłaniam do tego, żeby nauczyć korwinistów (zbiorczy termin, w moim żargonie oznaczających ogólnie anarchokapitalistów, niekoniecznie wyznawców JKM) że państwo to, cytując dobrego znajomego z uczelni o poglądach prawicowych, usługa i powinno się wystawiać tymże rachunki za wszystko, począwszy od służby zdrowia po armię i publikować to mu przy podstawie opodatkowania. To by nauczyło nieco tychże o ekonomii państwowej.

Znowu ignorancja... Nie każdy kapitalista to anarcho-kapitalista. Ja jestem zwolennikiem szkoły chicagowskiej czyli jestem zwolennikiem wolnego rynku i braku interwencji państwa w gospodarkę bez potrzeby. Konsekwentnie będę cię nazywał komuchem dopóki nie zrozumiesz tej subtelnej różnicy. Anarcho-kapitalistą jest ive i się z nim bardzo często nie zgadzam.
    Owszem korzystam z niektórych rzeczy, które oferuje mi Państwo, ale w końcu za to płacę. Jeśli by nie było publicznej służby zdrowia to bym się ucieszył, bo i tak płacę na prywatną, tak samo ubezpieczenia, tak samo program emerytalny. Innymi słowy i tak korzystam z komercyjnych zamienników i myślenie, że tylko Państwo może nam zagwarantować służbę zdrowia lub emerytury jest głupotą.

To by nauczyło nieco tychże o ekonomii państwowej.

Nie istnieje coś takiego jak ekonomia państwowa.

Plus, powrócę do mojego pytania - co jest złego w tym, że uznaję się za Ślązaka? Moja rodzina to szlachta górnośląska, mówię po pierwsze językiem śląskim (celowo językiem), po drugie jestem u siebie od 4 stuleci. Dość czasu, by uznać się za ludność natywną dla regionu.

Odpowiem pytaniem: co jest złego w nacjonalistach polskich? Skoro nie lubisz polskich nacjonalistów to czemu uważasz nacjonalizmy regionalne za coś lepszego. Jedno i drugie to to samo badziewie.

Podsumowując napisałeś trochę o finansach i popełniłeś albo głupoty, albo kłamstwa.
    Na historii się nie znam, więc to olałem.
    Utworzyłeś jakiś nowy odłam ekonomii.
    No i nadal wszystko na prawo od skrajnego komunizmu to "anarchokapitaliści".

Pragnę Wam z dumą oznajmić, że Jerzy Burza i jego koledzy z grupy archiwalnej zostali zgłoszeni wraz z kopiami rozmowy i in. rozmowy na Facebooku z osobą, której też dokuczali do biura osób niepełnosprawnych z oskarżeniem o promocję ideologii neofaszystowskiej i za znęcanie się psychiczne, stalking i nękanie osoby niepełnosprawnej.
    Dziękuję za uwagę.

Congratz dla cb. Prawo z tego co pamiętam określa, że znęcanie sticte musiałoby związane właśnie z niepełnosprawnością, bo inaczej to nie jest już znęcanie.
    Jeśli chodzi o stalking to warunki to "wzbudza u niej (osoby) uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność,"
    A nękanie to : nieustannym nękaniu, pomimo sprzeciwu pokrzywdzonego, a także dłuższy upływ czasu, przez który sprawca powtarza swoje zachowania skierowane przeciwko osobom nękanym.

Tak czy inaczej jest to zabawne.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2018, 16:46:05 wysłana przez Bojar »

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 19, 2018, 21:04:46 »
    Dziękuję za uwagę.

Ciekawi mnie kiedy na FB promowałem neofaszyzm oraz z kim ja na tym Facebooku pisałem. XD

E/ Jedyne osoby których imiona i nazwiska znam z tej gierki to Kefir Maz Artur KedAr Virex i Matijas
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2018, 21:09:31 wysłana przez JerzyBurza »
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 19, 2018, 22:28:33 »
    to pokaż swój profil i obczaimy czy taki kot z ciebie

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 19, 2018, 22:36:14 »
    Jedyne co powiem o sobie to to, że mam 2 nazwiska, więc Adriankowaty sprawdź czy to na pewno ja.
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 19, 2018, 23:14:24 »
    no to prawdziwy szlachcic

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 19, 2018, 23:26:35 »
    No nie zawsze, wystarczy w papierach wybrać by dziecko miało nazwisko ojca i matki, bądź by podczas małżeństwa np.; mężczyzna dobrał do swojego nazwisko żony i vice versa.
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 20, 2018, 11:44:45 »
    no to prawdziwy szlachcic
    Spokojnie, on się IDENTYCZNIE zachowuje jak osoba, która mnie męczyła w grupie. Nawet jeśli chodzi o formę wypowiedzi.
    I ja też szlachcic jestem, tylko że z jednym nazwiskiem.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 20, 2018, 11:59:00 »
    Czyli zakładasz że Jerzy i ta osoba którą znasz osobiście to ta sama osoba, bo zachowują się identycznie?

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 20, 2018, 12:00:58 »
    Czyli zakładasz że Jerzy i ta osoba którą znasz osobiście to ta sama osoba, bo zachowują się identycznie?
    Tak, a szpiegowali mnie od dawna, nawet wyłuskali numer IP. Jak ich zgłaszałem wykładowcom to też podsłuchiwali i reagowali za każdym razem gdy zabierałem głos. Zbyt podejrzany zbieg okoliczności żeby był tylko przypadkiem.
    EDIT:
    Poza tym ich ulubione powiedzonko "o, antysemityzm!" padło w wypowiedzi Jerzego Burzy, co jeszcze bardziej mnie upewniło w tym, że to jeden z nich. A po stylu wypowiedzi poznaję nawet który.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2018, 12:06:39 wysłana przez adriankowaty »

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 20, 2018, 12:10:42 »
    Adrian i ty chcesz w przyszlosci zarządzać ludźmi? Za miękki na to jesteś i za bardzo się przejmujesz. A znajac ciebie to wszystko bierzesz personalnie.

Tak jak wtedy jak skrytykowalem archiwistyke, że jest to pierdoła a nie nauka. Oczywiście ty to potraktowales personalnie.

Jesteś sztywny, masz problemy z poczuciem własnej wartości, bo potwierdzenia tej wartości szukasz w w opinii swoich wykładowcow a nie w samym sobie. Po za tym jesteś niepoprawnym, wybuchowym cholerykiem.

Współczuję problemów, ale nie możesz sie wszedzie zasłaniać swoim zdrowiem. Ten świat tak nie działa.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 20, 2018, 12:22:16 »
    Adrian i ty chcesz w przyszlosci zarządzać ludźmi? Za miękki na to jesteś i za bardzo się przejmujesz. A znajac ciebie to wszystko bierzesz personalnie.

Tak jak wtedy jak skrytykowalem archiwistyke, że jest to pierdoła a nie nauka. Oczywiście ty to potraktowales personalnie.

Jesteś sztywny, masz problemy z poczuciem własnej wartości, bo potwierdzenia tej wartości szukasz w w opinii swoich wykładowcow a nie w samym sobie. Po za tym jesteś niepoprawnym, wybuchowym cholerykiem.

Współczuję problemów, ale nie możesz sie wszedzie zasłaniać swoim zdrowiem. Ten świat tak nie działa.
    Mam mentalność szpiega. Niekoniecznie lidera, bo jestem zbyt autorytarny, ale szpiega z pewnością.
    Poza tym ja się lepiej czuję przy papierach niż z ludźmi, więc przewodzić im nie mam zamiaru.

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 20, 2018, 12:33:30 »
    ... Szpieg musi byc kreatywny... Ty jestes najbardziej liniowym i odtwórczym czlowiekiem z jakim mialem okazje rozmawiac/pisac. Autorytarny tez nie jestes bo nie umiesz nikomu narzucic swojej woli, chyba ze papierom. Nie zaklinaj i nie czaruj rzeczywistosci. To nic nie da.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 20, 2018, 12:35:42 »
    ... Szpieg musi byc kreatywny... Ty jestes najbardziej liniowym i odtwórczym czlowiekiem z jakim mialem okazje rozmawiac/pisac. Autorytarny tez nie jestes bo nie umiesz nikomu narzucic swojej woli, chyba ze papierom. Nie zaklinaj i nie czaruj rzeczywistosci. To nic nie da.
    Zobaczymy :) .

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 20, 2018, 12:44:57 »
    Bez obrazy, ale zgłaszenie ludzi co się z ciebie śmiali na tawernie jest trochę małostkowe, i kapusiowate. Troche luzu.

I 2 rzeczy- nie lubisz polskich nacjonalistów i nękania mniejszości, w tym niepełnosprawnych, a potem chwalisz się że jesteś śląskim nacjonalistą. No nie wiem. Trochę tu hipokryzji. Oprócz tego, można być "dumnym" z bycia ślązakiem, ale to nie jest narodowość, i nie mówię tego jako zgrzytliwy "stolyczanin", bo pochodzę z Katowic.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"