Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasza muzyka  (Przeczytany 1665 razy)

Opis tematu: Wasze preferencje

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pustelnik.

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    • "You can't wake up, this is not a dream"
    Nasza muzyka
    « dnia: Maja 30, 2018, 12:02:33 »
    Hej, co wam gra w duszy ? Podobno muzyka wiele mówi o człowieku.

Jeśli o mnie chodzi w każdej muzyce odnajduje coś dla siebie, choć na tą chwile najwięcej słucham kawałków rockowych, electro i popu ale za chwile słucham czegoś zupełnie innego np. musicalów albo pirackiego folku czy nawet rapu :D

Trudno jest mi się utożsamiać z muzyką. Najbardziej mnie boli określanie gatunku czy jest to może bardziej kawałek rockowy czy folk itd.
    Puki co wiem ze preferuje bardziej rytmiczne, ostrzejsze brzmienia niż te spokojne. Potem mnie energia roznosi ale to już inna kwestia :D

Nie przepadam za technem i disco.
    A jak jest z wami? :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2018, 12:29:30 wysłana przez Druidus »
    "Drzewa i kamienie nauczą Cię rzeczy, których nie usłyszysz z ust żadnego nauczyciela" - Bernard z Clairvaux

Offline Bazi

• Użytkownik
    • Piwa: 69
    • Bazi tańczy !!! Tańczy Tańczy Tańczy!! Na lodzieee
    Odp: Nasza muzyka
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 30, 2018, 19:13:39 »
    Ja na przykład słucham muzyki, żeby mieć jak najwięcej odtworzeń na last.fmie i móc oceniać płyty na rateyourmusic.

Offline Pustelnik.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 30, 2018, 22:04:14 »
    Takiej odpowiedzi to Ja się nie spodziewałem :)
    "Drzewa i kamienie nauczą Cię rzeczy, których nie usłyszysz z ust żadnego nauczyciela" - Bernard z Clairvaux

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 01, 2018, 12:57:20 »
    Mam tak samo, słucham praktycznie każdej muzyki nie zastanawiając się generalnie jaki to jest gatunek.
    Ale na czuja powiem, że najczęściej słucham funku, vaporwave'u i rapu. Pewien nie jestem, ale tak mi się wydaje.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 09, 2018, 23:29:28 »
    jp 100%

Offline Pustelnik.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 12, 2018, 19:45:53 »
    A tak z ciekawości Bruce co powiesz na mocniejsze brzmienia z elementami rapu jak np w rapcore, numetal. Takich zespołów jak Hollywood Undead, Twenty One Pilots itd.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2018, 19:47:24 wysłana przez Druidus »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 20, 2018, 23:28:48 »
    Zdarza mi się posłuchać, natomiast nie przepadam tak bardzo. W samym rapie wolę często od takich szybkich, surowych kawałków wolniejsze kompozycje, jak np. to: https://www.youtube.com/watch?v=rzRqEWJYwX4.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 28, 2018, 11:36:01 »
    Pewne wydarzenie dzisiejsze zasługuje na odkop tematu.

Dzisiaj w godzinach porannych odeszła Kora. Drugi (a przez niektórych pierwszy) kobiecy głos rockowy w Polsce. Kora walczyła z genetycznym rakiem jajnika, była po dwóch chemiach, lecz nie pomogło...
    Niestety nie miałam przyjemności poznać jej osobiście, zostały mi po niej tylko płyty... Najgorsza świadomość to ta, że w ciągu najbliższych 10-15 lat umrze większość legend polskiego i światowego rocka oraz metalu... No właśnie. A co ze spadkobiercami? Polska scena rockowa aktualnie zamyka się w alternatywie, nie ma zespołu który tak mocno by jednoczył ludzi jak Maanam, Perfect (za czasów Hołdysa), Lady Pank czy inne... Punk nie istnieje, poza dinozaurami które grały w latach 80-90tych... Metal? Aktualnie poza Vaderem i Behemothem oraz Decapitated ciężko nam o światowej klasie na scenie. Taki miał być Hunter, taki miał być Frontside... Nocny Kochanek ma potencjał, ale póki to dalej będzie w stylu metalpolo to nie przebiją się dalej na świat... Szkoda. Mieć taki potencjał i nie wykorzystać go. Nie chcę wspominać o Percivalu i Percival Schuttenbachu, bo folk i folk metalowy obroni się sam...

Zapraszam do ponownej dyskusji.

Offline Pustelnik.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 26, 2018, 16:56:23 »
    Ostatnio mnie nie było na forum a szkoda ominęło mnie trochę.

Też nie miałem przyjemności poznać twórczości Kory i muszę to nadrobić.
    W ogóle coś dużo ludzi ostatnimi czasy walczy z rakiem, ciekawe skąd to diabelstwo się pojawiło czyżby chemiczny syf w jedzeniu a może coś innego.
    Faktycznie jeśli patrzeć na legendy Rocka, Metalu to słabo z spadkobiercami, chyba ze jakiś mniej znany zespół się wybije a jak nie... pozostaje rockpolo - Sławomir :D

A co powiesz Claudie na zespoły takie jak
     Five Finger Death Punch - https://www.youtube.com/watch?v=OzvasAJIHb4
     POWERWOLF - https://www.youtube.com/watch?v=NwSU9uvl7Mc
     ALESTORM - https://www.youtube.com/watch?v=ta-Z_psXODw

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 26, 2018, 19:44:40 »
    W ogóle coś dużo ludzi ostatnimi czasy walczy z rakiem, ciekawe skąd to diabelstwo się pojawiło czyżby chemiczny syf w jedzeniu a może coś innego.

Na fakt.pl wyczytałem coś takiego:

Kora, która obecnie toczy walkę z groźnym nowotworem,  zawsze starała się żyć zdrowo. Była aktywna i zdrowo się odżywiała. Uprawiała jogę, medytowała, a jej dieta składała się z samych zdrowych produktów: chudego mięsa, warzyw i owoców, które najchętniej kupowała u ekologicznych hodowców. Miała tylko jedną słabość. Przez lata była uzależniona od palenia papierosów.

Artykuł z 2014 roku.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 26, 2018, 19:47:50 »
    Podsyłam wam kawałek moich kumpli https://www.youtube.com/watch?v=HW3PmQd-dso

możecie ocenić i napisać jakieś komentarze. ;)

Offline Pustelnik.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 26, 2018, 22:27:00 »
    @Jarll
    Szkoda ze u mnie gitara tylko leży w kącie, może taki barb jak ja powinien zacząć od bębnów eh... :D
    Szacun dla ekipy Jarll, oby tak dalej.

@vtz
    A to ciekawe, więc dym tytoniowy i pewnie spaliny.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 26, 2018, 23:42:03 »
    Bo kiedyś ludzie po prostu umierali i nikt nie dociekał na co. Dziś mogą z rakiem walczyć a często nawet wygrywać.

Offline Pustelnik.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 28, 2018, 18:35:38 »
    Bo kiedyś ludzie po prostu umierali i nikt nie dociekał na co. Dziś mogą z rakiem walczyć a często nawet wygrywać.

To prawda, selekcja naturalna jak nie jedna zaraza to potem pojawia się inna.

Dobra, wróćmy już do tematu muzyki.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2018, 18:40:31 wysłana przez Pustelnik. »

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 02, 2018, 00:36:33 »
    Ja tak tylko na marginesie dodam jeszcze, że nowotwory to choroby wymagające czasu na rozwój. Kora akurat była jeszcze dość młoda, ale nie brakuje dzisiaj osób które dożywają do 80-90 czy nawet więcej lat. Możesz żyć tak zdrowo jak tylko się da ale i tak z czasem ryzyko wystąpienia nowotworu znacznie wzrasta. Na to póki co rady nie ma.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"