Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [MP NW18] Turniej Kawalerii  (Przeczytany 5702 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    [MP NW18] Turniej Kawalerii
    « dnia: Maja 14, 2018, 11:12:15 »
    Mistrzostwa Polski
    Napoleonic Wars
    2018

Turniej Kawalerii

TERMINY ROZEGRANIA MECZÓW
    14 - 20 maja 2018 - ćwierćfinały
    21 - 27 maja 2018 - półfinały
    28 maja - 3 czerwca 2018 - baraż
    4 - 10 czerwca 2018 - finały

Ćwierćfinał A    [19.05 19:00] Trojan [3pp_serwer]

IIIe
    0
    -
    8
    14pk

Półfinał A    [31 05  20:00] Scorpiion [[PL]3pp_serwer]

14pk
    8
    -
    0
    13ph

Finał    [DD MM  HH:MM] Sędzia [serwer]

14pk
    0
    -
    0
    IIIe

Baraż    [10 06 19:00] bez sędziego[[PL]3pp_serwer]

13ph
    1
    -
    8
    IIIe

Ćwierćfnał B    [20.05  19:00] Zahari [7ph_serwer]

13ph
    8
    -
    6
    7ph

Półfinał B    [26 05 20:00] Sędzia [serwer]

IIIe
    8
    -
    7
    7ph

Mecz o brąz    [14.06 19.00] Sędzia [[PL]3pp_serwer]

13ph
    7
    -
    8
    7ph

« Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2018, 19:43:50 wysłana przez Stasiulek »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Rybon

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Generał III Brygady - Stanisław Szeptycki
    Odp: [MP NW18] Turniej Kawalerii
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 14, 2018, 17:58:06 »
    Zapowiedzi ćwierćfinałów
    7 Pułk Huzarów vs 13 Pułk Huzarów
    Mecz między pułkami Xięstwa Warszawskiego to jedno z najciekawszych starć tego turnieju. Ostatni mecz o stawkę (podczas ligi organizowanej przez Moontoora) zakończył się nieoczekiwanym wynikiem 8-2 dla "Trzynastki". Od tego czasu skład 7ph wzmocnił się o m. in. Gryffica i Graczola, nie można też zapomnieć o starej gwardii - Scorpiionie, Ungusie i Giovannim. Ich rywale, po przejściu pewnych przemian, wystartowali w 2. lidze CNWL. Obecnie zajmują 4. miejsce z dwoma wygranymi (14th i 10th) i jedną porażką (2. Leib-Regiment).

III Korpus vs 14 Pułk Kirasjerów
    Połączone siły 8pu i 1PS-L jako III korpus Królestwa Kongresowego podejmą faworytów mistrzostw - 14 pułk kirasjerów. 14pk uczestniczy w 1. lidze CNWL - zajmują tam szczyt tabeli z kompletem punktów. Warto zaznaczyć, że skład 8pu mocno różni się od tego, sprzed kilku miesięcy - Husarion i Michnicki będą jeździć pod komendą Zahariego i Rastignaca, skład opuścił również Gryffice. Braki w pewnym stopniu zostału uzupełnione przez 1PS-L. W starciu między Dawidem a Goliatem, raczej cudu nie będzie, ale spróbować warto. Będzie to pierwszy mecz między tymi drużynami.

Zapowiedzi półfinałów
    14 Pułk Kirasjerów vs 13 Pułk Huzarów
    Mecz między wygranymi ćwierćfinałów. Obie drużyny grają w ligach CNWL,w poprzednim tygodniu 14pk po minimalnej porażce z 1erRC straciło pozycję lidera, 13ph natomiast pokonało sekcję kawalerii 33rd. Mecz najprawdopodobniej pokaże, kto ma największe szanse na zwycięstwo w turnieju. Faworytem są oczywiście kirasjerzy, aczkolwiek pułk Alpaki lubi zaskakiwać

7 Pułk Huzarów vs III Korpus
    Mecz przegranych, zaciętych rywali jakimi są 7ph i III. Poprzedni mecz towarzyski zakończył wynikiem 6-4 dla 8pu (w meczu uczesniczyli Husarion, Matijas i Chada, którzy nie są w obecnym składzie drużyny Filsona), ostatni mecz o stawkę (podczas tzw. Ligii Moontoora) zakończył się wynikiem 9-1 również dla 8pu. (składy z tego okresu różnią się jeszcze bardziej). Mecz między drużyną Scorpiiona a Filsona, będzie zapewne wyrównany, w mej opinii faworytem jest "Siódemka".

Zapowiedź barażu
    Mecz o wejście do finału między 13ph, a IIIe. Porównując poprzednie wyniki - IIIe przegrało 8-0 z 14pk i wygrało z 7ph 8-7, "Trzynastka" również uległa kirasjerom 8-0, ale z drużyną Scorpiiona wygrała do 6. Jak można wywnioskować faworytami jest 13ph, ale mecz powinien być wyrównany. Porażka skutkuje meczem o 3. miejsce z "Kawalerami Miecza".
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2018, 18:00:03 wysłana przez Rybon »

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 14, 2018, 23:46:22 »
    W sumie to 1psl jest trochę dzieckiem marnotrawnym 14pk/10ph, co dodaje pikanterii w tym meczu. Tym razem to 2 kompeania 10ph musi sie postawic, licze na solidny fajt
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2018, 11:43:05 wysłana przez Ganczo »

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 15, 2018, 07:48:03 »
    W sumie to 1psl jest trochę dzieckiem marnotrawnym 14pk/20ph, co dodaje pikanterii w tym meczu. Tym razem to 2 kompania 10ph musi sie postawic, licze na solidny fajt
    Może opowiesz coś więcej o tym 20ph?
    (click to show/hide)

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 15, 2018, 08:52:40 »
    Zapowiedzi ćwierćfinałów
    7 Pułk Huzarów vs 13 Pułk Huzarów
    Ostatni mecz o stawkę (podczas ligi organizowanej przez Moontoora) zakończył się nieoczekiwanym wynikiem 8-2 dla "Trzynastki".
    Ja nie wiem co tam było nieoczekiwanego :P. Ostatnio skład Trzynastki też się bardzo wzmocnił o kilku dobrych graczy z klanu akritai.

Offline Alexander de la Valette

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 15, 2018, 09:15:39 »
    Ja nie wiem co tam było nieoczekiwanego :P. Ostatnio skład Trzynastki też się bardzo wzmocnił o kilku dobrych graczy z klanu akritai.
    Może to, że przez większość czasu to właśnie 13-tka była chłopcem do bicia, dopiero w ostatnim czasie kiedy doszli tam gracze z Merca nastąpił jakiś progres względem skilla
    (click to show/hide)

Offline Moontoor

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 118
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 15, 2018, 11:15:52 »
    Mowisz tak jakbys w trzynastce był oraz tak jakby merc nam ugrał mecz z 7ph.  Tymczasem nigdy w trzynastce nie byłeś i nie wiesz jak się u nas gra.
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 15, 2018, 11:44:02 »
    Spokojnie, spokojnie, tym razem już nas dopuszczono do gry więc się przekonamy c;

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

• Użytkownik
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 15, 2018, 11:49:22 »
    Mowisz tak jakbys w trzynastce był oraz tak jakby merc nam ugrał mecz z 7ph.  Tymczasem nigdy w trzynastce nie byłeś i nie wiesz jak się u nas gra.
    Nie mówię tego żeby wam dopiec, tylko stwiedzam fakty, 13-tka nigdy skillem nie grzeszyła (Np 10:0 przegrana z Nr4 które jest zupełnie przeciętne), jednak jak można zauważyć w ostatnim czasie dostaliście paru całkiem niezłych graczy, dzięki czemu Wasz poziom wzrósł po stosunkowo dość długim czasie ale jak to się mówi "Lepiej późno niż wcale" ^,^
    (click to show/hide)

Offline Cygan.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 15, 2018, 12:23:29 »
    Na lidze akritai nie grali razem z nami ale jako osobna drużyna. Na samym meczu akritai vs 13ph był remis więc to nie jest do końca tak, że wszystko nam ugrywa klan z merca.

Nie mówię tego żeby wam dopiec, tylko stwiedzam fakty, 13-tka nigdy skillem nie grzeszyła (Np 10:0 przegrana z Nr4 które jest zupełnie przeciętne), jednak jak można zauważyć w ostatnim czasie dostaliście paru całkiem niezłych graczy, dzięki czemu Wasz poziom wzrósł po stosunkowo dość długim czasie ale jak to się mówi "Lepiej późno niż wcale" ^,^

W tej sprawie nie będę się kłócił ale nie można powiedzieć, że nie ma postępów, kiedy dołączyłem do czynastki byłem jednym z lepszych graczy na melee mając za sobą 2k godzin w singlu (jako łucznik konny to na melee dużo się tam nje biłem :D). Kiedy grałem swój pierwszy trening każdy się składał na feinta. Aktualnie wygląda to dużo lepiej ale nadal nie jest to górna półka.

Dobra koniec bo robi się z tego wątek 13ph a nie turniej kawalerii. Apropo meczu 7ph-13ph wydaje mi się, że jesli przyjdzie naszych paru starszych huzarów to zwycięstwo mamy w kieszeni. Nie wiem jak grają gryffic i graczol ale nie wiem czy to dużo zmieni. Przekonamy się na meczu ;).
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2018, 12:36:17 wysłana przez NATjonal »

Offline Moontoor

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 118
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 15, 2018, 19:11:20 »
    o wszechwiedzący Husarionie powiedz kiedy to my graliśmy mecz z NR 4? Z tego co wiem (a wydaje mi sie ze wiem troche więcej na ten temat od ciebie) nasz pierwszy oficjalny mecz z NR 4 dopiero się odbędzie na tegorocznym cnwl
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

• Użytkownik
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 15, 2018, 19:31:03 »
    o wszechwiedzący Husarionie powiedz kiedy to my graliśmy mecz z NR 4? Z tego co wiem (a wydaje mi sie ze wiem troche więcej na ten temat od ciebie) nasz pierwszy oficjalny mecz z NR 4 dopiero się odbędzie na tegorocznym cnwl
    Chyba to jednak ja wiem więcej x) https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1237603539 dodam tylko że mam ciekawsze rzeczy do roboty niż przegadywanie się z tobą, a jeżeli tak bardzo potrzebujesz kogoś do rozmowy, to myślę że ganczo zawsze chętny będzie aby co nieco pokonwersować o tym Twoim pułku. Cieplutko pozdrawiam i życzę miłego dnia.
    (click to show/hide)

Offline Cygan.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 15, 2018, 19:35:21 »
    Chyba to jednak ja wiem więcej x) https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1237603539 dodam tylko że mam ciekawsze rzeczy do roboty niż przegadywanie się z tobą, a jeżeli tak bardzo potrzebujesz kogoś do rozmowy, to myślę że ganczo zawsze chętny będzie aby co nieco pokonwersować o tym Twoim pułku. Cieplutko pozdrawiam i życzę miłego dnia.
    Z tego co wiem to była treningówka umówiona chwilę przed rozpoczęciem a skład na screenie widać dwóch rekrutów jakieś dwie osoby i moontoor oczywiście, ten skład z nikim by nie wygrał.

• Użytkownik
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 15, 2018, 19:39:24 »
    Z tego co wiem to była treningówka umówiona chwilę przed rozpoczęciem a skład na screenie widać dwóch rekrutów jakieś dwie osoby i moontoor oczywiście, ten skład z nikim by nie wygrał.
    No nwm kiedy graliście xD
    o wszechwiedzący Husarionie powiedz kiedy to my graliśmy mecz z NR 4? Z tego co wiem (a wydaje mi sie ze wiem troche więcej na ten temat od ciebie)
    (click to show/hide)

Offline Cygan.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 15, 2018, 19:58:32 »
    No nwm kiedy graliście xD
    Mi moontoor powiedział, że to był treningowy umówiony 10 minut przed rozegraniem
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2018, 20:18:16 wysłana przez NATjonal »