Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: numer seryjny.  (Przeczytany 912 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mazuello

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    numer seryjny.
    « dnia: Lutego 17, 2018, 18:34:30 »
    Witajcie. Z góry przyznaje się, że kiedyś grałem na zcrackowanej wersji MiB Warband i Napoleonic Wars..
    Gra mi się spodobała i po prostu ją zakupiłem przez steam. (Nie chce tutaj propagować piractwa itd., ale to, że grałem na piracie spowodowało mój problem :x)
    Problem w tym, że używałem wcześniej klucza z netu. Teraz (odinstalowałem wersje z netu) po zainstalowaniu ze steam'a (Warbanda i NW) nie wyskakuje mi informacja o podaniu klucza przez co dalej wywala mnie z serwerów itd..

Wie ktoś może jak to naprawić? Z góry dzięki za pomoc.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: numer seryjny.
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 17, 2018, 19:08:48 »
    Shift+Tab gdy jesteś w grze, klikasz prawym na grę w swojej bibliotece i pokaż kod produktu, jeżeli rzeczywiście masz oryginalną wersje gry to przepisujesz klucz i nie będziesz miał więcej problemów.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Mazuello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 17, 2018, 19:30:17 »
    Okej, mam, nawet mogę wysłać ss jak nie wierzysz. (z 2 linijki klucza zamażę). Ale gdzie ja mam to wpisać? Wyskakuje mi tylko okienko z kluczami, ale kiedy odpalam gre nie pyta sie mnie o klucz..... Nawet podczas łączenia z serwerami nie pyta o klucz. W każdym razie nie w Mount And Blade: Warband - Napoleonic Wars, a w zwykły WB zaraz sprawdzę.

@Edit w Warbandzie to samo. Niby mogę wejść, ale wywala po chwili itd. W rogu mam ciągle napis, że ta gra wymaga aktywacji kluczem.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2018, 19:48:49 wysłana przez Mazuello »

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 17, 2018, 21:18:28 »
    Zakładam w ciemno, że korzystasz z Windowsa. Problem polega tu na tym, że w rejestrze systemu masz wciąż klucze z cracka i musisz je zamienić na nowe, oryginalne. Grzebanie przy rejestrze jest zawsze ryzykowne, ale jeśli będziesz dokładnie podążał tymi krokami, nic złego nie powinno się stać:

1. Wyłącz Steama
    2. Kliknij Start -> Uruchom lub wciśnij kombinację klawiszową windows+r
    3. W okienku, które magicznie pojawiło się na ekranie wpisz regedit
    4. Otwórz gałąź (gałąź=folder w rejestrze) HKEY_CURRENT_USER
    5. Otwórz gałąź Software
    6. Otwórz gałąź MountAndBladeWarbandKeys. Na tym etapie powinieneś znajdować się w katalogu HKEY_CURRENT_USER\Software\MountAndBladeWarbandKeys
    7. Usuń stąd (prawy przycisk myszy -> usuń) klucze rejestru serial_key_nw i serial_key, jeśli chcesz wprowadzić oryginalne później, w grze, przez przyjazne okienko o którym wspominałeś
    8. (Alternatywa dla 7) Po kolei ręcznie wprowadź klucze do rejestru w wymienionych w pkt 7 kluczach (ppm -> modyfikuj)
    9. Zamknij rejestr
    10. Jeśli jesteś paranoikiem, zrestartuj komputer
    11. Odpal Steama i zobacz czy przyniesie to efekt
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Mazuello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 17, 2018, 21:37:59 »
    Dobra, znalazłem jest git, dzięki.

@edit. W Rejestrze mam te klucze wpisane, które dostałem ze steam podczas zakupu, ale dalej się mnie gra o to nie pyta i okienko w rogu wyskakuje. Tak ma być, czy jednak coś jest zle?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2018, 03:15:05 wysłana przez Mazuello »