Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z przyznaniem ziemi / posiadaniem wasali  (Przeczytany 798 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kosin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z przyznaniem ziemi / posiadaniem wasali
    « dnia: Stycznia 30, 2018, 00:58:56 »
    Witam, na sam początek chciałem napisać, że szukałem w necie/na forum podobnego problemu i go nie znalazłem / nie pomógł.
    Generalnie chodzi o to, że chciałbym w tej grze mieć własnych lordów którym mógłbym oddać jakiś zamek (by mogli samodzielnie o niego dbać). Nie mam niestety żadnej opcji która by mi w tym pomogła. Posiadam paru ludzi z tawern, którym również nie mogę oddać zamku ( nie mam takiej opcji). Przejąłem wszystko to co należało do królestwa Swadii, lecz i to nie pomogło. Przetrzymywałem nawet ich króla w niewoli (bezskutecznie). Nie mam żadnej opcji w dialogu, która pomogła by im nadać ziemie. Rozmawiałem z różnymi lordami z królestwa Swadii, oraz z innych królestw jednak i oni nie posiadają opcji ,,przejścia na moją stronę, czy coś w tym stylu" Próbowałem polepszyć stosunki jednak i to nic nie dało.
    Nigdy nie dołączałem do żadnego królestwa i nie ślubowałem wierności. Po prostu przejmowałem zamek po zamku. Nie pokazała się również informacja o upadku królestwa Swadii mimo iż (tak jak napisałem wyżej) przejąłem zamki (wszystkie) i trzymałem ich króla.
    Posiadam wersję gry: Mount and Blade 1.011 (Native). Może po prostu nie ma takiej opcji w tej grze? Jeżeli zna ktoś przyczynę, prosiłbym o udzielenie mi informacji, bo niestety jestem zielony w tej grze ;)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Problem z przyznaniem ziemi / posiadaniem wasali
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 30, 2018, 08:58:51 »
    W zwykłym M&B nie można mieć własnej frakcji ani lordów. Kup Warbanda albo pobierz jakiś mod do M&B pozwalający na zakładanie własnej frakcji. Np. Custom Settlements, Lords & Realms lub (szczególnie polecam) Sword of Damocles.

Offline Kosin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problem z przyznaniem ziemi / posiadaniem wasali
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 30, 2018, 12:00:31 »
    Tak myślałem, dzięki wielkie za odpowiedź :)