Witam, na sam początek chciałem napisać, że szukałem w necie/na forum podobnego problemu i go nie znalazłem / nie pomógł.
Generalnie chodzi o to, że chciałbym w tej grze mieć własnych lordów którym mógłbym oddać jakiś zamek (by mogli samodzielnie o niego dbać). Nie mam niestety żadnej opcji która by mi w tym pomogła. Posiadam paru ludzi z tawern, którym również nie mogę oddać zamku ( nie mam takiej opcji). Przejąłem wszystko to co należało do królestwa Swadii, lecz i to nie pomogło. Przetrzymywałem nawet ich króla w niewoli (bezskutecznie). Nie mam żadnej opcji w dialogu, która pomogła by im nadać ziemie. Rozmawiałem z różnymi lordami z królestwa Swadii, oraz z innych królestw jednak i oni nie posiadają opcji ,,przejścia na moją stronę, czy coś w tym stylu" Próbowałem polepszyć stosunki jednak i to nic nie dało.
Nigdy nie dołączałem do żadnego królestwa i nie ślubowałem wierności. Po prostu przejmowałem zamek po zamku. Nie pokazała się również informacja o upadku królestwa Swadii mimo iż (tak jak napisałem wyżej) przejąłem zamki (wszystkie) i trzymałem ich króla.
Posiadam wersję gry: Mount and Blade 1.011 (Native). Może po prostu nie ma takiej opcji w tej grze? Jeżeli zna ktoś przyczynę, prosiłbym o udzielenie mi informacji, bo niestety jestem zielony w tej grze ;)