Czyli, de facto, "pewne osoby" są zbanowane z udziału w waszej śmiesznej lidze, trzeba było napisać tak od razu. Np. "musimy dostosować poziom eventu do niskiego poziomu takich pułków jak 13ph, dlatego osoby z drużyny CNC nie zostaną przyjęte ani jako osobny pułk, ani też nie zasilą składu innego pułku".
Nie osoby a tendencję do tworzenia teamów są zbanowane. Tak jak w mistrzostwach Fiksa, chcemy aby brały udział faktyczne klany i nie ma co się dziwić, że rada odrzuciła podanie w którym tylko jedna z zapisanych osób ma staż dłuższy niż kilkanaście godzin. Gdybyśmy chcieli zrobilibyśmy tę ligę jako zamknięty turniej dla 5 pułków, ale postanowiliśmy dać możliwość wystartowania pułkom piechoty i klanom z innych modułów aby dopuścić jak największą liczbę chętnych do gry graczy. Z całym szacunkiem ale gdy myślę 12. pułk piechoty to nie mam namyśli ciebie a raczej osoby które właśnie grają na NWL'u. W podaniu były wypisane osoby z innych klanów, które jeszcze dzień wcześniej nie miały nic z 12. Pułkiem Piechoty nic wspólnego. Mało tego: były tam wypisane osoby z 8. Pułku Ułanów który również ma zamiar wziąść udział w lidze. Gdy zapytałem się jedną z tych osób co robi w skłądzie 12pp odpowiedział mi on, że nie miał pojęcia, że został on wpisany na liście graczy 12pp i zapewnił mnie, że w lidze ma zamiar grać dla 8pu. Przypominam, że nie ja wybieram który klan może grać w lidze tylko rada, która powołując się na punkty 1. i 3. regulaminu turnieju odrzuciła podanie.
Ale banowanie polskich graczy tylko dlatego, że nie są stałymi członkami jakiegoś tam klaniku to jakaś padaka. Jak oceniacie czy ktoś jest stałym graczem? Po godzinach tygodniowo dla pułku? A jak ktoś zagrał gf z innym pułkiem to co z nim? A jak ktoś gra z pułkiem od dawna tylko np. nigdy nie miał ochoty na turnieje, a tylko siedział na tsie to co wtedy?
A co rozumiecie przez stałych? Ile to stały członek? Tydzień, Pół roku, rok?
Aktywny? Jak ktoś nie grał przez tydzień to wylatuje?
Jednocześnie twierdzisz, że nieaktywni gracze powinni móc grać jak i dajesz piwo azorkowi który stwierdza, że w 13ph nie gra zbyt aktywnie i nie musi grać w lidze... To w końcu grać powinni czy nie powinni? Nie da się określić co oznacza stały gracz, jednak nikt nie nazwie stałym graczem kogoś kto dołączył w ten sam dzień. Nikt nie robiłby problemów gdyby tam dali nowego rekruta, jednak gdy w podaniu cały team oprócz 1 osoby dopiero dołączył to jednak coś jest nie tak prawda? Jak osoby które nie grają normalnie dla 12pp mają walczyć pod tagami 12pp. Dla mnie przyjęcie tego pułku byłoby jawnym naruszeniem zasad.
Kolejny garniec dla tego kto mi udowodni że m.in. VIzimir, vtz czy Azorek to stali klanowicze 13ph.
Vtz gra regularnie od początku Pucharu Polski na native, Azorek jest od końca października, lecz wbija bardzo rzadko (jego priorytetem są Dzikie Pola i Native), Vizimir jest w pułku od niedawna, ale stara się grać z nami dosyć aktywnie, i raczej rada nie będzie mi robić o niego problemów.
Nikt by nie robił problemów o nowego gracza, jeżeli 90% składu gra już długo w danym pułku. Co innego jeżeli sytuacja jest odwrotna.
Proszę o to aby kontynuować tę rozmowę w temacie do tego przeznaczonym.