Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PLK I]Zapisy  (Przeczytany 5377 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    Odp: Zapisy
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 15, 2018, 13:48:49 »
    Jeśli chodzi o mnie to z tego miejsca mogę się przyznać, że nie jestem stałym graczem 13ph. W pułku jestem od kilku miesięcy, ale nie gram wcale w NW. Nie wiem jak wygląda aktywność u Vizimira i vtz'a wiec się nie wypowiem. Jeśli turniej ma być fair play to proszę o usuniecie mnie z rostera.

(click to show/hide)

Offline Vizioner

• Użytkownik
    • Piwa: 103
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 15, 2018, 16:32:03 »
    Dla mnie każdy powinien mieć możliwość zagrania w turnieju. Jednie można byłoby wprowadzić taką zmianę, że jeśli dla danego zespołu będzie grało powyżej 3-4 najemników to dany klan nie będzie mógł wystąpić pod używaną dotychczas nazwą. Sądzę, że mogłoby to zmniejszyć skalę gówno burzy, jaka miała miejsce na wcześniejszym turnieju na NW. Natomiast do 13ph dołączyłem bodajże z 2 tyg temu, coś tam pograłem już z chłopakami, więc chyba oficjalnie jestem już stałym klanowicze, czy też nie? xd
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2018, 16:43:03 wysłana przez Vizioner »
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Fiksiu

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    • Non omnis moriar
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 15, 2018, 16:42:46 »
    W tym roku również odbędą się mistrzostwa Polski w Napoleonic Wars

xD jestem za

, tym razem ze ściślejszym nadzorem Tawerny

:(

Powinno na spokojnie to osiagnać poziom Pucharu Polski i co najważniejsze - będzie otwarte dla wszystkich Polaków ;)

Poziom spoko, ale co do wszystkich Polaków to bym jednak polemizował xD

Widzę, że chłopaki z tych pułków cav próbują kontynuować dziedzictwo pułków piechoty i zrobić jakąś ładną dramę, ale ewidentnie są w tym nowi :/

Sądzę, że mogłoby to zmniejszyć skalę gówno burzy, jaka miała miejsce na wcześniejszym turnieju na NW.

NIE XD
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2018, 16:44:53 wysłana przez Fiks »
    Manipulator polskiej sceny NW XDDDD
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 15, 2018, 16:53:55 »
    Jak na razie to do poprzedniego turnieju na NW nie ma to w ogóle podejścia jeśli chodzi o skalę dramy ale jak to mówià "powoli do celu" xD

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 15, 2018, 18:18:03 »
    Tu nie ma żadnej dramy. Jest po prostu kółeczko pajacerki próbujące podbić sobie ego grając na swoim miernym poziomie.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Moontoor

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 15, 2018, 19:20:52 »
    Czyli, de facto, "pewne osoby" są zbanowane z udziału w waszej śmiesznej lidze, trzeba było napisać tak od razu. Np. "musimy dostosować poziom eventu do niskiego poziomu takich pułków jak 13ph, dlatego osoby z drużyny CNC nie zostaną przyjęte ani jako osobny pułk, ani też nie zasilą składu innego pułku".

Nie osoby a tendencję do tworzenia teamów są zbanowane. Tak jak w mistrzostwach Fiksa, chcemy aby brały udział faktyczne klany i nie ma co się dziwić, że rada odrzuciła podanie w którym tylko jedna z zapisanych osób ma staż dłuższy niż kilkanaście godzin. Gdybyśmy chcieli zrobilibyśmy tę ligę jako zamknięty turniej dla 5 pułków, ale postanowiliśmy dać możliwość wystartowania pułkom piechoty i klanom z innych modułów aby dopuścić jak największą liczbę chętnych do gry graczy. Z całym szacunkiem ale gdy myślę 12. pułk piechoty to nie mam namyśli ciebie a raczej osoby które właśnie grają na NWL'u. W podaniu były wypisane osoby z innych klanów, które jeszcze dzień wcześniej nie miały nic z 12. Pułkiem Piechoty nic wspólnego. Mało tego: były tam wypisane osoby z 8. Pułku Ułanów który również ma zamiar wziąść udział w lidze. Gdy zapytałem się jedną z tych osób co robi w skłądzie 12pp odpowiedział mi on, że nie miał pojęcia, że został on wpisany na liście graczy 12pp i zapewnił mnie, że w lidze ma zamiar grać dla 8pu. Przypominam, że nie ja wybieram który klan może grać w lidze tylko rada, która powołując się na punkty 1. i 3. regulaminu turnieju odrzuciła podanie.

Ale banowanie polskich graczy tylko dlatego, że nie są stałymi członkami jakiegoś tam klaniku to jakaś padaka. Jak oceniacie czy ktoś jest stałym graczem? Po godzinach tygodniowo dla pułku? A jak ktoś zagrał gf z innym pułkiem to co z nim? A jak ktoś gra z pułkiem od dawna tylko np. nigdy nie miał ochoty na turnieje, a tylko siedział na tsie to co wtedy?

A co rozumiecie przez stałych? Ile to stały członek? Tydzień, Pół roku, rok?
    Aktywny? Jak ktoś nie grał przez tydzień to wylatuje?

Jednocześnie twierdzisz, że nieaktywni gracze powinni móc grać jak i dajesz piwo azorkowi który stwierdza, że w 13ph nie gra zbyt aktywnie i nie musi grać w lidze... To w końcu grać powinni czy nie powinni? Nie da się określić co oznacza stały gracz, jednak nikt nie nazwie stałym graczem kogoś kto dołączył w ten sam dzień. Nikt nie robiłby problemów gdyby tam dali nowego rekruta, jednak gdy w podaniu cały team oprócz 1 osoby dopiero dołączył to jednak coś jest nie tak prawda? Jak osoby które nie grają normalnie dla 12pp mają walczyć pod tagami 12pp. Dla mnie przyjęcie tego pułku byłoby jawnym naruszeniem zasad.

Kolejny garniec dla tego kto mi udowodni że m.in. VIzimir, vtz czy Azorek to stali klanowicze 13ph.

Vtz gra regularnie od początku Pucharu Polski na native, Azorek jest od końca października, lecz wbija bardzo rzadko (jego priorytetem są Dzikie Pola i Native), Vizimir jest w pułku od niedawna, ale stara się grać z nami dosyć aktywnie, i raczej rada nie będzie mi robić o niego problemów.

Nikt by nie robił problemów o nowego gracza, jeżeli 90% składu gra już długo w danym pułku. Co innego jeżeli sytuacja jest odwrotna.

Proszę o to aby kontynuować tę rozmowę w temacie do tego przeznaczonym.
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 15, 2018, 19:30:43 »
    Zasada z MP na NW miała trochę inny charakter. Mianowicie miała zapewnić jak największą ilość drużyn tj. zapobiec połączeniu się 2 regimentów piechoty (z czego każdy z osobna może wystawić swój skład) w 1 drużynę.
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 15, 2018, 19:36:20 »
    To tłumaczenie jest żałosne, patrząc na fakt, że sam próbowałeś zrekrutować do 13ph kilku z nas przed rozgrywkami XD

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Moontoor

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 15, 2018, 19:38:47 »
    To tłumaczenie jest żałosne, patrząc na fakt, że sam próbowałeś zrekrutować do 13ph kilku z nas przed rozgrywkami XD

Od kilku miesięcy każdy nowy rekrut w 13ph, to osoba która sama się o to starała. Mógłbyś przestać kłamać.
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 15, 2018, 19:44:37 »
    Od kilku miesięcy 13ph nie posiada normalnej struktury dowodzenia, co widać doskonale podczas tego "turnieju". Fiks miał luki w organizacji, ale koniec końców potrafił chociaż wyjść z twarzą ze wszystkiego. Wy robicie z siebie pośmiewisko próbując na wszelkie sposoby zblokować nasz udział. A co gdybyśmy teraz poszli pograć z 8pu :v? Cały pułk twojej mordeczki dostałby bana na rozgrywki bo MY tam jesteśmy?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 15, 2018, 20:13:47 »
    Fiks miał luki w organizacji, ale koniec końców potrafił chociaż wyjść z twarzą ze wszystkiego. Wy robicie z siebie pośmiewisko próbując na wszelkie sposoby zblokować nasz udział. A co gdybyśmy teraz poszli pograć z 8pu :v? Cały pułk twojej mordeczki dostałby bana na rozgrywki bo MY tam jesteśmy?

Już nie przesadzajmy. Nie mam nic do Fiksa i uważam, że wyszedł z naprawdę fajną inicjatywą, przełamując braki na tym polu na NW, jednak nie był jeszcze zdecydowanie gotowy do tej roli. W pewnym momencie po prostu zniknął i udawał, że go nie ma, co doskonale pamiętam, bo dziwiłem się, że wszystko pod koniec, gdy robiło się trudno, musiał załatwiać Veinrus. Dlatego też w pewnym momencie się włączyłem i wspólnie z nim kończyłem sprawę tego turnieju. Gdyby Nikolaj nie postanowił (z moim wsparciem oczywiscie) wziąć tego na swoje barki, to turniej by po prostu upadł i do dziś nie byłby rozstrzygnięty.

Jak mówiłem - nie przejmujcie się turniejem Moontoora. W tym roku będzie duży turniej dla wszystkich. I nie szkodzi, że nei ma pułków piechoty. Jak będą dominować pułki cav, to nic nie stoi na przeszkodzie, by następne mistrzostwa Polski były kawaleryjskie. A sam Moontoor na pewno ma dobre intencje i jeszcze się pokaże przy większej inicjatywie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2018, 20:15:10 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 15, 2018, 20:37:48 »
    Wpierw proponuje przenieść całą dyskusję do wątku dyskusyjnego. Szanujmy się! Wątek służy do zapisów, a nie do wypowiadania się na temat tego turnieju. :)
    (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 15, 2018, 21:14:54 »
    Jednocześnie twierdzisz, że nieaktywni gracze powinni móc grać jak i dajesz piwo azorkowi który stwierdza, że w 13ph nie gra zbyt aktywnie i nie musi grać w lidze...
    Szczerze... Ci co mnie znają wiedzą, że gram zgodnie z zasadami tylko kiedy mi się to podoba... Mi te zasady wiszą i większość osób pewnie to wie...

Dałem mu piwo, bo pokazał jaja zachowując się inaczej niż bym się spodziewał.

A ja dyskutuje nie na temat zasad i turnieju, bo mnie to nie rusza tylko przeciwko skrajnej głupocie administracji tego turnieju. Ten turniej po prostu wygląda na chamską ustawkę.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2018, 21:26:29 wysłana przez Bojar »

Offline Moontoor

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 15, 2018, 21:52:42 »
    Szczerze... Ci co mnie znają wiedzą, że gram zgodnie z zasadami tylko kiedy mi się to podoba... Mi te zasady wiszą i większość osób pewnie to wie...

Dałem mu piwo, bo pokazał jaja zachowując się inaczej niż bym się spodziewał.

A ja dyskutuje nie na temat zasad i turnieju, bo mnie to nie rusza tylko przeciwko skrajnej głupocie administracji tego turnieju. Ten turniej po prostu wygląda na chamską ustawkę.

Jak się zasady nie podobają to nie bierz udziału i zrób własny turniej.
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 15, 2018, 22:13:12 »
    Jak się zasady nie podobają to nie bierz udziału i zrób własny turniej.
    Jak ci nie smakuje chleb bo jest spalony to nie kupuj! Boze, przedszkole