Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [2017] Świąteczny Tydzień  (Przeczytany 21069 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    Odp: [2017] Świąteczny Tydzień
    « Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 20, 2017, 00:43:20 »
    Gdzie moja super nagroda za 7 wlepek :/?
    Cierpliwości
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 20, 2017, 01:19:04 »

I stało się. Kolejnego, dziesiątego, konkursu świątecznego już nie ma. Zanim krótko to podsumuję, ogłośmy zwycięzców. W tym roku mamy remis na pozycji pierwszej, a triumfatorami edycji 2017 zostali Azorek i Fiks. Gratuluję! W kwestii waszych nagród głównych zgłoszę się do was drogą prywatną jeszcze dzisiaj. Reszta za to może zgłaszać się dalej po bannerki srebrne i złote, które wygasną wraz z końcem zimy.

Wszyscy też pewnie czekają na ogłoszenie, czym właściwie jest nagorda za skompletowanie wszystkich naklejek. Otóż... musicie jeszcze trochę poczekać ;) Niestety nie jestem w stanie podać dokładnego terminu, ponieważ zbliżają się święta, co może spowodować kolejne opóźnienia. A pojawiły się one już teraz, gdyż ta nagroda wymaga większej ingerencji w kod forum, niż dotychczas. Ponadto część techniczną trzeba dobrze zgrać z wizualną (a pracują nad tym różne osoby), po czym wszystko musi jeszcze zdać testy bezpieczeństwa u sonera, by nie powstały "dziury" w forum. Jak tylko będziemy gotowi, zaprezentujemy wam te nowinki. Oczywiście sama nagroda będzie pierwszą z serii, ale na pewno nie ostatnią. Więcej powiem przy ogłoszeniu.
    Zakwalifikowali się do niej z konkursu: Bruce Campbell, Azorek, IndiaN, Luther, ^IvE, Filcefix, Vizioner, Ganczo, Zahari, Stasiulek, Jarll, Kradus, Fiks, Laalaa i Moontoor (kolejność według zgłoszeń do ostatniego zadania).

To na koniec pytanie do was, ale tym razem już nie na punkty ;). Jak oceniacie taką formę konkursu? Co wam się podobało, a co byście zmienili (i może jak zmienili)? Po raz pierwszy organizowaliśmy jakikolwiek konkurs w ten sposób i po pozytywnym odbiorze na pewno będziemy chcieli do tej formy jeszcze choć raz powrócić. Wasze uwagi pomogą w jej udoskonaleniu i sprawieniu, by Tawerna była dla nas wszystkich jeszcze fajniejszym miejscem.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Fiksiu

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    • Non omnis moriar
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #152 dnia: Grudnia 20, 2017, 01:37:43 »
    To ten tego...

Gratuluję Azorkowi udanej (poniekąd) rywalizacji w walce o największą ilość punktów xD Było zabawnie czekać z niecierpliwością na nowe ich porcje po kolejnych zadaniach.

Co do formy konkursu, była w ciekawy sposób nastawiona na to, żeby ożywić akcję na forum, zwłaszcza piwa i nabijanie postów. Zmieniłbym szczegół odnośnie ostatniego zadania i rozsiałbym większą ilość gwiazdek po całym forum, bo by to zdecydowanie dłużej zajęło i wymagałoby nieco więcej cierpliwości :P Zdecydowanie na plus wyszedł niski poziom trudności większości zadań, bo więcej osób mogło wziąć udział w rywalizacji i wykazać się kreatywnością.

Nie jestem użytkownikiem z dużym stażem, więc nie mogę porównywać tego konkursu do tych z poprzednich lat, ale mogę podsumować ogół zabawy stwierdzeniem, że było fajnie, warto było wziąć udział i nie mogę się doczekać nagrody :DDDD A ogólnie to powinniśmy walczyć o pokój na Ziemi i wszechstronną miłość. I o Jarosławizm.

Wesołych Świąt!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2017, 00:05:41 wysłana przez Fiks »
    Manipulator polskiej sceny NW XDDDD
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #153 dnia: Grudnia 20, 2017, 07:33:03 »
    Może zacznę od pogratulowania Azorkowi i Fiksowi. Miło się z Wami rywalizowało. :)

Sam konkurs był dla mnie pierwszym konkursem na tym forum. Nie mam zbytnio porównania, nie mniej jednak zadania były bardzo dobrze ułożone. Oczywiście warto wspomnieć o pięknej oprawie graficznej. Jeszcze dodam, że najbardziej z zadań podobało mi się zbieranie gwiazdek. :)
    (click to show/hide)

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #154 dnia: Grudnia 20, 2017, 07:48:41 »
    Gratuluję wygranym i proszę o tę nagrodę za 7 zebranych naklejek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #155 dnia: Grudnia 20, 2017, 08:08:00 »
    Gratulacje dla Azorka i Fiksa.
    Jako osoba, która zarówno brała w przeszłości udział w Konkursie Świątecznym (w 2014), jak i go organizowała (w 2015 - a właściwie, to tylko część graficzną, za gwiazdkobranie odpowiadał kto inny), muszę przyznać, że był to najlepszy konkurs, jaki pamiętam. Różnorodność zadań na plus, fajne nagrody. Tylko szkoda, że gwiazdek tak mało do zebrania było. W przeszłości było to bardziej czasochłonne, ale znalezienie gwiazdki w jakimś temacie z 2006 roku z ostatniej strony  działu Forum Ogólne TFW było bardziej satysfakcjonujące, a i zabawy starczało na dłużej - w tym roku gwiazdobranie zajęło mi ~5 minut, hakeruss gdy wygrał w 2014, to te swoje 500 gwiazdek przez chyba 6 godzin zbierał. Sam siedziałem z dwie co najmniej i chociaż uzbierałem ledwie ponad sto, to byłem z tych stu bardziej dumny, niż z uzbierania 12/12 w tym roku tbh.

Offline Zahari

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Grudnia 20, 2017, 08:36:36 »
    Gratuluję zwycięzcą i w sumie ciężko mi powiedzieć co można zmienić, ponieważ wszystko było bardzo fajne i przejrzyście wykonane, gdy ktoś miał jakiś problem to zawsze pojawiała się administracja z pomocą. Dobrze by było, aby część zadań w następnym roku była inna od tych z tego. Oczywiście zostawcie obywatela, życzenia, awatar i gwiazdki. Teraz mi tak do glowy wpadło, że za wykonanie zadania obywatel moglibyście dawać permanentna odznake na forum z "obywatelstwem" tawernianym albo jakoś uwidocznić to w inny sposób, ale też permanentny. Przy tworzeniu lub modyfikacji aktualnych zadań, nie zapomnijcie, że muszą być wykonalne dla wszystkich.

Poproszę złotą odznakę :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2017, 08:47:29 wysłana przez Zahari »
    (click to show/hide)

Offline Luther

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #157 dnia: Grudnia 20, 2017, 09:51:31 »
    Zdecydowanie najlepszy konkurs świąteczny, w jakim brałem udział. Mogłem dać upływ moim umiejętnością graficznym edycji w gimpie. Gratuluje Fiksowi oraz Azorkowi za zdobycie pierwszego miejsca. Teraz tylko czekać na nagrodę za 7 naklejek ;)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #158 dnia: Grudnia 20, 2017, 10:37:13 »
    Konkurs był mega gdyby został zorganizowany gdy wychodziła gra a użytkownicy byli najbardziej zaangażowani były by tłumy chętnych. A i tak wyszło bardzo dobrze. Szczerze sam nie wiem czy coś bym zmieniał bo wszystko zostało bardzo dobrze przemyślane. Może ewentualnie bym wydłużył czas na jedno zadanie do dwóch dni. No ale to już kwestia poboczna.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #159 dnia: Grudnia 20, 2017, 11:18:49 »
    Gratuluję wygranym. Szkoda, bo brakowało mi tylko 1.5 pkt do Was, a w sumie to nie wykorzystałem jednej szansy zdobycia 2-4 pkt. Łapcie mema w nagrodę :D

(click to show/hide)

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #160 dnia: Grudnia 20, 2017, 15:55:26 »
     Nom, konkurs był zajebiaszczy, ciekawy, różnorodny, każdy mógł się w nim odnaleźć. 10/10

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #161 dnia: Grudnia 20, 2017, 19:11:54 »
    Gratuluje Fiks. Jeśli chodzi o konkurs to bardzo mi się podobał, wszystko przebiegało szybko i sprawnie. Za najciekawsze zadanie, uznaje zbieranie gwiazdek. Szkoda tylko, że było ich tak mało. Ocena końcowa 8/10

(click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #162 dnia: Grudnia 22, 2017, 14:43:42 »
    Dajcie chociaż bannerek :c

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Zahari

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Grudnia 24, 2017, 01:29:12 »
    Dajcie chociaż bannerek :c

Dziękuję :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 24, 2017, 02:24:36 wysłana przez Zahari »
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #164 dnia: Grudnia 24, 2017, 08:47:29 »
    Chodzą słuchy, że dzisiaj Mikołaj pod choinkę schowa nagrody za 7 naklejek. To prawda?