Co prawda jadę w przeciwnym kierunku, ale skoro nikt z KP nie raczy się na razie wypowiedzieć, to może ja zacznę, najwyżej Azorek oleje co napisałem.
Moim zdaniem lepsze są mniejsze teamy z tego względu, że im więcej graczy na drużynę, tym trudniej chociażby każdej osobie dać sensowną rolę do odegrania, bo te wymienione na starcie zalety i wady będą się mniej więcej powtarzać, a więc może się okazać, że mamy kilka osób specjalizujących się w tym samym. Przy większej liczbie graczy walki stają się również bardziej chaotyczne i trudniejsze do wizualizacji (gdzie ja jestem, gdzie jest moich 7 kompanów, gdzie stół za którym kryje się nasz cel, a gdzie dokładnie jego 40 bodyguardów, no bo zakładamy, że skalujesz liczbę przeciwników odpowiednio do rozmiaru drużyny).
Z drugiej strony, dwa teamy w KP to więcej twojego czasu (zamiast questów i opisów dla 2 teamów, potrzeba ich dla 3 drużyn). Myślę dlatego, że powinieneś sam odpowiedzieć sobie jak dużą ilością wolnego czasu dysponujesz, bo na papierze podział teamu KP jest lepszy, ale kosztem twojego czasu.
EDIT: nvm, widzę że już panowie odpisali :P