Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Relacje  (Przeczytany 971 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Goblinek16

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Relacje
    « dnia: Listopada 27, 2017, 10:51:06 »
    Witam moje królestwo ma około 13-15 lordów, którzy sami do mnie przyszli ponad połowa z nich ma teraz nawet do -45 relacji z racji tego że daje lenna innym... kupuje im prezenty ale to jest bardzo żmudna praca i zanim ich wszystkich pogodzę to zbankrutuje... Czy jest jakiś inny sposób na szybkie pogodzenie lordów czy żeby byli zadowoleni jak oddaje komuś lenno? Władam połową Calradii a lordowie powoli zaczynają się odwracać nie mam pojęcia co robić.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Relacje
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 27, 2017, 12:11:31 »
    Wyprawianie uczt poprawiało relacje, poza tym pojawianie się na ucztach lordów. Na pewnym etapie gry przyznawanie ziemi powinieneś ograniczyć do kilku/kilkunastu lordów z którymi masz najlepsze relacje, dzięki czemu Ci najsilniejsi się od Ciebie nie odwrócą lub skoncentruj się na jak największej ilości podbojów i porozdawaj ziemię tym lordom którzy mają o Tobie najniższą opinie. Tym sposobem jednak będziesz miał większość lordów na neutralnym poziomie, który może z czasem zacznie spadać i będzie trzeba ponownie przyznać im ziemię.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Goblinek16

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Relacje
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 27, 2017, 19:17:25 »
    Zauważyłem że jak przychodzi do mnie lord i nie dostaje choćby wioski to jego relacje spadają. Jeśli ją dostanie to ja na tym tracę w oczach 10-12 innych bardo rzadko się zdarza żeby ktoś poparł mój wybór. Kiedy królowie innych państw zaczną rozważać oddanie mi ręki swojej córki?