Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prośba do graczy  (Przeczytany 1732 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Boromir

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Prośba do graczy
    « dnia: Stycznia 27, 2009, 11:42:42 »
    Kupiłem nowego kompa(a właściwie złożyłem)
    Procesor 2,2
    Ram 1Gb
    GeForce 6100
    Dysk 350 Gb

Mam pytanie jakie gierki będą chodzić mi na tym komputerze? Crisis to napewno nie :-(
    Chodzi mi o strzelanki, wyścigi ,symulatory a tak wogule możecie podać wszystko co przyjdzie wam do głów.

Ja narazie gram w Kroniki Riddicka: Ucieczka z Butcher Bay    http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=3196
                                                    Test Drive Unlimited      http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=6716
                                                  i  Mount&Blade               http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=3213

zły dział, przenosze do offtopicu - soner
    « Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2009, 13:16:31 wysłana przez soner »

Gadu-Gadu 1423373

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Prośba do graczy
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 27, 2009, 11:47:00 »
    Saper, pasjans.....
    Polecam poza tym jakąś stone z grami, nie będę tu reklamował żadnych, gdzie opisują minimalne wymagania gry, są też tam fora, a więc dyskusje, czy dany opis dot min. wymagań jest prawidłowy

Poza tym nie za bardo rozumiem tego Twojego tematu....niby każdy miałby Ci polecić setki tytułów, które wymyśli, a Ty sobie wybierzesz??

Offline Sharp87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 27, 2009, 12:01:22 »
    Żeby kupić Nowego kompa o takiej konfiguracji to musiałbyś się cofnąć o dobre 5 lat wstecz.

Z tego co pamiętam GF 6100 to jeden z największych kastratów z serii FX. Jeżeli chcesz w cokolwiek pograć to znajdź sobie na allegro choćby takiego 6600GT za dosłownie parę złotych.

PS. Mam nadzieję, że masz kartę pod PCI-E, bo jak nie to już możesz składać jeszcze nowszego kompa :]

Procesor: Jaki? celeron i pentium dzieli przepaść
    RAM: Jaki? DDR1/DDR2?
    GeForce: Jaki konkretnie? LE to np. odpad poprodukcyjny (bez urazy jeśli takowy posiadasz), TC - jeszcze gorzej
    Płyta główna?
    Zasilacz?

Bez urazy, ale takiego kompa to ja sprzedałem pół roku temu za 300zł i byłem wielce szczęśliwy, że aż tyle za niego dostałem. Rozumiem, że kogoś może nie być stać na najnowszy sprzęt. Mam tylko nadzieję, że nie dałeś się nabić w butelkę jak go kupowałeś.

Mogę Ci poradzić tylko częstą defragmentację dysku twardego, podział na niewielkie partycje (szybszy dostęp do danych), podkręcenie co się da w kompie, wyłączenie wszystkich zbędnych usług/procesów WinXP (http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=7723), wyłączanie cieni i efektów cząstek w grach.

Jako grę z okresu "świetności" tego sprzętu mogę Ci polecić np. NFS: Most Wanted. Polecam przetestować i zobaczyć jak gra chodzi na różnych ustawieniach (bez cieni-shadows i cząstek-particles).

Offline Elas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 01, 2009, 13:00:10 »
    Hearts of Iron 2-masa modów, dłuuuga, nie nudząca się rozgrywka, i pójdzie ;]
    Ewentualnie Europa Universalis 2

Offline Mroczny Pieróg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 01, 2009, 19:09:11 »
    Flashówki!!!! :D

A tak na serio to po prostu patrz na minimalne (Choć lepiej na zalecane) i będziesz wiedział wszystko, nie wiem po co ten temat -.^

Trójka też mu pójdzie bo ma dużo ramu ;) (chociaż dwójka mimo wszystko jest bardziej czytelna...)

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 02, 2009, 19:18:34 »

" Albowiem Bóg stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi.. "

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 04, 2009, 22:25:12 »
    Dzięki Szarp87 i Crusader za linki,czegos takiego było mi potrzeba.Ten link odnośnie wydajności kompa naprawde bardzo sę przyda,już nie chodzi o same gry.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Sharp87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 04, 2009, 23:56:09 »
    @Radh: Wyłączenie usług WinXP może pomóc zwiększyć wydajność, ale pamiętaj, żeby 10x się zastanowić zanim coś zrobisz, bo możesz więcej zaszkodzić niż zdziałać dobrego.

Nie mówię to u grach, ale np. dzisiaj wyłączyłeś usługę X, która okazuje się niezbędna do działania programu, który instalujesz za miesiąc. Program nie działa, a ty zirytowany robisz format'a :)

Może trochę przesadzam, ale wyłączanie usług systemowych to opcja tylko dla posiadaczy słabego sprzętu. Jeżeli macie dobry sprzęt lepiej wyłączyć tylko niepotrzebne procesy w msconfig'u i ew. przez włączeniem gry dodatkowe z menadżera zadań.

@Crusader: Ten link co wysłałeś to chociaż sprawdzony jest? Ja jakoś nie mam zaufania do tego typu stron, które wymagają zainstalowania jakiejś dodatkowej wtyczki (często wylęgarni snifferów).

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 05, 2009, 13:46:38 »
    Tan link jest zaufany używam go od dawna i nic z kompem mi się nie działo. To jest bardzo duża i zaufana strona nawet kiedyś o niej w CD-Action chyba pisali.

Offline Elas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 05, 2009, 21:31:28 »
    Flashówki!!!! :D

A tak na serio to po prostu patrz na minimalne (Choć lepiej na zalecane) i będziesz wiedział wszystko, nie wiem po co ten temat -.^

Trójka też mu pójdzie bo ma dużo ramu ;) (chociaż dwójka mimo wszystko jest bardziej czytelna...)

Ja tam wolę 3. Nie wiemy jaki ma procek, a do 3 potrzeba raczej mocnego :P