Żeby kupić Nowego kompa o takiej konfiguracji to musiałbyś się cofnąć o dobre 5 lat wstecz.
Z tego co pamiętam GF 6100 to jeden z największych kastratów z serii FX. Jeżeli chcesz w cokolwiek pograć to znajdź sobie na allegro choćby takiego 6600GT za dosłownie parę złotych.
PS. Mam nadzieję, że masz kartę pod PCI-E, bo jak nie to już możesz składać jeszcze nowszego kompa :]
Procesor: Jaki? celeron i pentium dzieli przepaść
RAM: Jaki? DDR1/DDR2?
GeForce: Jaki konkretnie? LE to np. odpad poprodukcyjny (bez urazy jeśli takowy posiadasz), TC - jeszcze gorzej
Płyta główna?
Zasilacz?
Bez urazy, ale takiego kompa to ja sprzedałem pół roku temu za 300zł i byłem wielce szczęśliwy, że aż tyle za niego dostałem. Rozumiem, że kogoś może nie być stać na najnowszy sprzęt. Mam tylko nadzieję, że nie dałeś się nabić w butelkę jak go kupowałeś.
Mogę Ci poradzić tylko częstą defragmentację dysku twardego, podział na niewielkie partycje (szybszy dostęp do danych), podkręcenie co się da w kompie, wyłączenie wszystkich zbędnych usług/procesów WinXP (
http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=7723), wyłączanie cieni i efektów cząstek w grach.
Jako grę z okresu "świetności" tego sprzętu mogę Ci polecić np. NFS: Most Wanted. Polecam przetestować i zobaczyć jak gra chodzi na różnych ustawieniach (bez cieni-shadows i cząstek-particles).