Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Smartfon muli coraz bardziej z każdym dniem  (Przeczytany 2051 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    Smartfon muli coraz bardziej z każdym dniem
    « dnia: Listopada 06, 2017, 18:19:33 »
    Witam!

Jak widać w tytule mój problem nie dotyczy sprzętu komputerowego, a smartfona. Mowa tu o modelu Huawei P9 Lite w wersji 2017.
    Miesiąc po odebraniu telefon był sprawny w 100%, nie było ścinek i lagów, potem zaczęły się problemy.

Jest to mój dodatkowy telefon, używam go tylko i wyłącznie do grania w jedną grę. Nie instaluję na nim innych aplikacji, nie zasyfiam pamięci czym innym, gdyż powodem posiadania tegoż telefonu jest możliwość gry w BLEACH Brave Souls. Gra nie jest jakaś specjalnie wymagająca no obecne standardy, a mimo to FPS'y zaczęły z jakiegoś powodu coraz mocniej spadać z każdym dniem. Zdarzają się też randomowe freezy podczas gry, co strasznie mnie irytuje, gdyż gra wymaga pełnej płynności, aby w niej przetrwać.

Jak pisałem wcześniej - problemy zaczęły się po jakimś miesiącu od odebrania telefonu z salonu. Pierwszego dnia po odebraniu i ściągnięciu jednej aplikacji FPS'y były bardzo wysokie, rozgrywka płynna i bez ścinek.
    Potem po prostu bang, nagle podczas gry FPS'y strasznie spadły, a potem z każdym dniem jest tylko gorzej. Nie tylko gra zwolniła, smartfon zmaga się również z niskimi FPS'ami w trybie graficznym, np. przy przemieszczaniu się między poszczególnymi elementami menu.

Dodam jeszcze, że szanuję sprzęt. Nie spadł on mi ani razu (mimo jego śliskiej obudowy z tendencją do spadania), nie rzucałem nim, nie zalałem go itp.

Czy wie ktoś czym może być to spowodowane lub czy ten telefon po prostu tak ma?

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: Smartfon muli coraz bardziej z każdym dniem
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 12, 2017, 17:55:46 »
    Tak to jest jak się kupuje kastraty. Zawsze brałem flagowce i nigdy z nie miałem problemów z muleniem. Lepszy paru letni używany "główny" model niż nowa średnia półka która w smartfonach na dobrą sprawę oznacza dziadostwo poza paroma chlubnymi wyjątkami.