Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wymagania i jak dobrze grać  (Przeczytany 1412 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klemens

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wymagania i jak dobrze grać
    « dnia: Stycznia 26, 2009, 20:12:50 »
    Mam pewien problem. Rozpoczynajac przygode z m&b bylo wszystko "spoko" A teraz np. Atak na zamek po ktorys tam razie TAK sie "lagguje".Patrzylem wymagania gry: (gryonline .pl )
    wymagania sprzętowe: Pentium 4 2 GHz, 512 MB RAM, karta grafiki 64 MB (GeForce 4 Ti4200 lub lepsza), 700 MB RAM, Windows XP
    a ja mam : Procka 1.67GHz 768mb RAM ATI Radeon 9550 256mb (te moim zdaniem sa najwazniejsze wymag.) i tu moja prosba.
    Czy mial ktos taki problem lub wie jak z nim sobie poradzic to bardzo bym prosil o pomoc ,gdyz chce dalej grac w m&b.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2009, 20:20:51 wysłana przez klemens »

Offline Biały Wilk

• Użytkownik
    Odp: Wymagania i jak dobrze grać
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 26, 2009, 20:23:18 »
    1.Zmień wszystko na min to jest jasne
    2.W opcjach masz suwak którym określasz Battlesize zmieniasz na 14 i powinno być gites.Ostatecznie spróbuj jeszcze z Battle Sizerem
    Gra sie robi niestety strasznie żmudna podczas walki z 300+ jednostkami ...

Offline klemens

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 26, 2009, 20:30:21 »
    Wlasnie najbardziej mnie to ubolewa podczas ataku na zamki bo mam w niej maly udzial tzn sporo ginie mi ludzi.Ok zmienie ustawienia na min. i dzieki bardzo

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 26, 2009, 22:14:22 »
    Wyłącz piksel shadery a batle size możesz zostawić jak było.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 26, 2009, 22:57:06 »
    Ja mam też słabego kompa(256 ram, 1,7 proc radeon 9550) a na minimalnych z battle size 70 jakoś daje sobie rade ale tylko na początku, Znaczy ze świeżo po włączeniu kompa, po około 2-2,5 godz gra zaczyna lagować i przy co bardziej dynamicznych sytuacjach się wyłącza(na szczęście stosuję nobską "sztuczkę" z save-load -.- w tym wypadku konieczne)

Offline klemens

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 27, 2009, 19:27:27 »
    Zmienilem all na lov i jest dobrze. Tyle ze teraz przewaga liczebna wroga nie robi na mnie wrazenia bo na mapie jest gdzie po 12 z kazdej druzyny i zabijam 1/2 a reszta ginie od moich ludzi . Atak na zamek sie nie zacina dzis kilka zamkow zaatakowalem i bylo dobrze.Dzieki za Rady ! pozdro