Cześć, opowiedz nam, kiedy zaczęła się Twoja przygoda z Warbandem oraz jakie były twoje pierwsze przeżycia na multiplayer?
Elo, elo. Pierwszy raz kiedy zetknąłem się z multiplayer, było to bodajże w 2010 - 2011 roku. Pamiętam to jak dziś, piękny słoneczny dzień, wyśmienity do przeprowadzenia oblężenia. Słońce zostało przyćmione przez setki strzał wypuszczanych z veagirskich łuków. Jako jedyny z nielicznych ocalałych sarranidzckich piechurów tarłem na przeciw, nie dając za wygraną łajdakom, którzy znajdowali się po przeciwnej stronie barykady. Dobra, a tak na serio xd Swoje początki z Warbandem, wspominam nieustannym uczeniem się blokowania ciosów i spotkaniem najlepszych ziomeczków warbandowskiego świata z którymi do tej pory gram w tego staruszka.
Jakie są Twoje dotychczasowe osiągnięcia na scenie Polskiej oraz Europejskiej?
Moim osiągnięciem na polskiej scenie, będzie wygranie tegorocznego pucharu ;), natomiast europejskiej wygranie wnl xd
Porozmawiajmy teraz o twoim klanie. Co sprawiło, że postanowiłeś założyć IW?
Od zawsze chciałem, stworzyć zgraną ekipę ludzi z którymi będę mógł grać w gry mulitplayer i będę miał z nimi kontakt przez wiele lat. Patrząc na przestrzeni lat, uważam, iż osiągnąłem swój cel ;)
Jesteście stosunkowo nowym klanem, czy udało wam się odnieść już jakieś sukcesy?
Jeśli patrząc wyłącznie na scenę nativa, przyznam Ci rację. Istniejmy już ponad dwa lata, miewaliśmy swoje wzloty i upadki jak każdy z klanów. Skład się nam wiele razy zmieniał, jednak główny trzon klanu pozostał dalej bez zmian. Na temat osiągniętych sukcesów ciężko mi jednoznacznie odpowiedzieć. Każdy ma inną miarę osiągnięcia sukcesu. Sądzę, iż naszym sukcesem było zasymilowanie się ze sceną i utrzymaniem się na niej. Nie mamy niestety spektakularnych osiągnięć w turniejach typu WNL itp, możemy się jedynie pochwalić w zajmowaniu przyzwoitych miejsc w turniejach mniejszej rangi. Naszym niedawnym osiągnięciem było zajęcie 2 miejsca w WML, gdzie grało kilka starych i doświadczonych drużyn. Nie udałoby się to, bez pomocy kilku graczy z zagranicy oraz przyjaciela klanu Blachawka, który zaopiekował się drużyną, podczas mojej nieobecności.
Zmagania w fazie ligowej zakończyliście na 1 miejscu. Jak oceniasz dotychczasowy poziom waszej gry?
Jedynie na papierze wygląda to znakomicie ;), musimy jeszcze doszlifować parę elementów naszej gry, jeśli chcemy wygrać tegoroczny puchar.
Który mecz sprawił wam największą trudność?
Najtrudniejszym naszym meczem w grupie, był mecz z Polish Eagles. Mam nadzieję, że wyczerpał nam się już limit popełnionych błędów po tym spotkaniu i w kolejnych meczach zagramy na pełnym obrocie mocy ;)
Dobry występ wymaga wielu przygotowań. Jak to wyglądało u was?
Gramy 2-3 mecze w tygodniu. Również uczestniczymy w innych zagranicznych turniejach, co prawda w formacie 8 vs 8, lub większym. Jednak uważam, iż nie przeszkadza nam to w zgraniu się na puchar. Wszystkie nasze atuty, pokażemy dopiero w meczach o najwyższą stawkę ;)
Jak mi wiadomo twój klan zaczynał swoją przygodę na cRPG'u. Opowiedz nam co sprawiło, że to właśnie tam postanowiliście stawiać pierwsze kroki?
Razem z Cahirem/Itkovianem i LeperMessiah wpadliśmy na pomysł stworzenia małej zgranej ekipy do pogrania niedzielnego w cRPG. Jednak z czasem dołączali do nas kolejni nowi Klanowicze. Uznałem wtedy, iż możemy przekształcić się w konkurencyjny klan i zawojować na strategusie stawiając opór wraz z koalicją przeciw Grey Order i Druzhinie. Niestety z czasem, cRPG podupadał i wielu graczy przestawało grać już aktywnie, więc postanowiłem, iż przeniesiemy się na Nativa. Najbardziej z cRPG brakuje mi społeczności i stylu walki. Niestety w Nativie nie mogę pozwolić sobie na bieganie z flambergem na meczach i wyżynaniem przeciwników. Również, brakuje mi bitew, w których uczestniczyło minimum 100 graczy. Jako Ciekawostkę dodam, iż na początku mieliśmy mieć zupełnie inna nazwę, niestety pewni jegomoście z PW uznali, że mogą biegać pod tą samą nazwą co my.
W swoim składzie posiadacie kilku ciekawych graczy, z którego jesteś najbardziej zadowolony, biorąc pod uwagę jego dotychczasową grę w tym turnieju?
Jestem zadowolony z całej naszej ekipy i mam nadzieję, że tak pozostanie ;)
Jest to już siódma edycja Pucharu Polski, jak oceniasz pracę Administracji w tegorocznych zmaganiach o puchar?
Cytując: bunkrów nie ma ale, też jest zajebiście ;)
Jest to wasz pierwszy występ w PP. Uważasz, że dacie rade wygrać puchar podczas swojego debiutu?
Najważniejsza jest zabawa, nie możemy zapominać, iż jest to tylko gra. Jednak, każdy z nas chciałby zająć pierwsze miejsce ;)
Jak oceniasz tegoroczny poziom turnieju względem uczestniczących klanów?
Uważam, iż jest wyrównany poziom, każda drużyna znajdzie przeciwników dla siebie ;)
Dzięki za wywiad