Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: (VC) Wyłączenie formacji w grze  (Przeczytany 1372 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Honqua

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    (VC) Wyłączenie formacji w grze
    « dnia: Września 09, 2017, 17:32:15 »
    Cześć.

Szukam informacji jak wyłączyć formacje w Viking Conquest.
    Wiem że w opcjach gry mam taką opcje, ale działa ona tylko dla moich wojsk a nie dla wrogich.
    Czy jest to trudne do zrobienia czy wystarczy tylko usunąć jakis plik albo skrypt?

Jeżeli to ważne to chodzi mi konkretnie o moda Blood Eagle do VC.

Pozdrawiam

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    Odp: (VC) Wyłączenie formacji w grze
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 09, 2017, 20:39:11 »
    Zacznijmy od tego, że potrzebowałbyś module systemu tego moda.
    Jeśli jest on dostępny, to możesz zacząć - jeśli nie, to mógłbyś tego dokonać na module systemie podstawki VC (ale wtedy musiałbyś grać na zwykłym VC) .

Czy jest to trudne?
    Niestety tak. Skrypt formacji jest umieszczony w wielu plikach, musiałbyś znaleźć odpowiednie linijki i je wykomentować, a niektóre zamienić na te z Native.
    Jak dla mnie za dużo niepotrzebnej roboty i za mało z tego pożytku - jeden błąd i gra wysypie błędy, albo scrashuje.

Gdybyś był jednak aż tak zdeterminowany, to tu masz link do skryptu użytego w VC. Zobacz jak wyglądają skrypty w odpowiednich plikach, w VC skleili te pliki z istniejącymi w MS. Porównaj zmiany w VC i formations AI z odpowiednimi miejscami w Native.
    « Ostatnia zmiana: Września 09, 2017, 20:41:05 wysłana przez Garedyr »

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator